Malata ne e kakana cetiri dena 3+ sme samo na doenje piev sok od sliva kompot no ne pomaga sto drugo?
За децс само на мајчино, не е страшно и до десет дена ако не е какано. Помалку благо јади, внимавај на исхрана. Мпето цело време беше така. На три дена какаше
Мамички, имате некакво искуство за засркнување на бебенцата при доење, 2,5 недели сме и последниве неколку дена почна многу да ми се засркнува, не знае колку и е доста цицањето. На секој подој внимавам многу на позицијата, да биде подисправено, ама пак по старо си тера. Почнав и да ја прекинувам кога ќе видам дека многу брзо цица и голта, ама ми е страв после како помалку да цица и се плашам да не е гладна.
Може е глупо прашањево, прво ми е и сеуште не знам што е како е. @Lepaaa топло ли му го даваш млекото? Колку време пред да му дадеш да "јаде" се измолзуваш?
@jovana03 јас најчесто се измолзувам 4 саати пред оброк. Сеуште немам доволно млеко за 2 оброци да измолзам наеднаш, така што пример ако бебе јаде во 13h, јас во 13:30 се измолзувам за нареден оброк кој најчесто го бара околу 16:00/16:30. Го ставам во фрижидер и кога бебе ќе побара го затоплувам во специјален грејач на НУК (Nuk Chauffe Biberon) вака можеш да го најдеш на нет, го купив тука во Франција 30€. Го имало и во Македонија. Навечер после капење се случува бебе да се успие па да побара за јадење после 5/6 саати откако сум се измолзила. Тоа е максимум време за кое сум го одтавила измолзеното млеко во фрижидер. Знам дека може и повеќе да се чува ама дома сум и сум во можност да му пружам свеж оброк. Кога немам млеко му давам ад, и тоа се случува еднаш до ва пати на ден.
Vi blagodaram majki, malku me smirivte... Iako uste mi e strav zosto naednas prekina, i gugam, po cel den i zboruvam...se nadevam deka e samo period... Veke 4 meseci e, mislev poveke ke brbori nesto, a ne vaka...nisto...
Jas neam kapki,probav da mu go strugnam so gazicka na prstot i voda i soda malce bese podobro sega pak e belooo.....
Мајки ве молам за помош. Целата сум омалаксана и грло ме боли. Ме фаќа некоја настинка. Нешто за превенција? Бебе има 3 ипол недели.
Site nie majkite nekako sme takvi ,jas deka cel den bev doma so bebeto samo go analizirav pa uste ako imas nekoja projatelka ili rodnina pa da se sporeduvaat decata e toa e vrv taka bese kaj mene,na projatelka deteto pomalo od moeto dva meseci i sekoj den slusav na mowto zabce mu izleze amoeto abwr nemase,moeto vika vaka praj taka lele uzas ama pak ke recam sekoe dete e baska prikazna kolku poveke forsirame poloso,sega pak zaedno se vo gradinka pa mislam deka moeto i pesnicki kazuva i opsto se okolu gradinkata a taa vika moeto ne kazuva,znaci sekoe dete vo odreden period ke si se istakni samo neka se zdravi i zivi
@LadyC да се пријави да каже дали советот околу кафето помогна Инаку еве, моево е скоро 6м, до пред неколку дена викаше тата, деде, дада. Сега прекина и вика само еј. Ама затоа повеќе се врти, ги става ноџињата во уста, ги тегне чорапчињата и сл. Се нешто ново им е интересно и се нешто ново прават. Без грижи
Жени не најдов соодветна тема па затоа решив овде да си ја кажаам маката. Бебенцето од рагање има како нерамнина на главичката, како подуено топче од десната страна му е, тоа се јавувало кај бебиња кои ги ваделе со вакум вообичаено (кај моето е од многу голем напон). Веднаш ми рекоа дека не е ништо сташно дека се наоѓало надворешно од главата и дека со тек на времето се повлекувало. Ме интересира дали некое друго бебенце го имало истото и за колку време му поминало
Nie sme 3ipol nedeli i imame vakov otok i toa baagi golem.. Hematom e toa. Eve pocna da se namaluva po malku.Konsultiravme 4doktori pedijatri. Nemoj na hirurgija da go nosis zosto odma preporacuvaat operacija. Ke se povlece samo od sebe. Bez grizi majka
I mojata ne kakase po pet sest dena, nekogas se kakase sama id sebe na dva pati I imam staveni cepce. Vcera jadev ananas, onaka bez nekakva namerna ideja, malata ne bese kakanA dva dena I vcera se iskaka. Taka da za nareden pat koga nema da e kakana ke si znam zemam ananas I zavrsena rabota. Probaj vidi dali ke ti pomogne ananasot, pa pisi.
Е и мене ми се случува истото, и дури откако ќе легне и во сонот како да се засркнува. Ако ома искуство некој нека пише.
Најверојатно се засрнува бидејќи надоаѓа многу млеко. Ќе се спеави како расне. И кај нас беше така. Плачеше се нервираше. Млекото пообилно доаѓа на две недели и шест недели. Околу три месеци можно е да се повтори пак
Zeni ajde pomos puknav veke....znaci 5 + sme uste mi spie vo race..ako ima nekoja mama da spodeli sovet