Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Сите совети ги применив се надевам дека нема да фати од вирусот. Најмногу се плашам зошто немаме ниту дежурни педијатри во болницата.Едноставно немам на кој да се обратам и да го носам.Фала ви :hug::hug::hug:

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Dobre dojde vo klubot na panika od nedostig na pedijatri. Nokta koga beba mi aspirirase nemase pedijatar vo privatnata bolnica, vo drzavna ne mi ja primaa nemase ni nedela otkako se rodi, a ne bila tamu rodena. :x Na kraj pedijatar na povik 3000 denari:bow:Ajde nasive deca pojaki ke izlezat taka e sekogas, sami ke se cuvaat koga nema doktor da gi pazi;)

3. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Јас шизнувам од загриженост ако ми веруваш. На крај памет не ми догаше дека ке бидам таква мајка. Досега препишував на хормони ама сега веќе ме фаќа страв сама од себе. Секоја чест на одлучните мајки. Не дека мојот страв не е оправден. Сите сте чуле за катастрофите во гевгелиската болница а приватна во околоната немам. И јас имав многу негативно искуство од државната болница со бебенцето и тоа само на 4дена од неговото раѓање. Уште имам трауми а не па пак да го носам таму. И јас не сакам да размислувам '' што ќе биде ако биде''ама морам да бидам спремна на се. Се молам само бебенцево да нема потреба од тие врати

4. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами од вчера синко нон стоп нешто се чеша со рацете по челото нозете си ги чеша една од друга црвенеее и плаче..Што може да е..?

5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.636
    Од колку месеци почнавте да ги ставате вашите бебуши да седнуваат или мора одобрение од ортопедот прво? Пргави сме доста подвижни ама и малце потешки за возраста па дали би можело тоа да направи проблем?

6. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Нас фенот ни беше најкорисен а сега веќе пуштам mtv hits и заспива за минута

На angrypepper и LadyC им се допаѓа ова.
  7. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    18
    Мaмички ние имaме 2месеци и си мислaм декa грчевите пoминaa нo пoследниве денoви имa мнoгу гaсoви..некoгaш сo леснo некoгaш сo плaчки и oд сoн се буди дури..oд штo мoже дa е ..свaрнo мнoгу гaсoви :))

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Кој сака у 12 на телма др. Фидановски ќе збори за покачена температура. :)

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Жени, не сме какани три дена...Видно е дека го мачи таквата состојба, има гасови ама не кака. Кажете чаре? Давам чај ама нема промени ...

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Patronaznata mi rece do 3 dena e vo red, ama mojava eden den da ne kaka vednas e nervozna i samo napnuva. Poveke od eden den ne se slucilo da ne se iskaka, ama citajki od forumov najdobro ke bide ti da se najadis kompot od suvi slivi, bidejki bebeto ti e malo i ne go dohranuvas, pa so doenjeto mu prenesuvas od tebe. Ke se iskaka odma

11. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    И син ми е нервозен, греота , си има мака. Ќе пробам со суви сливи, белким ќе уапее...

12. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Iskusni majki ve molam za pomos bidejki sum mnogu zbuneta malata ima 10dena o doktorkata ni rece da odime so doenje i dohrana no ne mi objasni kako toa da go ozvedam ve molam za pomos bidejli sum mnogu ocajna

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас дохранувам на своја рака, и вака правам.Прво цица бебето од мене и после му давам ад да пие ( на самото пакување ти пишува доза колку што и како) и колку сака да допие од шишенцето толку. Кај мене се пие зашто е алчен мн и после бљуцка, ама не е правило. Значи прво од тебе да влече па после ад како дохрана. Никогаш цицањето не го менувај со ад прво. :)
    Ете тоа е мое искуство, може некоја мајка плус ќе те советува поубаво. :)

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Aha a pod saat mu davas ili kako i uste nesto dali posle sekoj podoj mu davas i adaptirano

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    prvo cicanje posle ad :) bidejki ima samo 10 dena, dovolna e doza od 30ml voda +1 dozerka od formulata , izleguva okolu 40 ml mleko taka prigotveno. Ako se ima nacicano ubavo nema ni da go ispie celo, ke si vidis sama. Ad mleko ne se dava na pomalku od 3 casa samo da napomenam.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас давам 2 пати дневно, ама јас не дека ттреба туку дека сакам да го поправам повеќе.
    Ете Алисија ти кажа, 3 саати треба да одминат од еден ад до друг. Ако педијатар кажал, давај на отприлика 3 саати ( пошо сега цица бебето често не после секој подој туку мин 3 саати да одминат) .
    Ама увек прво цице ќе даваш, не директ ад. :)

17. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Vi blagodaram mamicki maka macime so jadenjeto koga ke se uspie nemozam da ja razbudam so saati nemoze redovno da se doi pa zatoa ima namaleno vo kilazata.no mora da uspeeme da fatime red

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    18
    Mng e malo zatoa i spie poveke moze i zoltica ima...moeto ne mozevme da go rasonime po 4,5h no samo ke stane stom e gladno ne se sekirajte ke si napravi kilaza :)

На Delfina15 и LadyC им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ne kacuva kilaza?

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Kачува како не и неколку педијатри ми рекле нема потреба ( не ме карај :) ) ама јас сакам да го подзбуцкам малку зашто е бајаги долг и слабо ми делува. Инаку задоволен е матичниот како напредува. :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.