Ако е мека, напипај дали имаш гритка некаде. Ако е канал може и подлабоко да е. Инаку, најдобро да појдеш налекар ако мислиш дека е грлото. Мојот матичен ми рече само витамин б6, Ц и парацетамол. Лимон, мед само не многу, топол чај, јаболков оцет, прополис, тоа
Majki dali e normalno kaj bebe od 2 meseci vo useto da se pravi mnogu zoltilo? Samo vo ednoto i toa najcesto koga spie na taa strana ko da i tece i se susi posle, go zabrisuvam samo so vlazno krpce.
Mami abe daj prosvetlete me prvpat koristam inhalator, nekako cudno mi e ne e kako sto ocekuvav epten da ispusta parea zeska mislev kako nad tendzere koga se paris so pareata. Me svakate sto mislam neli a ova ne se oseka nisto. Ili taka treba ili gresno nesto pravam. Pediatarot ni rece 1.5ml fizioloski da stavame zos malku e zatnat nasabajle ama eve za mene probav so poveke ml nema nikakov efekt.
Не е нормално. Појдете на педијатар. И јас имав таков случај чекав исто мислејќи дека е нормално па кога го однесов испадна дека не е. Ни дадоа Тобрекс и За неколку дена помина
Ne treba zeska parea da ispusta si ispusta kako parea ama ne e zeska i izleguva od dole a zosto bebceto e malo od site strani bega pareata ama na nego dovolno mu e i nie stavame fizioloski rastvor i plus antibiotici go koristime dodeka ne ja snema pareata okolu 5 -7 minuti
Да испушташе жешка пареа бебушот ќе го носеше на ургентно за изгореници. Ладна пареа испушта баш денес јас се инхалирав. Инхалирај и влечи со аспиратор по потреба
Majki,nie sme 2+ ni rekoja prva vakcina na 3 meseci.Dali po posta stiga pokana za vakcina ,kade se stava i za sto e taa vakcina,ako vasite malecki ste gi vakcinirale poskoro pisete mi.Pozdrav
Ne stiga pokana , se stava vo dispanzerot koj vi e najblisku, vakcinata e sestovalentna, dtp, hib,hepatitis b i polio. nie sme 4 plus i ke ja odolgovlekuam kolku mozam poveke , koga e pogolemo bebeto e podobro da se primi.
Не стига покана за прва вакцина. Ќе си појдеш во диспанзерот најблиски со картончето од болница каде ви се евидентирани вакцините примени во болница. Ако не пак прашај ја матичната ваша.
Не дека сум убедена во ова што ќе ти го пишам но морам да ти искоментирам. Не е баш дека е подобро ако е поголемо бебето, така објаснуваа педијатри на ТВ. Имено инуниот систем е појак во првите три месеци поради стекнатиот имунитет од мајката. По третиот месец имунитетот од мајка се ослабува па до 6 месец скроз се губи тој имунитет односно веќе се развива личниот имунитет на бебето. Затоа и ги имаат првите вакцини предвидено за првите три месеци. И ние ја ставивеме првата 6 валентна вакцина на 6 месеци, и сега се мислам дали сум згрешила или не, и јас поаѓав од тоа ај да подпорасне поарно.
nas maticnata ni kaza do 6 meseci pozelno e da ja primi prvata..i nie uste ja nemame primeno , malce hgb ni bese nizok a i strav ogromen i samo odolgovlekuvam a isto mi go objasnuvase ova so imunitetov i ona ama iskreno nisto ne ja razbrav
Мајки ние имаме точно месец, со што ги мачкате после бања? Јас користев јекодерм, но овие неколку дена малечково мн ми се исфрли со мали ситни црврни топченца, случајно прочитав пост на група на фб, каде мајките тврдат дека бебињата исто така од јекодерм им се исфрлале. Синоќа не го поминав со јекодерм, гледам му се намалени, но сега во дилема сум дали да користам нешто или не....
jas so jekoderm od sam pocetok go mackam i do sega nemalo problem ama cim ti se isfrlilo najdobro ne go mackaj so nisto.
jekodermot e premrsen i gi zatvara porite na kozhata taka da ne e za celo telo da se macka poveke e za iritirana vospalena kozha
Не знам кај да го поставам прашањево затоа тука прашувам. Термо торби за шишенца кај има освен во Бебе Супермаркет?
Ние ја примивме и таа на три месеци 6 валентна после 45 дена и 5 валетна и добро поминавме сега на 6 месеци треба пак да примаме 6 валентна поточно во јануари 18 а многу ми е страв бидејки има многу вируси и да не ја разболуме што би ме посоветувале?
Да не е атопичен дерматит? Кај нас се појави, суво е на образите поготово и црвено ко ситни црвени брунчиња. Мачкам на мустела крема видно е подобрено. Ама чим видов , правац педијатар и он ми кажа. Не на своја рака.