Со лажичка полека и трпеливо. Досадно е, ама пробајте така. И малиов мој не сака никакви течности, сок не доаѓа во обзир, исто и чај, едвај после кашичка со лажичка по некоја капка вода ако успеам да го помолам. Купив и ад. млеко не сака, плука, а за цицање си цица по малку, повеќе си игра и се закача отколку што цица. Тоа преку ден, а ноќе цица на 2-3 саати, не знам по колку минути затоа што некогаш заспивам додека тој цица . Летоска не знам што ќе правиме и ние со течности, и мене ме фаќа страв од дехидрирање. За јадење исто како Вас, го анимирам ама со ТВ, гледа цртани и така јаде, тоа не ми е проблем.
Еве тек сега заспа. Го измори. Убаво и сам дојде да цица ама одвај по малку и завушавање. Полу заспан оп сокот в уста се поднапи јас нишај и заспа. И јас не знам како ќе го изгураме летово кога вода никако ни да чуе. Да се надевам оти е само фаза.
и јас се лажам дека е фаза и ќе помини ама еве веќе 11 месеци сме никаква течност несака освен млеко (и за тоа сега забушава пиеше по 500 мл сега по 400 мл одвај) и јас како лолита со лажиче му давам и вода и сок од портокал ама колку ќе се напие така???по 100мл одвај, кај е 1литр течност????? незнам што ќе се прави.....
Мојата сестра има мало бебенце една недела девојче и штотуку приметивме на гениталиите малце крв при пребришувањето дали може да ни помогнете со некој совет или дали некоја од вас имала вакво искуство дали да се обрати хитно на доктор или да почека до понеделник благодариме однапред ..
Консултирајте лекар обавезно мада мислам дека се работи за преоптертување на девојчето со естрогени хормони од мајката некогаш сеприметува крв и потпораснати градички сетоа тоа е безазлена појава секако мора да ја види лекар да се види данее доаѓа од мокрачата крвта Аман те бе луѓе од кога ви забушаваат децата кај нас како да е гладна година јаде пие чај као луда се нишаме да не јаде толку се лажеме со чај и цуцла ама веќе ги разликува пие по 820 мл млеко иова есо кратење се каладам да и дозволам дека литро ќе испие плус 250 мл чај се се мислам да не и е многу сепак тие бубрези таа јетра тој желудниик и цревца треба да го преработат тоа.Мислам тоа се случува последниве 2 недели пред тоа јадеше 680 мл едвај 720
Ич да не се секирате Мене во болница ме предупредија и плус и партонажната сестра ми нагласи дека често се случува девојчињата да крварат малку во почетокот и тоа е остаток од хормоните на мајката во крвотокот на бебето. Ќе помине само по себе нема причина за паника. Честито внука и нека ви е жива и здрава.
ние се исплашивме затоа што и во болница имаше малце проблеми со плодовата вода но сепак излезе дека не е ништо страшно фала ви многу и вие да си дочекате сите прекрасни внуци ...
мамички бебушко денес некако цел ден ми некако омрцлаен, само кемка, плачи, 5мин ке поспие и одма ке заплачи искрено мн ми е чудно ова затоа што од кога е роден воопшто не плачи и е ептем живо бебенце, и затоа денес мн ми е чуден, што би можело да е причината
леле а ние со спротивен проблем,2-3 шишенца млеко,едно сокче,2-3 чајче и тоа со мое кратење,ако и дозволам ќе бидат и повеќе.... со памперс неможеме да постигнеме Ако цица , да не си јадела нешто зелено или потешка храна, па да си има грчеви,оти колку што гледам малечко ти е бебушчето
И моево не пие многу течности , сок и вода и давам со чашка пие ама не многу .. Додуша овошје исто многу и давам портокали , мандарини и ги јаде нив ... Млеко исто пред спиење си пие по 120 мл што не е многу
Каде пишува дека бебето мора 1л течности дневно да пие? Секое дете си е различно, не следете слепо шаблони и други деца. Детето ќе си пие колку што сака и колку ШТО МУ ТРЕБА, со се` што вие насила ќе му тутнете, само ќе му го изместите центарот за побарувачка. По 100ти пат - оставете ги децата да бидат уникатни, и оставете ги да се развиваат по својот сопствен и единствен пат
Мамички абе ова моево мало ме збесна, значи цел ден си функционира најнормално ама овие два дена а дојде 22:00 почнува да збеснува до кај 04:00 сабајле, жива ненаспана сум, неможам никако да го нацицам цело време бара да е на цицка, ќе му дадам и цуцла, ама ја цицка цело време како да е прегладнето ќе го ставам на цицка само тегне како да не видело јадење, и вика се тегне, мислам дека ќе ми ги откорне, млеко имам до завчера дури и се молзев ама овие два дена ме цеди цело време, дури и кога ќе го ставам кога вика, како да 'рж почна и да се закашлува, абе жива вода се прави додека цица како гладник некој е, а луфтираме со мм цело време и не е многу облечено незнам од што се поти... а и незнам веќе што да правам бевме пред една недела на контрола рекоа дека супер напредува 2,880 се роди сега е 5140, знам дека има грчеви му давам и капки и чајче и знае и два пати да се искака за тоа време ама и тоа не му помага... ве молам за некој совет што да правам дека веќе стварно незнам а и испаничена сум да не му е недај боже нешто
Хммм....генерално правило е дека Скокот во развој се јавува во 3от месец, што можеби кај вас е и случај, зошто завлезе малото во 3от Кај мене ќерка ми стана СПРОТИВНО од се` што дотогаш беше, ама среќа траеше само 5-6 дена, ако се сеќавам добро...барањето да е само на цицка ме наведува да мислам дека можеби е скок во развој... Како и да е, прави се` што ти бара бебушка, тоа е НАЈПРАВИЛНИОТ начин. Можеби е во фаза кога и` се зголемува побарувачката на млеко, па самото си го создава преку зачестено цицање
Зависи во спиење после 6 во будност ка ји да е ќе почне мојата ги контролираше будна на 3ипол а во спиење ако се размрда се буди
јас сакам да прашам после јаболко,морков,круша која кашичка и сокче треба да се даба? ние имаме 5 месеци и 1 недела и сме само на вештачко млеко,а и да напоменам син ми од аптимилот не напреднува како што треба значи се вракам на хип ама сеа ми рекоа органик така некако мислам дека беше.позз
бебушко мој од вторникот од кога ги примивме вакцините ми јаде помалку од претходно, претходно јадеше по 120мл млеко а сега по 90 и некогаш и тоа не го допива можно поради вакцините или само период е, шо би рекла мајками, сега ке почни да менува