Znam deka najcesto davaat afloderm zosto se smeta kako slab kortiko ama sepak e kortiko sto e stetno zatoa ti rekle samo po potreba a toa znaci koga epten ama epten e vloseno koga ke bide zagnieno i koga krv ke tece, a obicno crvenilo ne treba da se tretira so kortiko ke pomine samo po nekoe vreme i pak ke se pojavi i pak ke pomina pa pak ke se pojavi i se taka toa e dermatitot. Samo treba so specijalna kozmetika sekojdnevna nega nasabajle i navecer sto poveke kozata da se vlazni da ne e suva, eve mustela stelatopija ti ja preporacuvam a dobar e i bioklinot. I mnogu e vazno da ne se banja sekoj den tuku na dva tri dena zos poveke se susi kozata. Ke pomine i po nekoe vreme pak se pojavuva toa go resava samo kozmetickiot problem no treba da se najde korenot t.e alergijata. Vozrasta nisto ne znaci eve nie od 2m ni se pojavi i samo cicame nema vrska toa, i mnogu e vazno majkata sto jade na pr mlecni proizvodi ne citrusi i nuts nikako najgolemi alergeni se. Moze i od prasokot prasina i mnogu drugi raboti. I kako sto kazaa pogore moze i da e naedno, ete cim drugoto dete imalo..neznam. no kako i da e nisto nikoja krema ne leci tuku samo ja smiruva kozata i po nekoe vreme pak se pojavuva. Treba da se najde pricinitelot i da se otstrani. Najcesto vikaat do dve tri godini samo pd sebe pominuva.
Мајки за прв пат го варите овошјето или печете? На пареа или дирек овошјето во вода? Користите некој специјални тенџериња или готвачи на пареа за бебчо? Денес сакам да одам да купам ама незнам точно какви. Ај малку помош, па да тркнам да му земам.
Добро утро. Не сме спиени цела вечер, што од гасови што од грчеви. Еве сабајлево па се мачи, а стрвен е и цела ноќ на цице ја помина со секое будење. Сабајлево исто, на цице и оп се исповраќа. Докторката ми кажа да му давам да цица на 3 саати од сега зашто убаво напредува и да фатиме со време ритам како ќе цица понатаму. Е сега главниот проблем е : цело време бара цице, не фаќа цуцла, а ако му давам он кога сака обавезно повраќа и бљуцка... Совет ве молам?
@Верче4 јас имам посебно тенџерче за бебуш. Освен банана се друго варам во малку вода. Тоа што се јаде свежо колку да омекне само,тиква на пример малку повеќе и треба. Инаку ова е детски сет од металец со мини маус апликација, многу слатко. Директно во вода ги ставам. Некаде прочитав дека е добро кога ќе зоврие водата да се стави тогаш овошјето или зеленчукот па рака правам, поради задржување на витамини мислам беше. @LadyC и ние напредувавме многу, и ме советуваше педијатарот на три саати иато, ама јас не го направив тоа. Ни под точка разно не ми доаѓаше да го оставам детето да плаче или да го изгладнувам. Колку сака нека цица, кога ќе почне со цврста храна ќе се нормализира тежината
И јас така правам, ама мојов мн повраќа откако ќе се најаде. Не знае да ждрига и се му се враќа назад. Смеам ли кажи ми чај од ким и анасон да му дадам, сакам да купам денес може ќе му се регулираат малку грчевите? Мислам дека од тоа не спие и се смирува на цице кога цица без оглед на последици.
Јас не давав чај, инаку од тиѓо искуство можеш чајче и помага колку толку. Ние немавме некои страшни грчеви, затоа. Нема лек за грчевите, повеќе масирај го мешето на бебуш, легнивај го на страна во свиткана полошба, топличко на стомачето и внимавај што јадеш. Инаку нормално е да си блуцка после цицање додека се мали. Нека не те плаши тоа
@џунџуле е баш тој сетот го видов по групиве некаде со мики маус. Од кај ви е? Незнам во бт кај би го имало сакам да го земам. Водичката во кое го вариш овошјето му ја даваш да ја пие или ја фрлаш? Фала ти многу
Водичката во која варам зависи што варам нпрмално. Инаку му ја давам после да ја пие бидејќи само тоа го пие. Обично водата од јаболко, круша, слива и кајсија. Од друго не сум дала.
Ме интересира Д3капките на пливит колку време траат од кога ќе се отворат? Исто така кој е најчест причинител носето што се затнува на бебушките? Денес бевме на педијатар на контрола синко ја дуплирал родилната тежина на 4м добар не е настинат,но заборавив за ова да прашам не е настинат но често му е полно носето и чат пат знае да поткашла.
Koga ke gi potrosis togas. Od suviot vozduh im se pravat mrsulcinja. i mojit si potkasluva a nisto ne mu e
И ние истиот проблем, три вечери не сме спиени, спие, плаче и си подпрднува-душата ме боли, тој вришти јас со него плачам Почнав јас чајче од анасон и капки вчера малку се смири и спиевме три саати мирно и без кенкање... Иначе колку и да го држам исправен после цицање не подждригнува, не знам што да правам....
Smees caj nas bekutan ne spasi, znam ima seker ama nikakov drug nekese, pomaga i za stolucata. Na pocetok e taka kacuvaat mnogu kilaza anie kacuvavme po 800 za mesec. Posle od treti nataka moze da stagnira kilazata pa vo visina da raste. Ne go izgladnuvaj greota e vozrasen nemoze da sedi gladen a ne pa bebe. A i sekogas koga saka na cice neznaci deka e gladen bara blizina od majkata zos sega samo po glasot i mirisot te poznava i na cicka se osekaat najsigurni. A povraka zosto ne zdrignuva i zatoa ima grcevi zosto vozduhot sto go golta dur cica ne go ispusta so zdrignuvanje i mu ostanuva vo crevcata i pravi grcevi. Nie se drzime saat vreme za zdriganje zdrignuva duri po saat ponekogas a nekogas odma stom ke go krenam, znae da povrati iako e zdrignat ili da pocne da ika. Poveke drzigo ispraven dur ne zdrigne makar toa bilo i cel saat. Nie si se setame niz stan i cekameda zdrigne Inace mami nas ne vratija od vakcina denes so zatnato nose. Iskreno i potajno sakav da ne vratat strav mi e epten od vakcinive. Naskoro ke pocbeme so vkusovi pa izglea ke se poklopi so vakcina, da ja odlozam uste ili nema vraka toa?