Мами да ве прашам,како се организирате кога ги оствате бебињата да спијат во корпа(од количката)? Ставате како подлога чаршафче ор what? Нели,за во креветче си се знае,постелнината,ама ете за во корпата што би ставила?Таа е помала од креветчето... И ме интересирс колку често се бањаат зимските новороденчиња?
Da ti kazam jas za atopicen dermatit veke ekspert stanav sto se ne procitav. Da, znam deka treba da se bara korenot, t.e alergenot ama na bebe od pet m nemozes nikakvi verodostojni alergotestovi da mu napravis. A se pocesto vo posledno vreme dernatitot kaj novorodencinja se pojavuva od stres pri poragaj ili nasledno dokoĺku edniot ilibdvata roditela se skloni kon alergii. Vo nasiot slucaj i dvata od ovie priciniteli. Ne e bitno. Stvarno neznam sto ima vo kremata ama samo toa ni pomaga. I jas nekam da mu stavam nesto sto nez sto sodrzi ama koga go gledas kako se maci kako se drapa ko kuce so bolvi kako go pece kako nemoze da cica a so toa i da ne kacuva kilaza veruvaj nema da ti bide tolju vazno sto ima i vaka i taka koga e epten infekcija sakala nekela mora kortiko. Sepak kortikoto sto go ima vo kremite e lokalno na kozata i epten malku se apsorbira vo organizmot, strasnoto e ako nedaj Boze treba da pies vo vid na apcinja ili sl. Aj utre epten me zafrkava telefonov eden komentar dva saati go pisuvam
Jas stavam malo carsafce Ja banjam 4-5 pati nedelno (vo oktomvri e rodena), prviot mesec ja banjav 3 pati vo nedelata, taka mi preporaca doktorkata bidejki kozata se susela mnogu ako go banjas sekoj den
Епа отприлика така беше муабетот на педијатарот. Ми рече дека црвенилото е од порагај и би требало да се повлече до 40дена а во некои случаи процесот трае и до една годинка. На моево се како лишаи црвени скрос не како брунчиња со бело и не го чешаат. Има периоди само кога му побелуваат и после пак се вракаат. Многу фала на информациите ке почекам на кожен да го носам па ке видиме што ке ни речат
Кoгa се примa вaкцинa кoлку денa пред и пoсле примaњетo нa вaкцинa не се дaвa нoв вкус кaшичкa зa прoбa, мислaм прoчитaв негде вaквo нештo aмa не ми текнувa бaш..
Мајки бебе пиеше по 120мл од едно ад, сега од Аптамилот ми пие по 70-90 мл. Се нервирам многу! Јаде и заспива, продолжувам да му давам го будам, плаче, несака, се засркнува! Што да правам? Се нервирам многу, дури на 20ти сме на педијатар.
Мамички помош!!! Мојата ќеркичка има тт 37.8 а има само два месеци(мерено под пазувче),ја истуширав ама тт не паѓа. Совет што да и дадам многу р малечка од колку месеци почнавте парацетамол да давате на бебиња колку месеци е ? Нормално е така да кака, се чисти бебето,
Мајки дали да го земеме провен пробиотикот? 25 дена сме, дали помага за грчеви? Не сакам да и давам на малата капки. А велат од пробиотик зијан немаш ?! Ве молам за ваше мислење. Фала ви многу.
Аман со вирусиве значи преку глава ми дојде. Сите се болни. Денес и мм си дојде со температура од работа. Како да го заштитам малово од вирусов незнам само. Превземате ли вие некакви певентиви? Многу ми е страв
Neka nosi maz ti maska na liceto,podaleku od bebeto neka sedi i ako dois isto taka go stitis so antitelata od tvoeto mleko
Одличен совет. Да додадам, нека употребува посебен пешкир за раце, лице, посебна чаша, а садовите кои ги користел во машина право, или да се попарат откако убаво ќе се измијат. Нека не ги допира и работите на малото, вклучително и играчките. Важно е и тебе да те заштити бидејќи и ти имаш непосреден контакт со малтото. Може звучи претерано, ама делува. Уште подобро, додека е најинфективен престјувајте и во различни простории ти и бебето.
Nie otkako e rodena beba veke mesec na site im davame maski. Ako e zensko i kapa, viriusot se lepi i na kosa. Zadolzitelno cesto mienje race i lice isto taka. Periodot na inkubacija e 3 dena, no najinfektiven si denta pred da se javat prvite simptomi. @letters I ti doi so maska narednive 2 dena, mozebi mt te prefatil pa da se zastiti bebe. I gledaj sto poveke da cica.
Мајки, молам за совет. Беба ми е многу вознемирена, и денес и вчера. Не сака да спие, ни во раце ни на кревет, ни во креветче. На цице исто се нервира, во раце се нервира. А ќора е за спиење. Од што може да е? Инаку 1 месец и 8 дена е.
Skokovi vo razvoj..mene isto taka mi bese cela 5nedela so placenje mng tesko zaspivase ali pa dosta jadeshe
Ист е и мојот, некоја фаза им е, мене ми помогна правосмукалка ( пробав бидејќи се присетив дека мојата кумашинка му пушташе на малиот) и кога видов како инстант заспа бебе одма симнав повеќе видови на таа white noise relaxing baby music. Да ти кажам поготово правосмукалката навистина ми помогна. Еве една веб страна од каде симнав јас. http://babysleepnoise.com/download.html
Еве ја денес цел ден спие Изгледа и го пореметивме редот, два дена пред тоа имавме гости, од едни на други во раце и изгледа затоа се вознемири. Душиче. Ама ќе пробам нареден пат со музика