@LadyC подобри сме малку..Сеуште си кашламе и хрчиме но ми рекое дека додека се исчисти бар уште една недела ке кашла..Ми рекоа исправен свртен кон мене да го држам и благо тапкање по грбчето..За разлика од вчера можам да го оставам да си лежи да гука да ми се смее што вчера немаше шанса секунда да го оставам..Ти благодарам што не мислиш се надевам дека за некој ден ке бидеме уште подобри..
Многу ми е мило што сте подобро. Срце убаво кој знае колку тешко му било вчера. Чим се смее и гуга значи се освежил од инфузијата малце. Душа... Гушни го и бацни го од мене.
Може е глупо прашањево ама од кај да знам. Од што бев болна ми излезе херпес на уста. Смеам со ацикловир да мачкам?
Јас ја имам на Томи Типи рачната. Не ја купував, ми ја позајмија. Ја користев 5-6 пати. Не е лоша, влече убаво. Е сега јас на почетокот немав многу млеко и измолзував по 20тина милилитри од една града. Немам пробано со друга за да направам споредба, така да единствено мое мислење е дека е ОК.
Jas ja imam na lansinoh. Izmolzuvav 60.ml od dvete gradi. Ne znam kakva e da dadam.preporaka oti druga ne sum probala. Znam samo deka ja mrazam Bebe konecno zastana na grada pa ne ja koristam veke. Inaku ja zedov 2500.
@Lolipop23 @BirMelek @eleni27 абе ви се радувам! Сите што бевме заедно во труднички еве не во тема за бебуши. бубам
A kako vcera da bese koga si spodelivme srceva reakcija, pa pol i red drugi raboti. Bebusov si go obozavam, no iskreno i bremenosta mi fali
Mamicki denes napraivme dva meeci i nekako mi e voznemiren, cel den maka macam da go uspijam,taman zaspal se razbudil, sea spies i se razbudi placejki,go smiriv i produzi da spie. Neznam sto mu a si jade normalno.
Moze e skok vo razvoj, mese ili ednostavno e voznemiren. I tie si imaat momenti koga se voznemireni ili si prezivuvaat toa sto go percepiraat iakp se tolku malecki. Guskajte se ke pomine
Majki aj eden sovet mn e lakom i samo bara jadejne za eden m se napraj 1 30o plus dodade ima ede mesec a tezi 4 900 i sega bara da pija po 150 ml.. mnogu e ve molam kazete so da pram.. i go duja meseto posle k kaka j povrajkA ako ne mu dajs da jadii pisti mu davav cuce pluka.. koristime aptamil... ne cica..ve molam sovet
И ние сме со аптамил, моево исто така полакомо е се секирав што повеќе си пие па поврака ама кога бевме во болница имаше мајка со 3месечно бебе што нејкеше ич да пие млеко ни чај ни вода неколку дена и беше паднато во килажа и беше многу тажна. Затоа остај го ако не повраќа обилно си кака поише, значи брзо го вари мешето млекото а вишокот си го исфрла. Сега нека јадат, утре со запчиња едно друго ќе одбиваат па поише нервирање. Ова е само мое мислење секако, поздрав
@anastasija mitic колку сака толку нека пие поврака нормално е тоа само да не е обилно..Ете такво си е детето и ние на 4мес имавме 7500кг..Потешко е да не сака одколку да сака..Остај бебуш нека си јаде колку му се јаде..Тоа е бебе ете велиш пишти ако не му дадеш така да давај нека јаде..Мое мислење сепак ти најдобро си знаеш..
Na 2 sati jadi.. nekogas obilno povrajka.. lakom e premnogu.. go zalazuvam so cuce ama dzabe.. jadi i povrajka i kaka
А моево како аларм да има на 3 саати некојпат на 2 ипол само си се буди секогаш така,хип му давам но и цица,и мн повраќа.земи шетај во соба замавај го нешто,моево сака да му зборам и врти со очињата.на золва ми детето од бебе лакомо буцко еве го сега има 15 год и уште си е буцко како тогаш,мн јадел бил лаком,така ми кажа золвата и резултатот бил тоа.
Duso nie veke p Duso nie veke polnime 6m na 02.01 i uste si go drzam da spie .... navistina neznam do kaj ke stigneme vaka....se nadevam nema da e i kaj tebe isto ...
Мајки,јас беше така со првото дете,од сам почеток во раце и јадење и спиење,држење...и до поголемо така само во раце,ама ние не му дававме да заплаче и одма во раце,грешка голема.Сега со ова му давам млекце и го оставам во лулката во неа си спие,и ке закенка знам дека е и најадено и пресоблечено го оставам и престанува за кратко си заспива,не му се тресам толку да не плаче и се во раце да го носам,знам колку е тешко.а за после некој месец како ке биде незнам.
Јас најдов лек за повраќањето. Го држам по 15 минути исправен така ми кажаа на доктор и го тапкам по грпче нежно. Некогаш ми ждрига по неколку пати, некогаш ич ама така мн поретко повраќа.
E isto da ne zaplace ... i jas taka pa eve mi sega drzam vo race celo vreme... neznam i za nego kolku e ubavo da spie vo race
Не е убаво,ама и за тебе мн тешко,јас бев така со првото,ти кажувам,почни да го оставаш на кебенце да си лежи збори му нешто,со тропкибго замавај,секој ден така оставај само да си заспива,нека поплаче малку секој ден така исто му прави и може ке се одучи од раце,незнам,или во количка го стави па вози низ дома или во релаксатор лулка било што освен во раце нон стоп да го држиш.