фала ова со темп. ми е постојан страв сега дека е настината и постојано мерам тем се пласам да не каци
Моево два дена е со температура од 38,5 до 39 степени од забЧињата целото омалаксано е ...ептен овој пат тешко ги вади другите заби и дадов ЧепЧе па ке и се симне малце ,ама до кога вака ке видиме
имам едно прашање значи кај нас во соба е постојано топло навечер е дури 17 степени син ми до сеа спиеше во ѕиври и боди и пижами е сеа дали може да спика само на пижами и со чорапчиња бидејки докторот ми рече да не му бидат голи нозете.позз ааа и да напоменам имаме 5 месеца и 1 недела
Јас не би рекла дека ви е топло ние спиеме на 19 ,спие со шпикозни памучни сеуште боди и чорапи и ако не е покриена со две ќебиња(во 1 умотана со едно покриена) сабајле целата е мраз од глава до пети и се тресе
Матичната лекарка на ќерка ми ми има кажано дека од заби толку висока температура не се крева. Проверете си да не е некоја настинка или вирус, тешко да е од запчињата. Може да се има поклопено со избивање запчиња, ама не е само тоа. Во секој случај, со лесно нека помине.
Да еве денес ке идеме на лекар , овде до 3 дена толерираат температура и денес ке ја проверат и мокраЧата ... И денес исто 38,9 температура Се надевам денес конеЧно ке помине едит Бевме на лекар детево 3 дена веке температура си има , и ни рекоа само над 39° да даваме ЧепЧиња а како кога детево е целото омалаксано , кога после ЧЕпЧето си е подобра ке си живне малце Од забите не ке да е , а иако веке долните двојки искаЧаат Ја прегледаа нема ништо на грло ниту нешто друго Рекоа некој вирус , ама нит кашла нит ништо Овие денови одбива да јаде , теЧности повеке и давам ! Ама ослабнала малку Ах како сум загрижена
Е мајка, како ќе остариме ние ако не од децата. Без гајле, не ја форсирај со јадење, давај течности, лесна храна што ја сака, овошје и следи ја. Ќе оздрави, нема гајле
мене матичниот ми даваше сирупче да му давам на син ми ко имаше 38,2 температура по пола лажичка т.е нели шприц има во далеронот и му давав 2,5 мл а нз заш ти рекле над 39. и ние сме истите и примаме далерон као демек заби има набабрени жлебинки на долниот дел и тоа маста ли како се вика ја земав јок бре само ке ке се стемни ко почне да се дере и мртвио ке го скорне од гроб,ама и мн нервозен станува навечер,баш преска ми рече матичниот као демек од млекото е што е на вештачко можно било да има грчеви и да вика да црка па кој знае.
Баш ке остариме , само живи и здрави да се Овошје само давам , вода , сок исто ке оздрави брзо се надевам така растат децата
мојата мома е дадичка на вашите бебуши има 5 години ама од вчера од 15 часот до сега од 38,5 до 39,5 си има цело време температаура не се симнува со ништо и сируп парацетамол и туширање и што не пробав ке падне на 38,5 и така 1 чс потоа пак 39,5 таков бил вирусот глупав по 3 ден аги држел децат асо темп ахх кај не закачи и нас нема бегање половина градинка е болна у пм
Маченце Ена ви направија ли крвна слика ? Сакаш да ми кажеш дека се дере од заби денес ми се случи следново почна да јаде наеднаш ја пушти цуцлата и почна да вика ама во еден тон едно големо ААААААА и толку и после уште еднаш така и си продолжи да јаде како ништо да не било немаше кревање нозе како за грчеви ништо ама баш ништо .Вечерта кај 5 и30 почна д авика ама повеќе како аааАААААаааа значи се намалуваше инаголеуваше тонот траеше 5 мин за ки главатаќе си ја пикнеше во мене како нешто даја мачи повторно немаше дигање нозе или прткање за да личи на грч ххммммм Хев кај грчевите плачат навечер ама креваат ноџиња и прткаат илисе искакуваат на крај ,мада малку сте големи за грчеви не би требало кај вас да се јаки ,иако се е индивидуално него сакав да те прашам колку имате качено на килажа да не плаче за јадење ?
Еве пак јас за нејадењето на мали. Кашичи ок и така и така, водичка слабо, сокче од јаболко успавам да му дадам ил од крушка, адаптирано млеко никакво не да чуе се грози и не сака а доктор ми вели или по упорна држи го гладно па дој или ти се одбива па барај адаптирано. Нит Нан нит Сепмпер има едно ни да чуе. За др млеко немам видено. Кога е полузаспан цица тек вечерва се нацица убаво ама да го нишкам со потскокнување од кревет да слуша тоа федерите и крцкање хахаха абе циркузи сме, циркузи. Преку ден до 4 пати ако цицне сум пресреќна. Имам млеко, ми го сака ете знае да си цица ама не знам кој е проблемот. Докторот ми кажа ама пак ништо не ми кажа. И сега? Давајте ум некој оти спобудалев на чисто иако се трудам да сум смирена не можам да помислам да не напреднува. Од сок? Па како тоа, мора млеко за имунитет, хранливи состојки. НЕ знам што не пробав веќе ми снема идеи. Некој совет?
Го поминавме и ние овој гаден сируп сите тројца, јас, ќерка ми и малиот. Три дена со 39-40 темп., сум ја носела малата (има 6 год.) во 03ч. по полноќ на дежурен, 39,9 изгоре, со ништо и јас не можев да и` ја симнам. Утредента јас го закачив , и двете мртви болни....таман мислиш ти поминало, спаднала темп. на 37-8, за два часа пак 40. Матичната ми кажа дека таков е вирусот 48ч. со висока температура...многу течности и витамини (лимони, портокали, супи). За некој ден и малиот се разболе, тој подобро помина, највисока темп. му беше 38,4 ама и него го држеше 3-4 дена. И внимавајте може да Ве повтори, мене треска повремено ме тресеше 14 дена....два дена сум ОК, потоа одеднаш 38 темп. ...грозна вироза.
Колку е голем ? Второ имаш ли млеко ако имаш измолзувај ( најглупо е ама пробај)се идавај со шише ако нејќе шише алтернатива шприц клучне лажиче . Колку јаде каши?. Скрати на некоја малце за проба 1-2 лажички и одма тутни му млеко . На крајот одмолзувај се и млекото во кашите например по 200 мл млеко твое опа во каша јаболко дома правена или каша банана или млечна и опа натерај го да ја изеде на крајот може и детето не сака млеко може не е млекар што би рекла една моја пријтелка ама ако имаш твое инсистирај за Ад не инсистирај ако си е ок . Сакам да кажам Ад ако е поголем и 2-3 пати да пие супер е . И на крај за избор на АД побарај хумана не знам во која земја /град си ама ги има скоро насекаде има прифатлив вкус чим ја можам да го пијам значи на вистина има
не крвна слика не правеа ВЧера беше исклуЧителна тешка нок , а и ден Температурата и се симна , ама кенкава до бесвест , ни спиеше нит ништо Денес гледам долните двојки поЧнале да излегуваат а и помирна е воедно си јадеше , играше весела беше Се надевам ке си биде во ред веке