Moeto pie od sise dva i pol.meseci e navecer nikogas ne go krevam.tuku legnato mu davam,imam sisence so cucla nalik grada pa sosem malce istekuva treba posilno da vlece i zatoa taka.. dosega nemam videno maka durj ne se ni budi skroz polubudno ke si go ispie i ke si prodolzi...a preku den obavezno go ispravam da zdrigne
Ни колиеф ни колипреф ниту еспумисан сируп еден нурс хервес мислам дека беше и ни пак термофор ни помогна ништо..Единствено само трпение смиреност и ке поминат сами од себе..Еве уште малку 4 ке полниме па и некоја вечер може да се случи пак да го фатат грчеви..Знам во тие моменти само се надеваш ај може ова ке помогне па ке слушнеш од некој друг нешто па ајде тоа да пробаме но се е џабе фрлање пари..Во тие моменти бараме само нешто што би можело да го смири ако треба и од крај на свет ке одиме да го земеме само да има подобрување..Тоа е мое лично мислење нас ништо не ни помогна само гушкање топлина трпение и време..
Еее што убаво, фала ти за ова! А кај да спијам јас ако не до него? Малку поодалечена да сум? Јас сум буквално до него и спијам странично и сум на штрец, а заплаче одма го дојам.
Мoже, aмa сaмo пoд нaдзoр. Мaлoвo мoе спие нa стoмaче врз мoјoт стoмaк, oти му е пoлеснo дa јa врти глaвaтa, a нa рaмнa пoвршинa не е тoлку леснo.
Јас со син ми 3месеци сами си сд ширевме на спалната тој не сакаше во креветчено ете јас ја тргнав едната ограда и го доближив креветчето до спалната и сега таму го учам да спие(тато ќе си дојде затоа да има место) само еднаш ми се има случено кога бараше да цица јас не му дадов туку лажливка му ставив тоа од што бев премрњна и потоа се освестив одма и му дадов да цица...Мајка се тоа е инстинктно ќе се навикнеш и нема да се плашиш од ништо,освен ако си тешка на спиење па д не го сетиш.
Општо познато е дека не се препорачува, педијатриве дури и забрануваат а сите ние сме така одраснати... Нејсе, секоја мајка си го знае бебето, моето од прв ден ја врти главата без проблем и само на стомак спие мирно и подолго. Спие од почеток така, цела ноќ на стомак и нема проблем. Во креветчето немаме кукли, мечиња, а веќе ни покривка зошто се врти 360 степени. Во вреќичка спие на рамен цврст душек
Сакам да ве прашам вас со оглед на тоа дека е викенд и не ми е достапен педијатарот, само што направивне еденмесец и денес бебуш на три пати ми поврати а ова му е прв пат обично бљуцкаше и сеа сум загрижена од што може да му е. Иначе цица на три саати и после му давам по 60/70мл ад.
Како сакаш ти, како се чувствуваш најудобно и најсигурно. И да си подалеку можеш да го допираш за да знае дека си тука. На стомак не се препорачува без надзор зашто главчињата може да одат повеќе накај душекот, може да имаат помалку воздух или ако блуцнат да го вдишат блуцнатото. Најубаво и најбезбедно е да спијат на грб, тоа е од сите стручни лица препорака. Моето спие на стомак од три-четири месеци, кога почна само да се завртува и само да се мести.
Па не се најадува ќе поцица 15мин и после почнува да плаче а јас немам доволно млеко и му капе само и се нервира пошто е научен на шише
Истото е од старт аптамил, едино што му ја сменив водата прво беше на хип а пред некој ден почнав со ладна, мада ги превривам не би требало да е до тоа. А може од нешто што сум јадела да му предизвикало?
Па и син ми најмногу така спие најдолго и најмирно. и на стомак кај мама и во креветче...го имам оставено и цела ноќ така како што го оставив така се разбуди.
Моето така правеше и само се плашев да не е вирус или е прејадено или ако нема одено во веце повише од 3 дена мене така ме советуваа.
Моево незнае кога му е доста мн е лаком и колку и да му давам плаче на крај за уште па се тешам дека му било вишок тоа,бидејки беше течно млеко а не засирено.
У принцип не се дава вода не есклузивно доени бебиња бидејки мајчиното 90 посто е вода Но јас давав од полни 2 недели бидејки се роди во лето.Давав флаширана горска