Jas zedov pumpuca ama nisto nemozhi .. vcera ednata ja izvade kivna i izleze ama sabajle vo drugoto imase i nemozhi uste mu stoj mu smeta vo dusejneto grci kako nastinato .. mojot e 2 nedeli
Јас чекав да поминат сами до кај 6м,ама не поминаа и почнав сама, масло било какво, само не Бекутан, после со чешле со запци нежно, од еднаш ги знема, ако се повеќе можеби ќе ти требаат три четирк пати к толку. Не проаѓаат сами, да знаеш, колку поише седеа толку поише се оравеа, од едно точкиче цела глава му се зафати. Значи полека, со нежни движења, бебешко чешле и трпеливо, ќе ги снема. Јас користев кокосово масло. Јас сега давам, ама тогаш не, пред се бидејќи е премало и тоа сирото нема таков имунктет, а никогаш не можеме да знаеме дали е чист чајот што го даваме. Земи си на Холе чај, преубав е, за бебиња е препорачлив, мојот на Хип му се мрштеше, ама Холе си го пие сл сласт.
Nie imame mnogu kosa i imase mnogu takvi ljuspi i se probav isto kupkuvav se sto ke mi kazea i dzabe ke se izvadese del i po nekoe vreme pak imase. I eden den dojde majka ki koga go banjav i zema cesel obicen i uste mokro glavceto go ceslase poleka so ceseloto nakosen i kako ceslase takaluspite se vadea. Prodolziv sekoj den posle banjanje i za nekolju dena nemase ic
Смеам да давам таков сега на оваа возраст? @anastasija mitic знам срц, не чепкај, мислиш дека така прави од тоа ама не е. Знам на што мислиш, како нечисто дишење се појавува, ко да имаат шлајмче и сл, прашав 2ца педијатри и ми кажаа се е нормално до 40 дена, нема потреба ние да чепкаме премали се, сеуште се чистат од нас, хормони и плодова. Остави само ќе се среди.
Znaci provereno kaj moeto i kaj dete so mnogu kosa... Maslo grcko go ima vo zegin specijalno za toa, za dva dena pagaat sami
Neznam kaj mene i kaj prijatelka odma se izgubija, ceslav so cetka za bebe pred kapenje pola cas iznamackano, ceslav, kapeev i pagaa
Кокосово масло мачкаш на главче и остави цела вечер да одстои, сабајле со чешел помини убаво. Може да треба прекусила двапати да повториш постапка.
Обично, ама не е практика, гинимаат бебиња чии мајки користеле хормонска терапија во бременоста, така ми кажаа мене. И јас земав вакво специјалнл, самомкокосовото не спаси и нас. И да сосем е нормално да ги нема.
Може, сега орашав бо Зегин. Бев по мои работи се сетив и прашав, рече аптекарот откако го донеле Бекутан веќе инне им се троши, хип па ич.
Мамички со синчиња дали е нормално скоро на секое мењање пелени да се мочка бебуш? И пелената му е многу тешка од мочкање. Ми е страв да не е прехладен Имаме месеципол иначе
Не, тоа значи дека не е гладен и жеден, дека е здрав и орав. Верувај полошо е да не мочка од обратно. И ако каката е нормална, не е зелена и многу течна, сосем е здрав.
Mami eve nekolku pati vo kakata ima beli grutcinja, bojata si e zlatno zolta. Znaci ne sekoja pelena ama ednas na dva tri dena primetuvam beli grutcinja kako zasireno mleko koga povraka. A i pocesto mi povraka zasireno. Vo taa zbrka so mojot pedijatar sekogas zaboravam da prasam za ova.
Zasireno povrateno ne e nisto, toa znaci pocnalo da se vari vo zeludnicwto. A okolu drugovo ne mi e poznato podobro prasaj si pedijatar a vo meguvreme davaj probiotik ako veke ne davas na dnevna baza
Колку поише влечете со пумпицата толку поише се прават нови мрсули, значи да смета, ама ќе одолеете на пумпицата. Јас прскав во носе физиолошки пред бањање, на крај полевам со вода преку глава ама да падне и врз лице, кива и кашла и се излегува моментално.
I kaj mojot bese isto dodeka bese na ekskluzivno doenje.Pedijatarot mi rece nisto strasno toa bilo navodno pomasnoto mleko sto go prima bebus pri cicanje i navodno pred da se obraboti kako sto treba se kakal i go kakal i toa.Ne mu napravi nikakov probleni ni pri napredok ni nisto. pozz mamicke.