Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    48.401
    jas od toj aspekt sum poraat, sinko jade na 4-4.5 casa pie ad, u meguvreme ke cicne malku t.e pred ad cicnuva :)
    pa ne se brzam so dohranava. Jas go opremiv so kasicki od jabolko, morkov, krusa, sliva , banana, tikva. Isto i mesani zedov banana jabolko, tikva jabolko, sliva jabolko pa ke vidime kolku ke gi jade.

На fs-fs-fs му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами вчера и денес на синко очите му се црвени и внатре и околу како нешто да му влегло и го запечело па му се вцрвиле се надевам ке сватите какви му се..Од што може да е тоа..? Некако страв ме фака аман веке што не спотера де бронхит па со газенцето почна да му се лупи кожата од кремовите се опрајува сега пак ова..Совет..?

3. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Jas nov vkus prviot den mu davam 3-4 lazicki vtoriot 7-8 a tretiot kolku saka tolku. Posle nekolku probani vkusa mesam dva i mu davam kolku saka. Do sega imame probano morkov kompir jabolko tikvica tikva uste edna nedela so polni pet ke mu dadam oriz pa posle ke go mesam so probanive. Tuku sto mozam drugo so polni pet da dadam?

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Krusa, sliva, banana :) a nekoi davaat i praska i kajsija ama ne znam mene mi e rano za toa.

На LadyC и TheSecret им се допаѓа ова.
  5. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамии дали после чистењето на лушпите на главата е нормално да се вцрви главата..На синко почнаа веке сами да му пагат и од местото каде е почнато само потегнувам и се лупи..Но потоа тоа место останува црвено..Нормално е или не..? И уште нешто во 11 му давам антибиотик но сега ми заспа да го будам или кога ке стане да дадам бидејки ена 12 часапа ке ми се поремети редот..Гледам за вкусови сте правеле муабет синко уште некој ден полни 5..И јас би сакала да почнам со вкусови..Здравје бога наредна недела ке почнеме:)

6. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    За лушпите не му ги вади ти треба сами да си паднат. Керка ми што си ја чешаше сама главата таму кај што откорна поголема лушпа и крв имаше еве сега и белек. Антибуотикот давај го на време зошто да му го одложуваш намерно. Мене ме караа зошто сум заборавила еден час

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Mami kakvo iskustvo imate so kilibarni gerdancinja? Za vadenje zabce. Imame atopicen dermatit pa si vikam da ne mu smeta na koziceto uste tolku toa kkilibarot.

8. andrea994

andrea994 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Може да кашла од плунка. Бебињата често се закашлуваат така. Не се плаши штом нема растечено носе температура.. нормално е :*

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мајки јас едно глупаво прашање имам, но ме интересира како да го облечам бебе ќе патуваме утре 15км се во прашање, но ладно е многу па ептен се грижам, а мора да одиме?
    Надвор ќе биде само 2 минути (дури да влеземе од куќа во кола и од кола дома). Во кола нормално клима, ќе му биде топло. Бебе има 6 ипол недели.

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    48.401
    скафандерче и капче и гајле немаш :)

На wings, Lepaaa и joy1 им се допаѓа ова.
  11. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами едно прашање..Дали доколку му дадам еднаш ад млеко потоа ке ми одбива цице..Брадавиците ми се рани и многу ми е болно кога цица и сега мерев тт 38.8 имам па сакав да му дадам ад, а јас да се напијам еден парецетамол..Совет и мачкам ланолин веке колку време но не ми поминува веке недела дена мака мачам

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.408
    T da ne ti e od grip/virus ?

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  13. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Незнам ваљда од грип ке е...Мн ми е страв синко синока цела вечер не спиеше неможе да дише а и 2-3пати ми закашла страв ми е да не го пофтори пак..Во понеделник сме на контрола па ке видиме..А смеам ли да давам да цица бидејки имам тт..?

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.408
    Smees
    Ama nosi maska na tebe ako imas
    Da ne dishis direknto vo nego

15. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Ти благодарам многу..Извини вака те напнав со прашањава но што да мачкам на градиве еве скоро 5 месеци ништо немав а сега ми се рани крв ми потекува и многу ми е болно..Од што може да е еве недела дена никако не минува @joy1

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.408
    Da ne te griza so zapcinjata
    Stavaj kokosovo ako imas

17. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Немам кокосово но ке земам утре ако има отворено некоја аптека..Иначе за забче веке 10дена како му е бело на допир јако но не сум сигурна дали е забче..Се надевам ке помине за скоро не сакам да се откажам од доењето

18. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Pantenol krema, no obavezno mij ja gradata pred doenje. Za nekolku dena ko novi ke ti bidat, mene cela rasecenica mi zarasna a mislev ke mi se otkine parce.

19. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @wings а цицаше ли и додека ти беа разранети..Од едната града ми тече крв и додека цицаше повлекол и крв кога ми поврати забележав крв..Дали да давам да цица од таа града или да прекинам..Навистина незнам што да правам многу ми е болно

20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Офф мака си имаш, јас немав крв ама имав како дупка на брадавицата како поделена ми беше и многу болеше. Нека те советува некоја која доела со крвави, незнам дали е ок искрено:(