Мајки јас сменав ад и зедов Аптамил. Бебе претходно пиеше по 120мл сега пие по 90мл (несака да допие). Друга работа е што ми бљуцка после секој оброк засирено млеко, знам дека е нормално но со претходната дохрана не бљуцкаше.
Оваа положба многу ми помага мене сега, обавезно кога е нервозен или има мака вака штајќи го заспива.
Мајки стари сме месец и пол, кај вакцината од болница се појави гнојче. Нормално е, искуство некој? Сакаме да одиме кај мајка ми на гости но свекрва ми, ладно било че сме го настинале детето, вчера не спречи. Мислам од врата до кола, како и да е наоблечен е. Вие ги шетате ли вака малечките или јас да не сум лоша мајка?
Ако убаво го облечеш ништо нема да му биде, па и да поседи малку надвор на воздух. Јас не сум за седење дома само затоа што е ладно. И на ладно сме надвор, загаденото е друга работа. Ние сме 3и пол месеци, на зимување сме и моментално се спремам на -15 да го изнесам 20-30 мин да подише( поспие) на воздух
Дaли некoј знaе дa ми пренесе искуствo зa сo кaпките Кoлиеф..пишувa декa се мешa сo млекце и вo лaжиче се дaвaaт..нo тoa е мнoгу кoмлицирaнo зa нaвечер дoдекa дa истискaм млекце и кaпки еднo штo ќе јa крене целa згрaдa oд плaчење a др мнoгу пaти дoдекa дa му ги дaдaм дo усте се истуриле др нaчин некoј дa спoдели
За до кола 2 минути дете нема да замрзни. Јас цело време го вадев надвор по пола час, час зависи. Сега е поладно не го вадам за да шетаме ама докај мајка ми го носам вкола и ништо не му е. Излезете малку од дома остави свекрвата убаво ќе ти дојде. Инаку за вакцината нормално е.
Za setanjeto ne znam, jas sum beter od svekrva ti cela nok stanuvam i ja pokrivam bejbi A za vakcinata da ne ne e gnoj? Da ne e tecnost samo sto izleguva? Mene dr mi kaza deka nekolku dena mozi da se javi tecenje od taa vakcina, ne se tretira so nisto, ne se brise so nisto, mu se oblekuva iskkucivo pamucna obleka i toa. Otkako ke prestane da tece se formira ona poznatoto "pile" sto go imame site na ramoto od primena bsz vakcina.
Mene od aptamil mi blucka se mnogu i ja jade na nekolku dena. Aptamilot e tesko mleko ne si trebalo da zemes takvo baska i pred nekoe vreme se pisuva se za nego deka utnaa serija pa mleko ti bese vlazno i penese mnogu. Ako serijata ti zavrsuva na 535 toa ne e ok mleko. Mozno e i grcevite da mu se od aptamilot. Bebus moj pie bebelan najdobro i edinstveno mleko tuka so nukleotidi.
Мајки од што може да се воспали увце кај бебенце еве син ми месец дена левото му се воспалило јас забележав вчера и го носев на болница ни дадоа капки,стварно на толку пазење и се многу се нервирам.друга работа што веќе се навикна на ад и шише,и мн се лути кога цица, Лоша мајка сум,мајки.незнам каде згрешив...
Мајка јас секој трети ден го шетам откако направивме 40. И претходно ми се деси да го изнесам. Според мене сега воздухот е почист и е поубаво бар малку да го фати. Јас и во Мол го носев и во Локо Кроко и на гости, сепак е преку ден тоа кога е потопло. Не е убаво затварање дома, секој додуша си знае што е најдобро, ама се што е претерано не чини. Јас не сум за да се затвориш дома, ама сепак е твоја одлуката.
За 4дена прави 5м, го ставам на 45 цело време од 4м,а овие дена веќе почнав и да го потседнувам многу сака и самиот се крева за да седи нормално не да седи цело време но малку да се навикнува
ortopedot mi rece dodeka sam ne pocne da dava znaci vo smisol da se kreva da ne forsiram da sedi, taka da uste ne sedime vcera napravivme 5 meseci
Nie imame zakazana kontrola na 5+ na ortoped pa togas cekam dozvola za sedenje,a bebevo odamna se previtkuva, se kreva, toa vo 45 stepeni polozba se potesko stanuva, on se isprava ja go vrakam nazad, mi se izmknuva i od transporter ,relaksator neznam dali smeam da go sednam strav mi e. 3 i pol sme, mal e mnogu...
I mojit se isprava sam veke mesec dena i mene mi e strav da go ostavam pa go vrakam nazad legnat. Za nekoj den sme na ortoped pa cekam odobrenie. Nego majki kako gi vozite bebinjata so skafander vo transporter ili sediste ne go sobira
mal e mnogu da sedi uste od sega, ne go sednuvaj. uf mnogu e nervozen koga e vo skafander na sedisteto go sobira ama vo transporter ne. a i na sedisteto ne sedi nesto bas najubavo celiot e smknat