Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки синко има пролив..Дали е можно од инфузиите што ги прима да е..? И газето му е спарено сега кога го соблеков гледам и крвче има што да ставам..По цели денови плаче многу е нервозен

2. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    И моево по неколку пати ждрига и го држам исправен после јадење и му помага ама пак си бљуцка, само ноќе не бљуцка.
    Јас го научив дење во количка да спие, а ноќе во креветчето. Дење слабо спие а ноќе се буди два пати за јадење.

На anastasija mitic, LadyC и muchacha_a им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Oд aнтибиoтикoт е, дaј му и прoбиoтик еднaш дневнo. Линекс бејби aкo имa или Прoвен зa дoени бебињa штo е.

4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Мајки, мојава се научи да зајдува, што многу ме плаши, преку ден слабо спие, и тоа што ќе го преспие е со кенкање, или силно врескање во сон, па потоа следува и зајдување. Кога ја капеме исто така. И ништо не ја смирува, само цице, 5 минути и заспива, после некоја минута исто. А да ја држам во раце спие гајле нема :(

5. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    А дали некоја има носено бебе да му побајат од уроци? Моево е ко уплашено, често се штрека во спиење

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Pa nosi go ako mjslis deka treba

7. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @^angel^ керка ја носев јас и за уроци и за уплав за што ли не..Може имаше некое фајде но ако еднаш почнеш се ке одиш..Сега со синко решив никаде да не го носам

8. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Nema vrska zavisi od covekot. Jas moeto go nosev na nepolni 40 zatoa sto veke ne znaev sto da pravam ni so nego ni so sebe. Eve skoro e 6m ne sum go odnela pak, ali imam poznanici koi na sekoja ne ubavo prospiena nok go nosat na bajacka pa da mu e*am majkata i nas ne ni e pogodeno sekoja vecer pa sonuvame ne spieme ilj slicno ne pa detence ato si go prezivuva denot navecer ama toa e :)

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Епа тоа сакав да кажам..Со керка ако одевме некаде било роденден именден или обично гости кај што има повеке луге..Кога се вракавме дома знаев оти спиење нема по цели вечери плачеше се додека не ја носевме да и побајат секоја вечер плачеше

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Lele zajduvanjeto najmnogu me plasi. I povrakanjeto isto. Pred nekoj den zavrsiv na bolnica vo 4 saat po vlecki i pidzami zoso bebe povrati i mu vleze vo nos. Jas bev dolu mm me vikna mi vika bebe place. Koga dojdov taa bese crvena i bez vozduh. Ja prevtriv na stomak i pocna da dise. Celi vo paniki i solzi otidovme na bolnica. Doktorkata ja zedovme od doma zs pedijatar vo privatna vo toa vreme ima samo na povik, a vo drzavna ne stapnuva moja noga. Ja proveri sreka nemase aspirirano vo beli drobovi. Se nasmea i mi rece ova e cesta pojava. Jas ottogas ne spijam i dodeka sum ziva toj stres ne go zaboravam. Ni jas ni mm. Da go spodelam sovetot sto go dobiv. Bebe mora da spie pod agol od 45 stepeni. Vednas go zakosiv dusekot i ottogas nekolku pati povrati no samo si tece od usta so ogled na toa deka e potkrenata ne moze da aspirira preku nos.

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Не е урочено, тоа се основни рефлекси кои ги имаат сите бебиња, постепено после 3ти месец се губат некои од нив. Прочитај на нет за моро и стартл рефлекс

На Annath, Freyja и ^angel^ им се допаѓа ова.
  12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Леле значи децава сите исто....Колку недели/месеци е твојата?

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    3 недели е
    Денес ни враце не сака да спие, а допрва и капење следува :sweat:
    Не можам да ја слушам веќе како вреска и нон стоп на града ја ставам само да се смири. Друго чаре нема, не знам :(

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ciceto ne e resenie posle ke se budi po celi noki samp za toplinata tvoja. Probaj so lazlivka.

15. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Кога не сака не сака, ни лажливка ни ништо не ја смирува. А навечер ми спие, прво во креветче некој 3-4 саати, после ја земам со мене.
    Друго чаре за смирување не гледам, не можам да ја оставам да плаче. Оваа не плаче, зајдува, ништо не ја смирува.

16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376

Mamicke davaj da cica koga saka i kolku saka.Na bebe od 3 nedeli sto ocekuvas voen rezim da mu vospostavis.Nevozmozno.Gi ima sekakvi spijaci-nespijaci,placlivi-mirni....Mojot bese od tie placlivite sto ne spijat,ili bese na cicka ili vo race se niskavme da spie,ni sise,ni cucla ni lazlivka nisto ne prifati.Mislev deka e kraj na svetot deka do matura ke se nisame vo race za zaspivanje:rofl:
    Ama ne eve go 2 godini i eden mesec sam zaspiva sam se budi.Vo period koga vadel zabi sum mislela da si rezerviram soba vo bardovci:D Pomina.
    Uzivaj,guskaj go,miluvaj go i pruzi mu go toa sto najmnogu mu treba MAJCINSKA LJUBOV.Ti si mu sve na svetov momentalno ne zne da kaze sto mu e uteha bara so placenje bidejki ne znae kako poinaku.
    pozz :*

На sunrise_123, kalinaka, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  17. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Не мила, каков воен режим, сега јас ја слушам неа, не таа мене.
    Добро е што барем навечер ми спие, не смеам да се пожалам. Преку ден се снаоѓам некако, само кај мене се смирува, ни баби ни жаби не помагаат. Само ме плаши што ми зајдува.

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889

Okolu budenjeto noke,ubavo prikazano poglednete :)

На kalinaka и LadyC им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мами бебево ми кака во рок од 1 саат 4 пати. Дали е нормално ве молам? Мн е нервозен и плаче цело време! Да не се некои симптоми???

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.664
    Tecno li kaka?
    Ako e tecno mozno e dijarea da ima