pa jas ne spomnav nikade upatstvo toa e preporakata sto ja dobiv od ortopedot i pedijatarot. Babytol se poprakticni ama i mnogu poskapi.
Ja i bev na babytoll ama mi vika prejdi na vigantol. plus so pogolemava doza kutivce nexelno bi odelo
Zdravo da prasam davam inhalacii so fizioloski rastvor i pulmikort 5dena kolku dena moze da se dava prpat davam do sega
Колкаво е бебчето? Јас и давам слива кашичка со јаболко и пченица одма завршува работа, исто помага и чајчето од бекутан од анасон камилица и маточина пие цел ден едно шишенце и после тоа се кака полесно.. ако јаде кашички било која житарка ќе заврши работа
Да прашам, како спиеја /спијат вашите деца во првите недели? Мојот син спие во креветче кое е веднаш до мене. Се мислам да не му е подобро со нас на спална....?
Do kaj 20 dena spiese so nas no od moja strana radi toa sto me bolese prijatelkava dolna hahah a nemame mesto za krevetceto da e do mene tuku kaj nozete a posle toa vo krevetce. Jas licno sum protiv spienje so roditeli osven sekako koga ima nekoj problem. A nasabajle si go zimam so mene i si se dospivame. Ali toa si e tvoja zelba kako sakas taka
Па и јас исто правам, на сабајле кога ќе замине Мм на раб си го земам до мене и си спиеме. Некако ми е шубе и страв да го земам до нас да не му направиме нешто во спиење, да заборавиме дека е тука па да го подманиме во сон и сл. Ама па како читам скоро секој си ги зема во кревет си викам јас лоша да не сум?
Ич немој такви мисли да си ставаш. ем вие наспани ем дете наспано пЉус после нема потреба од одвикнување хахахах пелени и цуцли ми се сосем доволни
Мајки незнам дали прашањево е за овде...кога е најдобро, или кога вие му ставивте обетчиња на бебушките, на која возраст и дали после тоа имаше некаква реакција...? Страв ми е од инфекции... @kikin од само почеток бебето ми е во креветче
Кај нас на Благовец празникот се ставаат обетки за да бидат благи ,не верувам дека ке имаа инфекциа само ако е алергично на злато или сребрено, мојата керкицка имаше 4месеци кога ги ставивме немаше никаква реакција дома малце со алкохол и водицка ушињата ги мачкав ама немаше нешто црвенило и цела година носеше тие па пота ги сменивме.
Ова никогаш не го разбрав (малку сум со суеверијава неука зашто за се прашувам "зошто баш така") . Обетки на Благовец за да се благи....Што да е благо? Обетките или ушите?
Од 6 + и дадов иако е глутенска само тоа има пробано глутенско спелта пченица и мешам со овошје и супер е. Кој кога воведува индивидуално, и давам 2 до 3 пати неделно еве 2 недели веќе