Majki ima li nekoja sto davala cajce na bebe, kombinacija od anason, kamilica I matocina na bekutan, iskustvo..
Нас ортопедот ни рече дека нема потреба од вежби, дека се си е во ред и дека бебето уствари само си вежба додека претка со ноџињата.
Јас од 2ра недела. Секој ден редовно 2 пати по 50мл,ем го протерува, ем го топли и не му го ускратувам и иако педијатри ми рекле дека нема потреба од чај.
Јас еве 2 сме до сега не го ставав ама си го држи главчето, барем кога ќе го кренам во раце исправен да гледа преку рамо, не ја потпира главата ич,цело време му е исправена и се ѕвери. Ама мислам дека со лежење на меше и други мускули се активираат.
od pocetok ne se dava kamilica malce pokasno a za matocinata pa ic ne znam dali moze , od pocetok moze anason,kim i komoraca. Bekutan ti e poln sekeri nekolku pati imam kazano na temava, zemi si na hipp ili humana bez seker. Jas mu davam na hipp od anason kim i komoraca, a ima i samo od komoraca vo kesicki e.
Јас на двајцата им давав чај од анасон. Неколку зрнца се доволни.Во секоја билна аптека има рефус на мерење, најисплатливо и најбезбедно а доста помага. Инстант чај не сум давала никогаш.
Мајки бебчо мн ми повраќа,еднаш млеко како што го испие такво а после и онакво како преварено,бели парталчиња знаете какво мислам,и ако верувате од сабајле е будно не се предава не заспива,а еве 4та недела тераме.... Нормално ли е вака?!
Мојов нема цицање да не поврати или бљуцне. Тоа ко парталчиња мислам дека е она убавото млеко од тебе што го цица... Нормално е. Исфрла вишок не се секирај. А за спиење тек после 40 дена ми кажаа дека фаќаат ред. Ќе издржиме мајка, и јас сум со тебе блиску со бебушко.
Нормално е. После секој подој исправај го да ждригне ако може. И без многу меткање во раце и стискање на стомакот после доење. Вишокот е она што го враќа назад, а веќе сварено млеко е она како парталчиња. Ако не повраќа во големи млазови, во ред е.
За ова чудо со мој очи не сум видела а имам многу слушано. Моја братучетка има вадено така со масажа ама додека го масирале бебушот млеко кравјо ја мачкале колку е точно незнам бидејки не сум видела со свој очи.
Rabotata e sto ne saka da pie domasen, pa za da se napie malku deka mi e kako nastinata da probam so bekutan, em da sestopli malku em da go prifati siseto, deka I sise odbiva. Znam deka bekutanot e so seker amatoa e.... koga si ima maka covek se ke proba, inaku 3+ sme
Kako be da mu gi vadis? Kako toa izgleda? Ja znam se bae za klinovi a gledanje masazi prv pat slusam Daj i slika
Бевме на доктор, докторката вика инфекција на кожата, покрај лицето почна и надоле да се исфрла по раменцата, има безбојни бибулички и на повеќе места како акни полни со гној... До петок да го бањаме со хиперманган ако не помине антибиотик... аууу ми се стемни. Има ли мајки некој искуство со таква "инфекција"? И колку да ставам од хиперманганот, докторката рече едно зрно, но ова е ко прашок што го земавме? Ако не помине одам на второ мислење, не давам одма антибиотик
Не да му ги вадам буквално сами да му паднат треба со масажата ама незнам дали треба со крема или така со гола рака... Зар никој немал вакво искуство? Знам машките дека ги имаат и за помирно да спие се масира, така ми кажале. Ај кога ќе стане ќе сликам,неколку темни влакненца се а се гледаат како точкички во кожата.
И ја се чудев кога ми збореше свеки ама еве на едно место на грбчето го триеше и се појавија, тоа се влакненца ама поразлични, моево е светло смеѓо има светли влакна а овие се темни, црни и се уверив дека постоеле. Иначе ги боцка грбчето кога лежат ако не се извадат. Кај нас сега дури се појавија а од кога се роди го масираше свекрвами немаше.
Tie se takanareceni bocki sto gi opisuvas, se dobivale od cuvanje na zivotni doma ili nekoj so cuva pa se mota okolu deteto (bajacka me nauci ova) samo bajackite masoraat so ad ili majcino mleko i doma se vadat so prsti topcinjata so ke se napraat se dodeka ne se praat veke, sama ne mozes. Klinovi se baat i se "maski" grcevi vo stomaceto. Lele sram me vadi so volku znam, ama makata na sve ke te natera...
ama zasto da ne mu dades cajce na hipp ili humana? tie ne se domasni i se mnoguu vkusni mozes mnogu poubavo cajce da mu dades nego li bekutanot..ti si znaes sepak...
ние сме со сирупче амоксицилин поради црвеното грлце лелеле веќе не знам што да правам јас и мм исти сме грло нос хаос што вирус ќе беше.