Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.865
    Kolku cesto gi stavate bebuskite na stomak? Mojata voopsto ne saka ni 1 min. ne moze da izdrzi odma place i zatoa izbegnuvam a znam deka treba sekoj den barem po 5 min..

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.608
    Допаѓања:
    76.838
    И моето не сакаше, а и повраќаше ако го ставев така, меше големко и не сакаше баш да лежи не него :)

3. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Јас до месец дена не го ставав,кога бев на контрола педијатарот ми рече да не го ставам мал бил, почнав со два полни, веќе третиот пат си ја држеше главата.
    Мое мислење е дека немора од многу мали да се ставаат на меше, едноставно кога ќе се подразвијат самите почнуваат да трпат на меше а од многу мали џабе ги мачиме.

4. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    18
    Мaјки ..дaли вo текoт нa нoќтa им менувaте пеленки нa бебињaтa..бебушoт ми имa 2 месеци и јaс пoсле секoј пoдoј му менувaв пеленa нo тaкa и ми се рaсoнувше..сегa прoбувaм двa пaти вo текoт нa вечертa нo свaрнo прoблем е сo успивaњетo..дaли дa гo oстaвм целa вечер или...

5. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Јас му менувам сабајле кога ќе се разбуди, преку ноќ многу ретко само доколку се искака.

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Добро
    Нормално ли е цел ден да сака да цица?
    Другиве денови не бил таков ама денес на пола саат сака да се мљацка на цице....

7. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    18
    Истo и ние имaме тaкви денoви..цицa спие и плaче ништo другo a цуцлa не сaкa дa фaти..незнaм дaли се тие скoкoви вo рaзвoј нo утепaнa сум нa секoј нaчин гo нишкaм нo џaбе

8. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Не да сум утепана...скроз сум за никаде
    Ни спиена ни јадена, нема кога....ќе задреме и само 15 мин трае спиењето...

9. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Многу веројатно е да поминуваат низ скок во развој штом ви дремат на цице цел ден ;) Ние поминувваме низ еден таков сега на 3 и пол месеци што трае трае и трае :worried:

Прашање, дали некоја го има навлажнувачот на воздух на дормео? дали врши работа?

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.971
    Допаѓања:
    327.465
    Ne vrshi ic
    Mi sluzi samo kako lampa

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    А некој друг добар има ли? Морам да најдам начин да има влажност дома, претполо ни е од парното и многу е сув воздухот а од неодамна сме со дијагноза атопичен, кој се влошува од сувото и топло :(

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.971
    Допаѓања:
    327.465
    Neznam i jas sum vo potraga i uste nisto asalno ne najdov

13. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Ние сме 6та недела'...ако е скок во развој колку време трае од прилика?
    Инаку и ние бараме навлажнувач на воздух, не многу скап. Се мислам за еден од сетек, мислам @LadyC го има, нека каже како е задоволна....

Прикачени фајлови:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.835
    Допаѓања:
    202.886
    Го користиме навлажнувачот на Горење Fresh and Pure h50dw. Има и опции за јонизирање на воздухот, и да, се забележа разлика кај нас. Чини 5190 ден. од салонот на Горење во НЛ го зедовме.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ista sum. Poludev veruvaj. Se gladni sme i na cice dremi. Vo tie 15 minuti spienje trcam za vc, da jadam i slicno. Mojava e pomala 3 nedeli.ima taka da kaj nas ne e skok vo razvoj. Ne znam sto e. Site me karaat oti se nerviram, ama aj da vidam nekoj 20 saati da sedi svitkan da doi. Da jadese ne mi e krivo, ama taa poveke od vremeto go prespiva na cicka. A pametnjakovci kazivaat kako poveke od 20 minuti ne se drzelo. Znam jas, ama sto da pravam. Preeska duri i svikav malce pa posle si placev. Koj budala.mu vika na malo bebe? ;(

16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Skokovi vo razvoj ima i na 3 nedeli, 6 pa 9 nedeli,potoa 3,6 i 9 meseci( +/- otstapuvanja) a kako sekoe bebe e razlicno ne treba strogo da se drzime do brojkive. Bitno bidete zapoznaeni so skokovite za polesno da gi pominete, jas pomalite skokovi ne gi osetiv mnogu a i denovi bea vo prasanje. Saka cice-davam cice,saka race- krevam vo race...posle se stabilizira, ovoj skokov posle 3ti mesec sto ne snajde sega ne prevrte naopacki, kako da mi podmetnale drugo bebe :)
    Ne slusaj okolina, legni so beba i doi ja cel den, ke si navlece poveke mleko pa ke se vrati na staro

На Annath и LadyC им се допаѓа ова.
  17. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    Здраво мамички, имам ќеркичка два месеци, и главчето го врти се на десна страна, страв ми е да не е искривено вратче, или така и е позводно. Ќе ве молам ако некој има слично искуство да ми пише.Закажав на ортопед на 11 ќе одиме,цело време се нервирам :( Поздрав

18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Mami nie dva dena ne sme kakani. Kako da mu pomognam? I preeska koga go banjav zabelezav na gazeto ima bubuljicki so belo na vrvceto sto moze da e?

19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамии дали има бебиња кои никогаш не факат никаков ред..Еве уште малку 5месеци ке полниме никако да си фати ред да знам кога заспива или бар од прилика да си знам..Еве го сега спие на цице ке го оставам и за 15мин како да не е спиел..Нема да знам сега заспива и дека ке спие до кога вака ке се промени ли оваа или такво ми е бебчево..Иначе @TheSecret мене ми помогна компот од суви сливи или па ако можеш јади ги..:)

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Jas ke gi jadam ne e problem on nema uste probano slivi zatoa. Utre ke zemam. Moze li taka da se jadat ili moram da gi svaram ili nesto?