Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Pijam i caj za doilki i bistri sokovi ama pak mnogu se plasam

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Мајки јас сменав ад и зедов Аптамил. Бебе претходно пиеше по 120мл сега пие по 90мл (несака да допие). Друга работа е што ми бљуцка после секој оброк засирено млеко, знам дека е нормално но со претходната дохрана не бљуцкаше.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Оваа положба многу ми помага мене сега, обавезно кога е нервозен или има мака вака штајќи го заспива.

Lepaaa likes this.
  4. apple12

apple12 Популарен член

Мајки стари сме месец и пол, кај вакцината од болница се појави гнојче. Нормално е, искуство некој?
    Сакаме да одиме кај мајка ми на гости но свекрва ми, ладно било че сме го настинале детето, вчера не спречи. Мислам од врата до кола, како и да е наоблечен е. Вие ги шетате ли вака малечките или јас да не сум лоша мајка?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Aptamilot e pohranliv od site drugi zatoa pomalku ti jade. Za bljuckanjeto ne se sekiraj

Lepaaa likes this.
  6. wings

wings Популарен член

Ако убаво го облечеш ништо нема да му биде, па и да поседи малку надвор на воздух. Јас не сум за седење дома само затоа што е ладно. И на ладно сме надвор, загаденото е друга работа. Ние сме 3и пол месеци, на зимување сме и моментално се спремам на -15 да го изнесам 20-30 мин да подише( поспие) на воздух :)

LadyC, apple12 and Lolipop23 like this.
  7. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Дaли некoј знaе дa ми пренесе искуствo зa сo кaпките Кoлиеф..пишувa декa се мешa сo млекце и вo лaжиче се дaвaaт..нo тoa е мнoгу кoмлицирaнo зa нaвечер дoдекa дa истискaм млекце и кaпки еднo штo ќе јa крене целa згрaдa oд плaчење a др мнoгу пaти дoдекa дa му ги дaдaм дo усте се истуриле :( др нaчин некoј дa спoдели

8. Верче4

Верче4 Популарен член

За до кола 2 минути дете нема да замрзни. Јас цело време го вадев надвор по пола час, час зависи. Сега е поладно не го вадам за да шетаме ама докај мајка ми го носам вкола и ништо не му е. Излезете малку од дома остави свекрвата убаво ќе ти дојде. Инаку за вакцината нормално е.

apple12 likes this.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Za setanjeto ne znam, jas sum beter od svekrva ti cela nok stanuvam i ja pokrivam bejbi(facepalm) A za vakcinata da ne ne e gnoj? Da ne e tecnost samo sto izleguva? Mene dr mi kaza deka nekolku dena mozi da se javi tecenje od taa vakcina, ne se tretira so nisto, ne se brise so nisto, mu se oblekuva iskkucivo pamucna obleka i toa. Otkako ke prestane da tece se formira ona poznatoto "pile" sto go imame site na ramoto od primena bsz vakcina.

apple12 likes this.
  10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Mene od aptamil mi blucka se mnogu i ja jade na nekolku dena. Aptamilot e tesko mleko ne si trebalo da zemes takvo baska i pred nekoe vreme se pisuva se za nego deka utnaa serija pa mleko ti bese vlazno i penese mnogu. Ako serijata ti zavrsuva na 535 toa ne e ok mleko. Mozno e i grcevite da mu se od aptamilot.
    Bebus moj pie bebelan najdobro i edinstveno mleko tuka so nukleotidi.

Lepaaa likes this.
  11. Asiana

Asiana Истакнат член

Кога почнавте да ги седнувате вашите малечки?

12. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Мајки од што може да се воспали увце кај бебенце еве син ми месец дена левото му се воспалило јас забележав вчера и го носев на болница ни дадоа капки,стварно на толку пазење и се многу се нервирам.друга работа што веќе се навикна на ад и шише,и мн се лути кога цица,
    Лоша мајка сум,мајки.незнам каде згрешив...

13. jovana03

jovana03 Популарен член

Пази го кога го капиш, можно е вода да му влегла па да се воспали увцето.

muchacha_a likes this.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Мајка јас секој трети ден го шетам откако направивме 40. И претходно ми се деси да го изнесам. Според мене сега воздухот е почист и е поубаво бар малку да го фати. Јас и во Мол го носев и во Локо Кроко и на гости, сепак е преку ден тоа кога е потопло.
    Не е убаво затварање дома, секој додуша си знае што е најдобро, ама се што е претерано не чини.
    Јас не сум за да се затвориш дома, ама сепак е твоја одлуката.
    :)

Lolipop23, ssweety and muchacha_a like this.
  15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

За 4дена прави 5м, го ставам на 45 цело време од 4м,а овие дена веќе почнав и да го потседнувам многу сака и самиот се крева за да седи :) нормално не да седи цело време но малку да се навикнува

16. alisijad

alisijad Популарен член

ortopedot mi rece dodeka sam ne pocne da dava znaci vo smisol da se kreva da ne forsiram da sedi, taka da uste ne sedime :) vcera napravivme 5 meseci :)

Asiana and LadyC like this.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Od 3m...sam od togas pocna da se kreva i da bara da sedi

Asiana and LadyC like this.
  18. wings

wings Популарен член

Nie imame zakazana kontrola na 5+ na ortoped pa togas cekam dozvola za sedenje,a bebevo odamna se previtkuva, se kreva, toa vo 45 stepeni polozba se potesko stanuva, on se isprava ja go vrakam nazad, mi se izmknuva i od transporter ,relaksator neznam dali smeam da go sednam strav mi e. 3 i pol sme, mal e mnogu...

19. TheSecret

TheSecret Форумски идол

I mojit se isprava sam veke mesec dena i mene mi e strav da go ostavam pa go vrakam nazad legnat. Za nekoj den sme na ortoped pa cekam odobrenie.
    Nego majki kako gi vozite bebinjata so skafander vo transporter ili sediste ne go sobira

20. alisijad

alisijad Популарен член

mal e mnogu da sedi uste od sega, ne go sednuvaj.

uf mnogu e nervozen koga e vo skafander :( na sedisteto go sobira ama vo transporter ne. a i na sedisteto ne sedi nesto bas najubavo celiot e smknat :(

Last edited by a moderator: Apr 23, 2017
    wings likes this.