@danichap да се јави да ја постира сликата со положбата за смирување на грчеви кај бебето, да им помогне на тазе мајкиве
Нема ништо лошо во тоа, бар знаеш бебе пие мајчино. Само набави си асална пумпа и кип пампинг мама. Мачно е, напати досадно ама има ефект. 7ипол месеци и планирам да продолжам дури има млеко, да биде и година би била пресреќна. Смрзнувам млеко кога имам вишок, скоро 30 кесички со по 180мл имам смрзнато, здеавје кога ќе прекинам да молзам ќе ги пие тие. Ако ти треба совет бујрум и во лп и бо темата Она нема проблем со брадавиците за да проба со силиконски, со тесни канали има проблем, тука брадавици не помагаат.
во погрешна тема прашуваш, обично после 6+ се дуплира и се почнува со дохрана. Барај во темата за совети од 6-12
Дадов чај бекутан (анасон) 50мл. Имам прашање. Дали можам да приготвам 100мл како што е за едно кесиче и да го дадам денес на 2 пати? Зашто пишува дека треба да е свежо вриена водата...
Јас не давам свежо и го правам со ладна зовриена вода, значи ќе зоврие и после се оладила само растварам шишенце и имам. Ама ние сме сега големи и не пиеме веќе бекутан, правам рефус чаеви, мада кога сме биле мали и сме пиеле сум давала така. Не давам стоен 12 саати, ама два-три-шест саати давам. Моментално пие на хип од анасон, тој го имав дома недотрошен, а пие и органски едни од Зегин од маточина, камилица, нане, коморача... Е поише сака компоти од овошје ама па не може само со благичко, треба и нешто друго.
А да пробаш пред да му дадеш да цица со пумпата да се одмолзиш колку да ти се отнат каналите и да протече млеко па да го ставиш да цица, така нема да се мачи. Јас така почнав да правам и си цица иначе се нервира оти сака одма да тече млеко. Досега сум немала проблем. Ако не бива и така тогаш пробај давај молзено.
Не е тoчнo. Нa упaтствoтo не пишувa тaквo нештo. Тoчнo е декa се фoтoсензитивни, пa се чувaaт нa лaднo и темнo местo - вo фрижидер. Се кoристaт дoдекa не се пoтрoши дoзaтa вo шишетo. Нo и oнaкa сегa пoвеќетo ги препoрaчувaaт Babytol кaпките, пoпрaктични се.
Девојки, ни се појавија црвени брунчиња само на лиценцето.....педијатар нинрече црвена вода да мачнам точно на брунчето ...Искуство?