Мајки, ние сме 4 ипол мес.и последниве 3 дена сме многу нервозни. Преку ден скоро ич не спие. Ако се собере се заедно околу саат-саат ипол. Од сабајле и преку ден е добар, но од прилика после 4-4 ипол почнува да кенка, нервозен е, се му смета. И така се до 8. Се бањаме и најнормално си спие ноќе.. Иначе рацете ни се во уста цел ден , се лигави. Дали е можно да се запчиња? Има ли некоја од вас слично искуство?
Моето бебе е 1 месец и една недела. Веќе 4ти ден е настината со многу шлајм и кашлица. Педијатарот е упорна да продолжиме со инхалации но јас не гледам подобрување. Бебето секој ден се потешко диши и слабо јаде и плаче. Ова е трет педијатар со мислење дека не е ништо страшно но подобрување нема-само влошување. Некој искуство со настинка на вака мало бебе или препарат кој го користел? Сируп или маст за гради? Било што??
Ништо на своја рака несмееш Провери крвна слика и друг лекар(систина ако си во можност) И вчера ти пишав дека вака мало бебе да не цица и да не мокри може опасно да биде
Бебка има пет месеци затнато е носето крчи вчера имаше мрсулчиња како вода и докторката рече да и ставам аква марис што ке ме посоветувате за ова или искуство дали се добри
Nie denes trebase da primime prvata sestovalentna ama primivme samo hep b, a za eden mesec drugoto da kacime malce kilaza. Abe kako nitro da ni stavija epten hiperaktivni stanavme
Kako toa da kacite kilaza? Zarem i toa ima vrska? Bliznacinjata zavcera ja primija 6valentnata, po 4500 se teshki. Ne pominavme teshko, samo tt do 37 kacija, ama jas bev ispotresena do max.
koja cena se tie detski termoforcinja?i kolku se od korist za prvoto detre nemav pa se mislam sega da kupam
Јас од Систина аптеката го земав 480 мислам и ниедни капки не ми помогнаа а верувај пари се изнафрлав за на крај спасот во термофорчето да го најдам. Еве го по цели денови му го претоплувам, држи околу 2-3 саати и ми е одлично. Малото ми спие со него без грчеви и полесно оди по голема. Значи и термофорчето и чајчето од анасон ми помогнаа мн . Извини што се умешав.
нема на што. Јас се препородив овие 2-3 дена како го користам а го имам од сам почеток. А бев песимист мислев нема шанса да помогне.
Многу работи не купив за првото,нешто од песимизам нешто од незнаење а сега се спремам на големомногу мака имавме со тие грчевите и сега како уплав имам и сакам со се да се снабдам, па не се милиони ако најди примена арно ако не ке седи како и многу др работи кој бадијала ги купив
Jas na mojava ne znam koga i se grcevi, a koga e gladna. Ako i se nudi cice taa prifaka Peleni redovno se polni sto mi rekoja deka e znak deka bebe e dobro nahraneto. Na kontrola koga bev pedijatarot mi kaza nisto da ne davam za grcevi tuku da go izdrzam toj period. Ako ne mozam togas da dadam espumisan ili kolief, no poveke bese za vtorive. Sepak termoforceto e dobra rabota, em ne e hemija em mu pomaga na bebus. Ako ima potreba jas bi si zela
Nie 4 se rodivme sega na 4 ipol meseci imame 6500 slabo kacuvame sme alergicni na adaptirano duri i na hipoalergenoto. Najverojatno na laktozata ama sepak ponataka ke pravam alergotest. A moeto malku mu e pa sea pocnavme so kasi. Doktorot rece neka kaci uste malku pa za mesec