@TheSecret. Ни го препиша матичната и рече само по потреба да мачкам..А од што може атопичен дерматит уште е многу мал..Керка ми има ама одкако почнавме со дохрана се јави..Или нема врска иако сме само на доење пак може да има атопичен дер..?
MoZe da e od nesto sto ti jades,od prasak za perenje,sapun,mn naobleceno,suv vozduh... Nasledno moze da e Pricini ima mn
Ви благодарам многу..Ке почнам со прашокот прво ке сменам..Перам со течен первол..Има ли некој посебен или нема врска..За сув воздух не верувам цела вечер е прозорот оставен малку..Се надевам ке откријам од што може да е..Сепак ви благодарам што ми кажавте од што може да е
многу работи ако го дохрануваш, од храната ако цица,од нешто зелено ти што си јадела може ако подолго му стоела каката од гасови
. Јас користам Фрош антиалергик е и е баш за поспецифицен тип кожа и мн ми се допаѓа. Си пишува на него +0 а и за возрасни со проблематична кожа се препорачува. Околу 350денари е, јас од Веро го купив, поскап е, ама јас не го менувам.
Kupi Mustela Stelatopia. Jas perev so Persil Sensitive a sega veke so fax. No za prasok neka ti kazat majkite sto imaat bebusi so problematicno kozice
Ајде може и за нас ке има спас во петиот месец Моево кога му дадов банана имаше така како темнозелено наликуваше дури и на црнко неможам точно да опишам што значи голема е шансата да е од јадењето. Мене ми викаа зелено можело да биде и ако е гладно.
Мајки дали и се има случено на некоја од вас еве уште малку 4мес ке полниме..Цицањето некако болно почна да ми станува ме болат брадавиците додека фати потоа полесно малку..Дали да почнам пак со ланолин. ?
Мене ми се случи, еден период за време на скок во развој мн цицаше.Ако ти е премногу болно мачкај, нема штета...
Ке може некој да ми каже како да употребувам омекшивач за бебе го имам тој од бекутан дали после ставање треба пак да ги поминам со вода.
Majki normalno li e grgorenjeto na crevata na malata ne veruvam da e preladena si kaka redovno zolto zlatna boja
Мајки јас лоша навика си стекнав. Каналите на градите ми де тесни бебе се мачи, се нервира да цица и јас почнав редовно да се одмолзувам и му давам од шише. Душава ме боли, ептен се нервирам имам млеко доволно за него, ама па несакам и да го мачам кога многу му се спие се разлутува, плаче, едвај брадавицата ја фаќа. Што да правам? Да терам вака со одмолзување?
@AngelOfArh веќе седум месеци се одмолзува. Нека ме поправо ако грешам. Ако имате проблем тоа е одлично решение. Не знам зашто не сте успеале кога имаш млеко. Не би требало ако се одмолзуваш да не можр да цица. Евентуално ако има проблем со јазичето. Ако не може доење, одлично би било да се одмолзуваш и даваш свое млеко