Probav I taka I lezam do nego I go drzam za race AMA NE se budi I se rasplace ako NE e Vo race Zeman...i jas Pak go digam i drzam
на син му беа дале на 3м да лизне мандарина нели дека машко да не му паднело курето глупости и одма се исфрли на лицето... од мандарината...
Леле, истото е и кај мене. 4 недели а он само во раце сака. Да си јаде, да спие во раце...кога ќе заспие го спуштам во кревет, абе за 3 мин се буди, сеќава дека не е веќе кај мама. Не знам што да се прави.
Некој спомна да земете кебенце под бебето или чаршавче да не му оде ладно од чаршавот директно на него. Има логика. А за спиење во раце, што знам, јас сум го чувала во раце и пак ми спие бо креветче, мојот само баба му кога ќе ја види побеснува и мора постојано во раце држи, нас не ни прави така. Јас за да не го научам на кревет обичен, во креветче и слично си земав креветче и за во дневна и за во спална, така да си спие и таму и ваму во креветче, освен еве како сега ако е болен мнлгу.
Малечок е, ти си му се на светот и само кај тебе е сигурен, затоа сака во раце. Вака беше и кај нас, почнав да полудувам едно време, посебно скоковите кога траеа, раце раце и само раце сакаше, ич не спиеше преку ден сам. Минлива фаза е, еве го сега 3 месеци е, гледа, повеќе разбира, седи во релаксатор без проблем, таму и преспива преку ден, по некој цртан си гледа, џвака играчки, сам си збори...се случува во денот вкупно пола саат да го држам во раце, другото раат... гушкај го сега да не се осеќа оставен, мене така дупло понервозен ми беше
Мамички широк повој до колку месеци користевте на вашите бебиња, и по колку часа дневно ? Благодарам многу
Moeto isto za koga e buden ne e vo race ama za spienje od pocetok spie vo mene i eve uste a sme veke 5+
@wings јас мислам дека се е до детето..Секое дете е различно керка кај и да ја оставев си лежеше си гугаше сама..А синко еве 4+сме раце си сака и готово..Да лежи може само кога предремува преку ден некој си 15-20мин.. @Ivaivana не ставав ни на едното ни на другото консултирај се со ортопед ке ти каже како и што.. @letters пробај пиј компот од суви сливи кај мене помогна многу..
Majki na bebinja sto ne sedat uste a pocnale so hrana, kako gi hranite vo relaksator, legnati ili kako? Jas vo relaksator ama mi se lizga nadole Inace sakam da zemam nekoj procistuvac na vozduh jonizator neznam sto e podobro? Nemozes da otvoris prozor da se izluftira asalno epten zagadeno. Daj preporacajte nekoj. Inace treba vakcina da primime ama ic ne mi se nosi po bolnici na ova virusive a od druga strana pa mora da se zastiti sekoj vtor e bolen neza sto da pravam.
Mami gi nosite li bebinjava sega ovoj period na redovna kontrola na pedijatar? Nie naredna nedela imame zakazano ama mnogu mi e strav od ova virusive i ne znam dali da go nosam a od druga strana bitno e da vidime kako napreduva i krvna slika da pravime treba..ne znam sto da pravam..
Ништо не е ако пролуфтираш 5-10мин. Па зарем нелуфтирано е подобро. Ние и шетнуваме надвор малку. Големото е на училиште, дома ли ќе го чувам. Тоа е. Проветрувај околу еден два часот.Тогаш е најмала концентрацијата на честици. Инаку ние не користиме ништо за воздух, куќа, голем простор околу тоа некој што користи ќе ти одговори Околу вакцинирање, нема посебен влез таму само за здрави деца за вакцинација.
@blessed.an има многу и до детето,се согласувам, и секој ден сум се поблагодарна што имам бајче бебе @Ivaivana широк повој не ствав иако во родилиште ми кажаа да ставам. Видоевски рече не, секако и мојот став е тој дека нема потреба.
Fala vi majki na sovetite.so suvi slivi veke se snabdiv se nadevam ke imat efekt A kapki kakvi stavate za grcevi.jas stavav espumisan ama nema efekt pa zemav kolief.kakvi se vasite iskustva imat efekt ili isti se so espumisanot.ogromno blagodaram odnapred
И ние користевме колиеф по 4 капки рстворени во млекце пред оброк, и еднаш во ден и давав по 5 капки биогаја, наместо биогаја може да се даваат капки Рекол.
Комбинација од двете врсти капки???Извини може е глупаво прашањево ама неискуството си го прави своето. Јас дадов еспумисан поручекта накај 4 саатот нема да штети сега да дадам колиеф? Многу сме мали 2 недели па страв ми е затоа прашувам за се