Ако забите не се изникнати, се вадат оперативно, со тоа што задолжително имаш вклучено терапија од антибиотик, аналгетик и кортико препарат, иако не секогаш даваат кортико. Ако не е итно, причекај до прекин на доењето, па вади ги. Намотај газа околу показалецот, накапи ја со нистатин и поминувај со прстот по јазикот на бебето од назад према напред, и по обравчињата од внатре, одозгора надолу. Се надевам ме разбра како.
Спојлер мами што може да е оваа..Бришам со камилица влажни не користаам веке неколку дена..Од вчера му е вакво газето и напред цел..Дали е можно од камилицата вљква реакција..?
Можно е.Билка е тоа може да даде алергија.Може и од антибиотикот да е.Земи афлодерм ама поише од 3-4 дена немој да ја користиш бидејки е кортико ама е доста ефикасна Или ако несакаш тоа нешто на база на цинк,невен или кокосово масло
Мајки кој е добар ортопед во плодност? @kristina.k мислам дека ти таму го носеше малото ако може помош или некој друг ако знае.
@joy1 ти благодарам сега го измив надолу само со водичка и го намачкав афлодерм..Навистина сум збунета незнам дали е од камилицата за да си знам понатаму што како..Ти благодарам на одговорот..И дали е можно од тоа цело време да е нервозен кенкав..?
Majki dali i vasite bebusi koga se vo faza dremka so poluotvoreni oci pravat cudni grimasi. Moeto koga e taka uste nezaspano se smee na glas ili pravi faca ko da ke place ocite i se poluktvoreni i gi vrti levo desno i gore dole. Normalno li e ova??? I potoa zaspiva cvrsto ili pak si se budi i e najnormalna
@Верче4 кај др. Александар Ристески на ехо го имам носено за друга работа, но мислам и за колкчиња само тој прави такви прегледи. Инаку го носев на ортопед во државната болница, матичната унапред ни закажа бидејќи се чекало многу, ама не сум многу задоволна ништо не кажуваат.
Фала ти @Annath така и направив. Иначе заради х причини морам да прекинам со доење како да спречам создавање на млеко?
Па и јас бев во државна за колкчињата и ништо не кажа готово вика и само прашав дали е во ред рече да и толку. Закажав сега кај овој Александар па ќе видам што ќе кажи. Фала ти.
Nema ortoped kolku so znam. Aleksandar ke ti napravi eho i se ke ti objasni. Zborlest e A za ortoped samo drzavna za zal. I jas se cudam sto ke pravam koga ke dojdi vreme za odenje. Tamu ne mi se stapnuva ic. Krajno vreme e Plodnost da se.prosiri so poke doktori mislam.
@joy1 колку пати можам да мачкам афлодерм.Пред 3часа го намачкав..Сега се какаше па дали да му ставам пак..?
Ти благодарам..Се мислам сега од што може да е..Пред одприлика две недели сменив и пампрес дали е можно дури сега да даде ваква реакција..Веке незнам што да мислам бебе кенкаво нервозно плаче
Јас го носев на 3месеци кај Александар преглед 5 мин , измери колкчиња нањхо ми кажа во ред се широк повој до 6месеци да лежи на стомак и толку на 6месеци пак на преглед.
Епа јас на 3 месеци на државна бев и сега на 6 реков за поарно во плодност па ќе видиме. Инаку имате матичен или во плодност го носиш на педијатар?