Јас прашав ова и ми кажаа дека е вишок млеко и е нормално да се појавува во златно жолта кака. Уживај, се е нормално. Јас само прашувам педијатар се живо и диво.
Не знaм кoј те излaжaл вaкa, aмa не е тoчнo. Теменицaтa се јaвувa кaј скoрo сите бебињa (ретки се oние кoи јa немaaт), a всушнoст е мaснoтијa oд скaлпoт штo се чисти пoсле пoрoдувaњетo. Јaс имaм две децa, двете сo теменицa, a никaквa хoрмoнскa терaпијa не сум примaлa вo бременoст. @TheSecret, тoa е сoсемa нoрмaлнo, без грижa.
Професорката во Санте кај што се породив. Како шѕо напишав ми кажа и она, не е практика ама се полесто е во последно време.
Za da nema temenica treba preventivno da se macka ulje i da se cesla, a dokolku se napravi da se otstrani do kraj za da ne pojavuva nova. Mnogu grozno mi izgleda toa :/
Не би реклa, сo oглед нa тoa декa јa имaлo дoстa и пoрaнo, збoрaм зa времетo кoгa ние сме биле бебињa, a и пред тoa. Кaкo и дa е, не е стрaшнo, се чисти.
Керка немаше ич..Еве уште некој месец 2 ке полни немав таков проблем со неа..Но синко главчето му изгледа навистина грозно..Но утре ке земам кокосово и ке пробам..
Не викам не, така мене ми пренесоа така јас пренесувам. Иначе мајка ми примала чрогестерон кога била трудна со мене, така да не значи тоа време дека го немало. Иначе дека де чисти ма нормално, таман работа, ае чисти ич не е страшно. Јас добри три месеци трлав со четка со ориродни влакна, на крај земав чешле со запчиња и завршив работа.
Мајки,дали јазичето е бело кај вашите малечки бебиња и што треба да се направи? една недела сме и има белко натрупано на јазичето од млекото е тоа нели?
Девојки еспумисан капките по колку ги давате на новороденчиња?во упатството пишува 25.наеднаш се даваат или се разредуваат
Ako davas ad 5 pati po 25 kapki vo siseto a ako dois kapni na lazicka pred podoj 5 pati na den. Periodot koga nema grcevi ne davaj
Најверпјатно е кандида. Консултирај се си педијатар. Не е страшно се случува. Ќе се среди. Прочитај во тема кандидијаз, соорс има околу овој проблем информации.
ова се тие нели? Во упатството ми пишува дозирање 25 капки на ден за новороденчиња затоа се збунив. Со матичната се слушнав по телефон па не ми објасни убаво затоа прашувам
Синко мој овие два дена како да поткашлува, вчера еднаш, од сбајле и еве сега, и тоа секогаш после цицање или чајче... се мислам да не е настинат.. имаме само три недели, да го носам ли на доктор?