Мамички бебуш за една недела прави 4 месеци.Што мислите дали да и дадам сокче од јаболка сега или да почекам да направи 4+? И уште нешто, на образ има белко топче како бубулица ама бело е не црвено ,одамна го има ..што е тоа????
Мами дали може да инхалирам повеке пати на ден..Со дексазон инхалирам на 12часа но дали може измегу само со физолошки да инхалирам..?
Majki mojata ima 2 meseci i racete non stop i se vo usta. Koga ke i gi fatam i ne i gi pustam da gi jade odma se nervira place. Dali e mozno Uste sega zapce da pocne da i izleguva posto i mnogu se ligusi..
Жени грлово ме убива неможам да зборам, што смеам да пијам. Цитрусни овошја не, а витамин ц??? Бебушка е 4 месеци
Со сигурност можеш мене кога ме пуштија од бооница со цефалексин бев Зошто цитрусни не има дерматит или за грчеви моево од два ипол не му правеше проблем цитрусни а витаѓин ц може Јас од три месеци бидејки на лекар ме искараа ми рекоа сум требала многу порано Има многу случаеви што имаат многу мали запчиња но не е ни пресидно и мојава од тогаш и се рацете така сега има пет и уште нема зави само се лигави и ништо Можеш али зависи каков природно цедебн не бидејки мешко не и е научен може грчеви да има. Ако мислиш дека е гладно подобро каша
nema potreba tolku rano da i davas nisto, nie sme 4 plus pa uste samo na mlekce e. do 5 plus ne planiram nisto da mu davam. Ima vreme za kasi i sokovi, uste im e malo zeludniceto. a inaku se pocnuva prvo so kasi posle sokovi.
Toa e antibiotik i ne ja leci vurusnata infekcija. Mozes eventualno morska voda za nosot, paracetamol ili brufen i mnogu tecnosti. Ne si go unistuvaj imunitetot so antibiotici znaes kako velat i so niv i bez niv 7 dena drzi. Znam deka ti e strav deka dois i bebe e malo, ama sepak nemoj antibiotici. I da se dozvoleni kaj tebe ne e dokazano deka vo momentov imas potreba od niv.
Ne e rano od sam pocetok se vrti za da gi zajaknuva muskulite i da moze da go kreva glavceto ubavo, preporaclivo e sekoj den po 10 tina minuti, site pedijatri go preporacuvaat toa .
Сите педијатри различно но јас мислам дека ке си ппкаже само детето ако гњури со главчето и не го крева или да се заврти само со главчето значи дека е сеуште рано. Мене никој до сега не ми кажал дека треба да се прават вежби на ноџињата за кплковите а уште малце шест ке правиме дамла ме удри ни педијатар ни ортопед туку снаа ми ми кажа
Мене и на педијатар ми рекоа преку ден уште од одма да го ставам на стомак,а тоа што моето и спие само така е друга прича. Целиот е мускул и како да лази на стомак кога е а 3+ сме. Ставај го по 5 мин за почеток и биди тука да има надзор
Mene mi kazaa uste od prvata nedela seloj den barem po 5 min. ama eve vekw 2 meseci napravi a na prsti se brojat kolku pati ja imam svrteno na mese posto ic ne saka odma place.. 1 min. najmnogu ke izdrzi, probuva da si go krene glavceto, mrda so nozete i ja fakja nervoza pocnuva da place.. Inaku ubavo e, se zacvrstuvaat muskulite na vratot pobrzo ke pocne da si go drzi glavceto.