Jas Jas voopsto ne pazam. Si lezi u korito preta pliska so tus preku glava i lice. Infekcija od voda ne se dobiva bar jas kolku sto znam moze ne e taka
Ни јас не се пазам толку (дотолку) дали му влегла вода во увце. Мислам, пазам, ама сега, Боже мој, ако влегла, ќе излезе. Туку, месец и пол, за жива глава дење не спие ни во креветче(кревет релаксатор транспортер и др) само во раце. Ноќе си врзува по 3/4 саати сам во креветче. Дење Кога ќе го легнам се буди за 5 мин. Често бара цице и сака во раце. Има начин на одвикнување или времето лечи се... Цуцла.исто така нејќе за жива глава.
I mojata bese ista do pred 2-3 nedeli, stalno mi bese vo race.. Sega fala Bogu samo duri da zaspe ja drzam posle ja ostavam i nema gajle period e ke pomine a isto i cucla nikako ne saka a racete si gi cuca non stop i se vo usta
Majki nz veke so sto da mackam se poveke se siri gledam i na liceto pocnalo zedov beogradski melem,bekutan so cink,bepanden mast no nisto ne pomogna ova mi go preporaca lekarot.
Јас мислам дека не е проблем ако влезе вода во ушите, туку проблем е после да не настине. Затоа може да се стави капче после бањање да се стоплат и исушат ушите. Бидејќи моето бебе го бањам преку ден не навечер после бањање не излагаме од дома.
Zenski pak jas so nasiot kakacki problem eve petti den kako ne sme kakani. Se javiv kaj maticnata mi rece suvi slivi da mu dadam, kako da gi napravam? A ako ne biva toa da mu stavam glicerinsko cepce ama ne mi kaza ime koe znae li nekoja majka koe? Mm bese vo apteka i mu kazale cepcinja ima samo za 2+ godini a za bebe mikroklizma. Sega sum zbunka. Inace @LadyC ima vo lokokroko kako spikozni vrekicki ednata ni se smali pa vceta zemav pogolema epten sum zadovolna od niv. Ovie drugive obicni ne mi se prakticni nemozes da go krenes ubavo megju noze nemozes da go fatis.
Atopicen dermatit majka. Pazi sto jades ako go dois ne jadi alergeni ili ako on jade. Jas mackam so mustela sekojdnevno. A vo vakvi slucai samo kremata na skender ni pomaga nisto drugo. Pa nez do sega nikogas ne sum mu dala gotovi doma mu pravam skloni sme kon alergii pa nekako strav mi e da mu dadam kupecka vaka bar znam samo ovosjeto ili zelencukot go ima sto jas ke go stavam. A i nemam vovedeno sliva. Ke zemam suvi samo nez ima li vo market nekoj da ne idam do pazar
http://apotekaonline.rs/mikorlax-laksativni-gel-za-decu Јас ваква микроклизма користев за моево бебе кога имаше проблем. Задоволна.
И во сувите сливи може да има екстра додатоци и хемикалии, особено за побрзо сушење и конзервирање. Побезбедна опција ти е готова каша, кога веќе немаш свежа домашна.
Мајки како да му помогнам на бебе полесно да кака? Месец и пол сме и сме само на ад. Има напони, се црвенее цело ама не кака.
Направи му кашичка од суви сливи. Свари ги и изблендирај. Ќе му помогне подобро него ли чепче. Јас му давам и кака за неколку часа. Инаку од веро земам јас.
http://acibademsistinababy.mk/dete/30-dete/dete/634-dr-sajkovski-ladno-vreme Preporaki za iznesuvanjeto na ladno vreme, za site sto se dvoumite
И ние сме исто или слично,но моево и цица по малку,но се напиња црвенее пишка стенка и на крај се искакува,понекогаш ме плаши незнам како би им помогнале. ..
@TheSecret катастрофа е таа крема, ради мустелата дерматитот се рашири кај нас по врат и кај цицињата. А Дерма е мн поскапа (дупло ако мустелата е околу 650ден, а дермата е 1205 ден) ама е мн ефикасна и скроз го излечи мн брзо. Да не фрлате дупло пари, од искуство ви кажувам, двете ги имам дома.
Od Mustela Stelatopia ne veruvam da se prosiri. Najdobra medicinska kozmetika e plus Stelatopia e bas za toj problem. Da ne bilo od nesto drugo t.e od samiot dermatit