Контрола тек на еден месец кога ќе направи имаме. Можеби е нормално, не знам, ќе видиме, ако знае некоја поискусна нека ме поучи.
И ние имаме месец дена и сме со жолта и течна кака... и те како се слуша кога кака, како бомби да фрла... Ни кажаа дека е нормално на почеток
I nie denes zedovme relaksator ama ne sum ja stavila. Ke moram prvo na pedijatar da prasam iako mislenjata se sprotivstaveni megu niv vo odnos na relaksator i transporter
Mami kazete dieta nekoja za mene mn kila imam otfazla :/ dojam i dohrana mu davam na bebuso na 28 tocno 1 m od ko se porodif carski
Ја вода само пиев и благо јадев со првото кога се породив па уште и трудна останав одма и ништо не јадев а млеко имав за извоз. Не е потребна храна за да имаш млеко, потребни се течности, многу течности најдобро вода и чај за доилки. Кога пиеш толку вода (мин 3л) се губи осетот за глад и нема потреба од многу храна Едит: УН диетата ја имаат држено мајки за време на доење.
Доењето троши 500 калирии на ден. Пробај да доиш а да не даваш ад со тоа што ке пиеш чаеви течности ама и ќе јадеш. Не очекувај за 1месец да ослабеш. Ама со доењето се слабее.
Не мислиш добро. Многу е мало за во релаксатор. Таму негде после 4-5 м. П.С.Да не мислите во транспортер?Таму може,но не е препорачливо повеќе од 10-15 мин.Всушност,и самиот збор си кажува,служи за транспортирање.Пример,за до лекар,до одредена дестинација при транспорт со возило...
Ne. Vo transporter dva saata maksimum moze da sedi. Na pr ako odis na.ppdolgo patuvanje posle dva saata pravis pauza 15-20 min go vadis od transporter pa prodolzuvas. Polozbata vo transporterot e kako polozbata vo matkata i na bebeto mu e udobno iako nas ne ni izgleda taka. A za relaksator kolku sakas mozes da go koristis i od koga sakas. Nie od prv den go koristime epten saka kpga e vo nego. Koga bese pomal si spiese preku den vo relaksatorot. Sega mu se interesni igrackite sto mu visat. Jas od koga si dojdovme od bolnica go staviv vo relaksatorot pa na dva meseci veke i sam si ja drzese glavata i se a eve sega na cetiri se diga da sedi ama ne mu davam ortopedot prvo da kaze. Inace od koga mami pocnavte da gi sednuvate bebinjata?
Хмм..негде прочитав од 3 недели , негде од почеток, негде од 2-3месеци. Ние на 3 недели го ставивме. За транспортерот, ние и така го шетаме цело време на количка, само што јас на почетокот се потресував повеќе од саат ипол-два на дневно ниво да не седи. Кога отидовме на ортопед на 2 месеци,прашав за двеве направи, а Видоевски кој важи за еден од најврвни кај нас, ми рече дека временски може да седи 25/8. Не сметало воопшто дури и за седење дома ми кажа во транспортер може да си поминува време зошто во таа положба од 45 степени ем гледаат убаво околу себе ем добра им е положбата. А повеќето релаксатори се до 9 кг, ако се употребуваат од 5 мес, многу кратко би се користеле така, на самите пишува 0+ Меѓутоа,нормално секој си знае за своето дете што сака/не сака да прави
Денес кога се разбудив на главчето имаше црвенило, што може да биде? Денес недела, утре ќе отидам на педијатар ама до тогаш ако можам нешто на направам/намачкам?
@K.Mari4ka. Исто сме и ние..Зедов од аптека масло некое грчко специјално било за струпкиве но не видов подобро но имаше мн жени кои беа задоволни..Откако ке го намачкаш да отстои некое време па потоа со чешелче нежно само ке поминуваш ке си земеш од аптека може кај вас ке има подобрение.Туку мајки јас сакав да прашам синко вчера го носев на педијатар му дадоа алмацин и линекс и инхалации да правам..Но вчера не кашлаше толку денес многу почесто и полошо кашла нормално е или не..Дали да го носам пак..? И антибиотик ме интересира колку време може да се дава..?
vo transporter ne poveke od 3 casa dnevno ova mi go kazaa ortopedot, pedijatarot pa duri i prodavackata koga kupuvavme . Vo relaksator go stavav uste nemase ni 40 dena,, si lezi vo nego nema nisto tuka neudobno. A transporetor e ista polozba kako vo matkata kako sto veke kazaa.
Majki alergija li e ova? Mozno li e od hipoalergeno ad da se isfrla? Mu staviv vo kasata edna dozerka, jabolko i morkov i edna dozerka hipp ha. Ne e od jabolkoto i morkovot zos pred toa imavme jadeno cisti i nemase nisto. A i pred nekoj mesec mi se isfrla od aptamil ama obicen pa zatoa sega ni dadoa hipoalergeno. I da kazam imame atopicen dermatit ama stisen e sega ova vcera vecer koga go banjav go nemase.
беба закачи вирус 5+м сме црвено грлце и тт нема спуштено на плуќа на брзапомош ништо др не ни кажаа само да даваме парацитамол. Нешто природно за да не качува тт и грлцето како да ни помине побрзо.