Мајки, го пратив мм да купи денес аква марис спреј за бебе и му дале од таму аква марис класик. Се сумњам дека е вистинскиот зашто у глава ми е увртено дека треба бебе да има на него.Тој што му го дале изгледа вака https://www.aquamaris.ro/magazin/me...saruri-minerale-oligoelemente-apa-de-mare.jpg ако може и овој да го користам, ако не да го смениме деновиве. Фала многу
мислам дека овој е за возрасни не е за деца..т.е бебиња. Ние денес земавме исомар спреј ефикасен многу.
Абе за возрасни е...и јас го пратив маж ми по истото, со вакво ми се врати ама го користам за мене затната бев. Или е до мажите или до аптекарите Отвори го упатството го има баш тоа за бебе другачие е
Bebeskoto e deficitarno po se izgleda. Go prativ mm vo apteka i mu vikam slusaj sega ili vakbo ili vakvo ali bitno BABY i kazi tamu 5m deka e hahha i se vrati so Isomar Baby nemalo od drugovo
Аквa мaрис бејби немa пoвеќе увoзник, јaс уште пред месец ипoл не мoжев дa гo нaјдaм, мислев гo имa вo aптекaтa вo систинa пoштo тaму секoгaш имa се, aмa ми рекoa немaлo увoзник пoвеќе. Кo зaменa ми гo препoрaчaa Тoнимер сoфт или Исoмaр бејби.
Majki... Bebe mi e 1mesec i 3 dena. Veke 3 den zatnato nose i kaslica. Denes na lekar ni kazuvaat teska viroza ja fatilo(doma maz mi bese bolen) i na sam cekor do bronhit. Terapijata e sledna: Ni rekoa kapki aqua maris potoa vlecenje so aspirator (koj dosta pomaga) I dva pati dnevno inhalacii so elektricen inhalator vo koj stavam fizioloski rastvor, dexason i ventolin. Dusa mi se kine sto mora se ova da go trpi pa ve molam ako znaete nekoj naroden lek (prirodna baza) za volku malo bebe, da go spodelite. Vo ocaj i bunilo sum. Blagodaram
Probajte go sprrejceto Nizita isto e ko drugive, jezda malku poskapo, za bebinja i trudnici e. Nie od sam pocetok go koristime.
Душа мала со помин нека е греотка. А за народен лек би ти рекла е сеуште мало незнаеш што смее што не и на што се е алергично. Јас имам слушнато дека на гради се мачка со свинска маст несолена и весник се става. Али немој сепак на своја рака ништо се со консултација.
Се е ок, ама зашто ни го увалуваат аква марис класик? Тој изледа ептен на залиха го имаат @TheSecret дали го има во сите аптеки и колку е од прилика?
И јас прашував за слични проблеми. И моиве откако се родија се некои брунчиња се појавуваат и исчезнуваат. Ќерка ми имаше брунчиња по цело тело, кожата сува, наеднаш и се појавија па пукнаа и цело тело со лушпи. Неколку пати ја мачкав со Павло дерм(не со павловиќева) и омекна кожата, лушпите паднаа, малку се ишара ама кожичката и е баш бебешка. Синчево па имаше проблеми со брунчиња низ телото од мал. Тогаш ја купив кремата блу кап и многу ми помогна. Исто така сега брзо им се појавија црвени брунчиња на тилот кои ги чешаат, на рачето брунчиња кои ја чешаат, иако се скоро поминати. Не ги носев на кожно, само на педијатар. Откако ќе ги избањаш не ја триј кожата со крпа, само со тапкање бриши, со стапче за уши натопи во еозин и стави на секое брунче. Откако ќе засуши стави некоја маст(јас користам хидроциклин во комбинација со гарамицин како антибиотик или афлодерм да намали чешање, понекогаш и канестен) Еднаш дури и течна пудра и ставив дека многу ја чешаше. Не знам колку е исправно, но не ги мачкам често во денот, можеби еднаш и само кога ќе се појават и ќе се зацрвенети. И blue cap кремата многу им помага, ги суши брунчињата, малку е скапа. Моментално и ќеркичкава има такви брунчиња под ушето, мислам дека е од млекото кое и претекува додека се храни со шише а тие на главата и телото веројатно од топло и потење. Бриши ги почесто во денот со газичка и физиолошки или обична превриена вода и мачкај со маст од која и поминува. Сега не се толку опасни, се надевам дека како растат ќе се намалуваат. А калче на главата имаше само ќерка ми. Тоа може да е и бактериска инфекција и треба побрзо да се излупи. Кај нејзе кремите од бекутан не помогнаа, туку павлодермот имаше ефект. Многу е мрсна кремата и треба добро да се втрие. А потоа со бебешко чешелче ќе поминам преку зафатеното место, но тоа треба постепено да се чисти, не одеднаш. Туку, еднаш прашав ама ај пак, дали сте имале проблем со гнојанчиња по главата на бебето и на кој начин се справувате со нив? Аква марис бејби спреј купивме пред неколку дена, повторно ги има во продажба.
Добро утро мајкички... Ние сме 1 м + 7 ни викаат уште сме жолти... нели требаше до сега да се изчисти? докторката вели нешто страшно, и ми рече да пијам шеќер и вода.
Нееее, ни рече докторката во четврток пак на контрола па ќе видиме што како, зошто прв пат го гледам..
razlikata e sto hipp i humana se bez seker, a bekutan e so sekeri poln. Nema potreba od sekeri uste od bebe da prima a isto se vkusni, ko sto kazav nie imame na hipp cajce i bebus si go pie
Fala ti, ke zemam bez seker, jas namerno zemav so seker za da pocne da pie, zaradi toa sto ne saka bez seker. Znam deka sekerot ne e dobar.