@LadyC да не одам офф топик во др тема, најдобронамерно да ти речам да не пиеш толку многу турско кафе и да смениш со безкофеинско. Многу влијае на грчеви кај бебињата.
Лелеее ете не знаев. Јас па си терам по 2-3 на ден. Леле што ми кажа, од кафе ми е најтешко да се откачам (ама готово, не ставам у уста) ... Фала ти многу @letters
Toa ne e nisto i e sosem normalno. Eve go mojot veke 5m so potkasluva dali ke se zasrkne dali od onaka ili za vnimanie. Ssledi situacija ako kasla mnogu po cel den togas nosi na doktor
Zdravo.majki.dajte sovet 3+ sme a kaslica imame I zatnat nos so da pram.mnogu mi e strav a doma site sme do.grip virus temperatura nema sma kasla dajte sovet fala vi
Lady ne samo kafe pazi drugo sto jades, blago grav zelka grasok przeno se toa pravi grcevi. Nie najmnogu imavme od patlidzan i ajvar. Ke si vidis samata sto mu smeta
Кај мене бебушмод чоколадоннајмногу имаше грчеви, еднаш се накркав чоколадо кога рече плаче, пукнав од мака.
Мајки, едно прашање. Имаме 4мес. и почнуваме со витамин Д еднаш на ден. До сега пиевме Д3 К1, но го заменуваме со Д. Прашањето ми е дали давате само Д3 витамин или и нешто друго на оваа возраст? Благодарам
Мами дали ги будите бебушите за јадење? Мојов е како швајцарски саат , јаде на 3 саати ама откако ќе го искапиме, јаде и спие и до 4 саати а може ќе спие и повеќе ако јас не го разбудам. Значи само после капење не се буди на 3 саати.
Пазам мила, ама не можам да сфатам од што се јавуваат. Ми се дешава еднолична храна да јадам 2-3 дена по ред, еднаш има- еднаш нема грчеви. Е ај сеа... :/
Реално, и бебчиња на ад имаат грчеви...Ете уште со кафето прекини, па ќе видиш. Јас така сум чула, затоа ти споделив, ти најубаво ќе си видиш, не е секое бебе исто
Денес сум со едно мало. Како што ми кажа. Спие и оди редовно во вц. Ако е до кафето ја решивме мистеријата.
Мене сестрите ми кажаа навечер да не го будам, секогаш го бањаме накај 19 и 30, 20 часот и може да спие после бањање и 5 саати, јас не го будам
Mami imam malku mleko i se molzam so pumpica i mu davam dohrana od aptamil dali da mu gi mesam vo edno sisence ? Iskustvo ?
kako ke mesas ad i majcino? nikako toa, kako vi teknuvaat vakvi raboti ke mu dades prvo majcino da cica ili izmolzeno bilo kako..pa potoa ad.
jas koga ja prasav pedijatarot dali moze vo istoto sisence sto pielo majcino da mu napravam ad mi rece nikako obavezno novo cisto, a ne pa da se mesa