Jас не ставав ништо, сами си поминаа. Кокосовото масло некако ми е мн мрсно за на лице...нз, само мое мислење ова...
Јас го мачкам со кокосово ама не цел и не стално. Го мачкав на главчето кај со му се перутеше кожата и на лицето и вратчето кога му се вцрвенуваше и му се смируваше. Исто и сега понекогаш го мачкам на лицето оти му се суши кожата од ладново ама по многу малку не да биде мрсно туку одма да се упие.
578 5ml кaпки ги имa виoлa a пoтпoлнo ист сoстaв нa кaпки ти се recol bimbo 7ml 550 ги имa вo зегин и виoлa.
Majki pomalata kerka me izvadi od pamet 2+ sme sinoka sakav da ja stavam na stomak malku samo što ja staviv vednas celata pomodre i se zdrvi snema vozduh ja krenav tapkajki ja po grp pa ja navednav so glavata nadole i dojde pri sebe.Istoto i se sluci i na svekrva mi ja zema vo skut na stomak malku i pak pomodre snema vozduh.Od što taka so pogolemata nemav takov problem uff samo stresovi.
Од колку месеци можам да го ставам бебуш во количка со делот напред што е, имаме 5 м ; не сака веќе во лежечка положба кога го возиме во количката
Девојки мојот дечко направи недела, цело време цица и спие, но чим се разбуди и отвори очиња знае да му се деси да му се искриват и да му се вратат во нормала. Мн сум загрижена, не знам дали е ова нормално и дали им треба на новороденчињата време за прилагодат ... Ве молам за совет...
Честитки за јуначето малецко Не би требало да те загрижува оти сега почнува да се развива центарот за вид и нервите се дразнат за да се регулира истиот. Нормално е до некои три месеци и доколку се случува само кога ги отвара очите. Доколку е нон-стоп така, тогаш па и нема место за паника. Штом потпорасне носи го на очен чисто да му го проверат видот да си мирна.
Фала многу, сега сум мирна. Се случува само на отварање на очиња и многу ретко, ама јас сум паничар. Те гушкам.
Majki nie sme golemi spankovci. Noke zaspiva kaj 12-1 znam deka e kasno ama nemoze nikako da zaspie porano i spie do kaj 6-7-8 sabajle koga kako pa cica menjam pelena po nekoe vreme pak zaspiva i spie do 13-14 casot (ok sea se slicuva nekad i nakaj 22:30-23 da zaspie i se budi nakaj 1-2 za cice). Posle toa preku den ne spie i vecerta pak isto sekoj den taka. Normalno li e tolku da spie?
Извинете имам уште едно прашање, мали многу цица. си влече и бара сам на саат ипол два обично, ама кога сакам да го истапкам да ждригне тешко оди, едноставно не ждрига. После бљуцка... Мора да има начин да се реши ова ?
Мојот и како мало бебе а и сега никогаш не ждригал, т.е. многу ретко а кога и да ждригне повраќа па почнува да ика.Што се не пробав потпрен на мене,на една страна свртен на друга....дури на на три педијатри го носев зошто не ждрига не добив одговор.Некогаш му се дешаваше ке цица ке спие после од ко ќе стане ќе ждригне и ќе поврати.
И јас се мачам со истото, првите неколку недели ич ама ич не ждригаше и после тешко му е нормално...сега ждрига ама ретко, макар и еден саат го лупкам џабе. Единствено сум нашла начин додека цица, малку ако направи пауза одма го кревам и така ми ждрига па се доцицува и после тоа е тоа...бар на пола ждригнал,пола воздух внатре пола надвор