најчесто која е реакцијата на алергија? ни искочија ситни црвени брунчиња на грбчето и малку на препоните.
Можно да е алергија. Најдобро со педијатар консултирај се. Може и само си го прегреала. Ама најдобро е др да го види осипот. Тука може само да нагаѓаме
Мами јас пак! Бебе почна да пие по 130мл мое молзено млеко (3 недели е бебе) и пак се буди на 3 саати и бара за јадење. Нормално е? Или слабо ми е млекото? Тука патронажната ми рече како што ќе се зголемува бројот на мл кои бебе ги пие така ќе се намалува број на подои дневно (т.е. оброци).
Majki zarem proizvodite na juvitana ne bea povleceni od prodazba? Denes mi donesoa paketce so kasicki I sokcinja nivni. Bas se zacudiv. I plus citam so seker site. Ke gi frlam. Uzas.
Mislam deka ne se isfrleni od upotreba,tuku bea na spisok koi sodrzat GMO,zaedno so hipp,kinder itn. I da,seker sodrzat...
Nema jako i slabo mleko. Ima samo ZDRAVO majcino mleko,i toa e isto kaj site majki. Bebe e premnogu malo,za da reducira podoi. Pa i vremenskiot interval od 3c ne e kratok za taa kolicina mleko. Sledi bebe,ako polni peleni,veselo e,i kacuva kilaza,terajte i uzivajte.
Ete neznaev za hipp nemav procitano, a za juvitana citav znam deka nesto pesticidi sodrzele I deka ke se povlecat od prodazba ama izgleda nisto od toa. Nie sega probuvame vkusovi domasni mu pravam imam nekoi kasicki sto mi nosat na hipp I lino pa ako mi pritrebaat nekogas za izleguvanje da znam dali da dadam od niv. Od juvitana ne davam sekako.
Denes,i ona sto doma go pravime ne sme 100% sigurni dali e gmo free. Posebmo za proizvodi koi gi kupuvame od market(krusi so ogromna golemina,grozje na sred zima,praski itn itn). I doma,dokolku posadime nesto,ako ne go naprskame,vednas zavoluva,se sushi,ili ima voski. No,nase e od dvete zla,da go odbereme pomaloto.
130мл не е воопшто малку , супер си е ж. А дека ќе цица поретко тоа не верувам син ми е 4+ цица на 3часа како сатче е . Децата кој се на мајчино млеко дури не почнат со цврста храна немамат голем размек меѓу подои иако 3 часа е супер .
Кога како @anastasija mitic. Некогаш знае набрзина да го испие без пауза и после бљуцка, а некогаш и повраќа количински можеби околу 20мл. Јас вака до мл претставувам зошто на шише сме ние. Јас се молзам и му давам од шише.
Добро утро мајки Сбајле при менување пелена на синко забележав како црвени точкички по ножињата и мешето... некоја искуство
Mami moeto bebe e 2 nedeli i 6 dena i mu se pojavi pod muceto kaj bradata akna isto kako toa e .. normalno e ? Ili na lekar da odime
И моето имаше пред некој ден, му изчезна за ден два... Мислам дека е нормално, цица се поти таму, плус нежна кожичка ќе помине