Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    910
    Pijam i caj za doilki i bistri sokovi ama pak mnogu se plasam

2. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Мајки јас сменав ад и зедов Аптамил. Бебе претходно пиеше по 120мл сега пие по 90мл (несака да допие). Друга работа е што ми бљуцка после секој оброк засирено млеко, знам дека е нормално но со претходната дохрана не бљуцкаше.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Оваа положба многу ми помага мене сега, обавезно кога е нервозен или има мака вака штајќи го заспива.

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Мајки стари сме месец и пол, кај вакцината од болница се појави гнојче. Нормално е, искуство некој?
    Сакаме да одиме кај мајка ми на гости но свекрва ми, ладно било че сме го настинале детето, вчера не спречи. Мислам од врата до кола, како и да е наоблечен е. Вие ги шетате ли вака малечките или јас да не сум лоша мајка?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Aptamilot e pohranliv od site drugi zatoa pomalku ti jade. Za bljuckanjeto ne se sekiraj

6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Ако убаво го облечеш ништо нема да му биде, па и да поседи малку надвор на воздух. Јас не сум за седење дома само затоа што е ладно. И на ладно сме надвор, загаденото е друга работа. Ние сме 3и пол месеци, на зимување сме и моментално се спремам на -15 да го изнесам 20-30 мин да подише( поспие) на воздух :)

На LadyC, apple12 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  7. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    18
    Дaли некoј знaе дa ми пренесе искуствo зa сo кaпките Кoлиеф..пишувa декa се мешa сo млекце и вo лaжиче се дaвaaт..нo тoa е мнoгу кoмлицирaнo зa нaвечер дoдекa дa истискaм млекце и кaпки еднo штo ќе јa крене целa згрaдa oд плaчење a др мнoгу пaти дoдекa дa му ги дaдaм дo усте се истуриле :( др нaчин некoј дa спoдели

8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    За до кола 2 минути дете нема да замрзни. Јас цело време го вадев надвор по пола час, час зависи. Сега е поладно не го вадам за да шетаме ама докај мајка ми го носам вкола и ништо не му е. Излезете малку од дома остави свекрвата убаво ќе ти дојде. Инаку за вакцината нормално е.

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Za setanjeto ne znam, jas sum beter od svekrva ti cela nok stanuvam i ja pokrivam bejbi(facepalm) A za vakcinata da ne ne e gnoj? Da ne e tecnost samo sto izleguva? Mene dr mi kaza deka nekolku dena mozi da se javi tecenje od taa vakcina, ne se tretira so nisto, ne se brise so nisto, mu se oblekuva iskkucivo pamucna obleka i toa. Otkako ke prestane da tece se formira ona poznatoto "pile" sto go imame site na ramoto od primena bsz vakcina.

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    48.399
    Mene od aptamil mi blucka se mnogu i ja jade na nekolku dena. Aptamilot e tesko mleko ne si trebalo da zemes takvo baska i pred nekoe vreme se pisuva se za nego deka utnaa serija pa mleko ti bese vlazno i penese mnogu. Ako serijata ti zavrsuva na 535 toa ne e ok mleko. Mozno e i grcevite da mu se od aptamilot.
    Bebus moj pie bebelan najdobro i edinstveno mleko tuka so nukleotidi.

11. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Кога почнавте да ги седнувате вашите малечки?

12. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки од што може да се воспали увце кај бебенце еве син ми месец дена левото му се воспалило јас забележав вчера и го носев на болница ни дадоа капки,стварно на толку пазење и се многу се нервирам.друга работа што веќе се навикна на ад и шише,и мн се лути кога цица,
    Лоша мајка сум,мајки.незнам каде згрешив...

13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Пази го кога го капиш, можно е вода да му влегла па да се воспали увцето.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Мајка јас секој трети ден го шетам откако направивме 40. И претходно ми се деси да го изнесам. Според мене сега воздухот е почист и е поубаво бар малку да го фати. Јас и во Мол го носев и во Локо Кроко и на гости, сепак е преку ден тоа кога е потопло.
    Не е убаво затварање дома, секој додуша си знае што е најдобро, ама се што е претерано не чини.
    Јас не сум за да се затвориш дома, ама сепак е твоја одлуката.
    :)

На Lolipop23, ssweety и muchacha_a им се допаѓа ова.
  15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    За 4дена прави 5м, го ставам на 45 цело време од 4м,а овие дена веќе почнав и да го потседнувам многу сака и самиот се крева за да седи :) нормално не да седи цело време но малку да се навикнува

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    ortopedot mi rece dodeka sam ne pocne da dava znaci vo smisol da se kreva da ne forsiram da sedi, taka da uste ne sedime :) vcera napravivme 5 meseci :)

На Asiana и LadyC им се допаѓа ова.
  17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Od 3m...sam od togas pocna da se kreva i da bara da sedi

На Asiana и LadyC им се допаѓа ова.
  18. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Nie imame zakazana kontrola na 5+ na ortoped pa togas cekam dozvola za sedenje,a bebevo odamna se previtkuva, se kreva, toa vo 45 stepeni polozba se potesko stanuva, on se isprava ja go vrakam nazad, mi se izmknuva i od transporter ,relaksator neznam dali smeam da go sednam strav mi e. 3 i pol sme, mal e mnogu...

19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    I mojit se isprava sam veke mesec dena i mene mi e strav da go ostavam pa go vrakam nazad legnat. Za nekoj den sme na ortoped pa cekam odobrenie.
    Nego majki kako gi vozite bebinjata so skafander vo transporter ili sediste ne go sobira

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    mal e mnogu da sedi uste od sega, ne go sednuvaj.

uf mnogu e nervozen koga e vo skafander :( na sedisteto go sobira ama vo transporter ne. a i na sedisteto ne sedi nesto bas najubavo celiot e smknat :(

Последна измена од модератор: 23 април 2017
    На wings му/ѝ се допаѓа ова.