Мајки на синко носето почна да му течи по малку. Дали смеам исомар спреј да му прснам и што друго да направам да спречам да ми настини?
jas isomar go koristam za sekojdnevna higiena na noseto taka da slobodno smees. Isto mu davam i pico c kapki toa e vitamin C vo kapki i dosta pomaga za iminitetot.
Јас купив исомар ама прочитав за деца над 12 месеци во упатството па да прашам. Јас му давам ПикоферЦ сируп исто. Засега бевме супер и си шеткаме секој ден надвор по еден час ама се уплашив денес со носето почна да течи по малку па да спречам дури не станало полошо. Фала ти.
Епа најверојатно. Па му кажав во аптека за бебе 5 и пол месеци тој ми го даде ако немаше од овој. Ах бе да барам во друга аптека сега џабе го земав. Инаку ваков е ист ама со камилица.
cuvaj go toj za ponatamu zemi go ovoj na slikava, 225 od eurofarm go zedov, a mozes i akva maris bejbi ako go najdes i toj go koristev do neodamna ama nemozam da go najdam sega. Isto mozes i tonimer soft. samo e malku poskap. Ovie moze za pomali bebinja i se site izotonicen morski rastvor.
Пред некој ден имаше мн малце на ножњата, но од вчера му излегоа на лицето, а тие на нозе се повлекоа.... А и беба мн нервозна овие два дена... морам на педијатар, и викенд не фаќа
Да знаеш дека нервоза ги фаќа. Не паничи, не е страшно, секое второ бебе фаќало (ако е тоа а така ми се чини) ама не сум педијатар, исконсултирај се најубаво ќе ти каже, ние може само да погаѓаме.
Ние денес правиме месец. Бебе нема воспоставено ред кога цица а кога спие. Плаче за цице и штом ја ставам на цице одма заспива. Ќе ја тргнам-се буди. И се така..цел ден.. Немам време ни до тоалет да одам. По цели денови се држиме. А сами сме дома. Нема ни 2мин на кого да ја оставам да ја подржи. Хронично сум уморна и ненаспана.. Башка само 400 гр напреднала за еден месец. Не знам веќе што да правам. Пишав колку да ми олесни.... Мука ми е на душава.
Ако ти е некоја утеха, исто е и кај нас. Не спие освен на цице, се буди, грчеви, плаче.... Ќе се среди по некое време
Da neznam sto e ova sekoe vtoro bebe e so dermatit. Aman veke. Najloso e koga nema da moze da cica zos se go cesa nervozno e. Pluus mnogu treba da se vnimava na hrana i majkata da ne jade alergeni a i bebeto koga ke pocne so kasi mnogu mnogu treba da se vnimava. Eve mene neznaes kolku mi e strav sega so kasive epten, zemav loratadin sirup za nedaj boze neka ima toa e. Inace nas epten ni pomogna kremata na skender koga e epten zbufnat a za sekoj den mustela
eте затоа не ми цица ко што треба... Жалосно. А се тепа за цице сиромашкиот и ќе ме допре и плаче се нервира...
Majki sto mozam da i dadam mnogu pocna da kasla noseto i tece a denes mnogu obilno povrati dosega tolku nema ispovratano se isplasiv i mnogu malku cica 3+ sme.
Ве молам за совет: Бебе цела ноќ кашла и дише на уста. И се слева шлајм и цела ноќ не спиевме. Кенка и се нервира. Покасно ќе ја носиме на доктор. Искуство со исфрлање шлајм бебе од еден месец?
Мајки каква треба да е каката? Моево многу течна кака има, сабајле до "гуша" беше наполнета, до бодито дури беше извалкана. Ми е страв дане е проливче. И плус секогаш ја слушам кога кака, гласно, како голем човек се слуша. Нормално ли е ?
Kolkavo e? Moeto od ragjanje ima gusta kaka znaci ne tecna ne tvrda tuku izmegu i treba da e zolta po boja. Nekolku pati se slucilo da e potecna i da se napravi taka lom Neka kazat poiskusnite