машала поприлично си лапкате ние обично на 3 саати пиеме по 120 мл, а еднаш по два пати може и по 150 мл, ама не е исто секој ден. измеѓу пиеме чајче, водичка поретко не ја сака баш, еххех како сте со тежината?? ние би требало да имаме некаде 6кг , на 18 март имавме 5550 мислам
И мојава несака вода,а чајче пивнува ама одма ми го повраќа, само млекце сака.А килажата и нас сега ни е одприлика 6 кг,утре сме на педијатар па ќе видиме.Не е дебелка воопшто, ама може па дека е подолга па така ми се чини Ама па имаме и многу брз метаболизам, си кака по три пати на ден...епа толку млеко нема кај да го собере...
Иначе да ви кажам дека син ми почна и на меше сам да се превртува, кога го ставам настрана да спие, кога не сака да спие тој се превртува и едното раче му останува заглавено па се нервира оти не може да си го извади сам, абе смешки е цел за јадењето ние јадеме по 120 мл на секои 3 часа, освен навечер последниов период си спиеше по 6,7 па и 8 часа и никако не се буди за јадење, ама еве веќе 2,3 дена смени ритам, не спие по цел ден и кенка, плаче, се тегли , го успивам на секој можен начин ама не сака, еден од тие денови е и денешниот пак од 12 часот нема спиено не знам веќе што да правам жива ненаспиена сум За вода јас сеуште не му давам обична вода, чајче пиеме чат пат ама не го многу обожава, па само со млекце сме засега, килажата може сега да ни е и 5 кг, на 2 месеци точно немаше уште 5 кг, 4.980 беше.
еххе и ние сме поприлично долгички, ама на тато е тој мн висок, а јас сум метро и жилет ние се какаме по еднаш,ама пак мн се мочка , пелените ни се утоп на секое слекување, ама патронажната ми рече дека и тоа што се мочка мн е добро
Девојки а како си поминавте со болење на мешко сигурно имате пишувано ама да не се навраќам на синко го грпка мешко почнавме со чајче на бекутан ама го наболва уште, сакам и капки да му давам еспомисн л ама си викам прво да ја поминиме првата контрола па после, незнам што да прави ме
Мамички да ве прашам, од кога почнаа вашите бебушки убаво да си ја држат главата, мислам да бидат стабилни во главата, без да ја замајуваат напред или наназад?
бебушко мој искрено немаше мака со мешето, ама може дека од прв ден кога си дојдовме дома јас му давам чајче обавезно во денот, така е и ден денес, капки му дадов само еднаш и така ги фрлив сега ич не ги употребив повеке... мислам дека ивановичка и сињорита ломбарди имаа повеке мака со бебушките, се надевам ке те посоветуваат а за да му даваш чајче или капки немора да чекаш да одите на контрола, купи си сама и дај му
Нешто детево почна многу да ми спие преку ден, не дека се жалам ама многу ми е чудно по 3 саати без да се разбуди И некако помалку ми се смее, помирна е и не плаче за во раце? Како да е уморна цело време??? Значи она навечер секако си спие по десетина саати ама преку ден никога не спиела толку. Инаку со килажа и должина е супер, не е болна незнам што може да и е?
Сонце, немој да чекаш прва контрола, најверојатно се грчеви како и кај нас што беа, ние душа ни искочи додека не се ослободивме од грчевите (фала Богу) значи, обавезно после секое јадење да изждрига , чајче распореди му (Бекутанче или Хумана чај ) ќе си одбереш ти по свој инстинкт (ние и тоа и тоа го пиевме сега пие само Бекутанче) измеѓу оброци прави му по 100 мл свеж па колку си испие испие не му контролирај, капки можеш еспумисан да му даваш редовно на секое јадење или на секое второ, како мислиш ти , тапкај го бебчето по грбот, обавезно држи го легнато на стомаче ама да биде под твој надзор никако само, јас моето го држев на мене со стомачето легнато на моето стомаче ( и сега така спие ) и биди трпелива и стисни заби ќе помине ова е само период кој трае до 3 месеци а може и многу порано да заврши , кај нас некаде до месец и пол траеше и одеднаш прекина .. само со лесно и се што ќе видиш свати го како нормално...освен ако не ти е нешто чудно и сомнително....... само трпение .....и се ќе си дојде на свое место.... Да добро тогаш тоа е тоа, припреми а што се однесува до јадењето и моево е тука некаде исто само слабо со цицање околу 10 минути, ама и навечер си станува 2пати за лапачка ама од прилика имаме 6-7 оброци од кои еден минимум 150 а другите 120 мл... а меѓу оброци пиеме чајче двапати на ден по 60-70 мл и вода ( не сме нешто љубители ) околу 20-30 мл за цел ден.... Пелени полни (менуваме на секои три часа, а какаме еднаш и тоа обично од сабајле ) јадеме на секои три-четири часа , а спиеме по два часа после секое јадење (односно седиме будни околу час и половина , пола саат се будиме и спиеме одприлика два часа ) се бањаме околу 20 часот навачер па заспиваме во 21 стануваме во 01 часот за јадење и одма презаспиваме па после стануваме во 04 некогаш 05 часот и пак кркаме и тогаш бара да спие на мене и го легнувам кај мене на меше и така заспиваме до 08 часот ( со исклучок денес незнам што му бидна до 10 часот сме спиеле ) одприлика така ни е сега за сега рутинава наша ,, веројатно секое дете е различно и има различни потреби ништо не ме чуди да почнат и по 200 мл да пијат ,само нека ни се здрави и живи и нормално да си растат .....поздрав
е тоа е проблем ама не е страшно поминуваат јас завршив работа од само 4 дена што му давав саб симплекс тоа се капки и ги има во бугарија кај нас ги нема, јас ги порачав и 4 дена му давав на бебушко и му поминаа засекогаш, давав и чај бекутан ама за грчевите кај нас не покажа некој ефект. и обавезно ждригање после јадење, освен навечер ако заспие додека јади остај го не го буди инаку преку ден обавезно да ждригне. и не чекај контроли јас све на моја рака дадив, оти на производите има упатство за употреба за бебиња што значи и бебиња може да ги пијат.
мамички ај еден совет бебушко го капиме кон 20, 20 и 30 часот па јадиме и најкасно во 21 е заспан. обично кај 23 часот му давам да јаде и го пресоблекувам , па после тоа самиот се буди некаде кај 4, 5 сабајле, е сега ме интересира тогаш да му ја сменувам пелената или не ( досега му ја сменував ) како правите вие???
јас му ја менував се додека се будеше за цицање...кога почна да ја преспива нокта не му ја менував дури сабјлето кога ке станеше...зависи и до детето има некои се бунат ако се мочкани какани...пробај една вечер не му ја менувај и види како ке биде...
Никогаш не сум и` сменала пелена на ќерка ми, додуша ни таа не се бунеше, па немавме проблем. Мислам дека веќе и престана да ти кака во сон, така? Лично сметам дека немаш потреба од такво пресоблекување, нормално, ако не се буни газдата
И јас порано ја пресоблекував, ама тогаш какаше и при спиење и се будеше неколку пати во текот на ноќта за цицање. Ама веќе не кака и не ја пресоблекувам, а се буди само еднаш за цицање и продолжува да спие.
leleeeee mami pomagajte.neznam sto mu e na malovo moe.od vcera samo vrace saka da mi spie.eve sega spie vi mene.sto pati probav da go legnam.abe kako znaj samo sto ke go legnam vkrevetce odma se rasplakuva,i ako ne go krenam posel pola saat nemozam da go smiram.neznam sto mu stana.vo wc nemozam da pojdam.mi idi da vriskam na cel glas.sovet???
Јас го имам тој проблем и имам пишувано и погоре,кај нас ништо не помага а чудно е што навечер си спие сам а преку ден во раце,незнам најверојатно си бара внимание ,моево ептен осетливо па си бара .... пробај збориму нишкај и кога ќе заспие легни и ти со него не станувај одма...мене таков совет ми дадоа ама кај нас не упали,може кај вас ќе бидне..поздрав и со среќа
imame 7 i pol meseci.porano ne mi praese vaka.ke si go zaspiev ke si go legnev i ke si pospijase ubo.sega za nisto zivo neki da spie sam.od zavcera porucekta pocna taka.a i sega deka doma sami sme,dr na rabota jas rastruvam,rucek ova ona.i a me vidi da izlegvam pisti se koli.se navikna na mene.a navecer spie sega poke masla.samo ednas pocna da mi stanva.i mi spie do 7 i pol.a porano stanvase vo 5 i pol-6.sega meni nesto.pozzz
еххехе искрено се буни , имам пишувано дека многу се мочкаме и кога е утоп пелената почнува да кемка, и ги крева ноџињата нагоре ете нокеска не му ја сменав кога му дадов млеко кај 5ч ама пак затоа пак кај 7ч бевме будни и со нозе нагоре а инаку синко мој се научи да се кака само ако е ослободен,никогаш облечен, т.е само по памперс и се кака 10на мин како некој голем, се стега и знаеме дека е моментот, еххех па се смеам со мажево да можиме и на шолја да го ставаме веке