Нонстоп до 6 месеци, ако не и повеќе. Море обавезно и после 6м, а јадеше потечно, пиеше чај, цицаше мораше да бљуцне, повраќаници леле мајко, само чистев. А како бебе па, се случуваше таман сум искочила во двор да влезам во кола да шетаме оп и врз мене и врз него и така по три пати се имам во еден ден враќано до дома ми рекоа се превицува и да давам на мин 3 часа да цица, помогна тоа малку.. ама сепак не престана да бљуцка до кај макс 7 месеци..
Уф исто, дома нема каде не е исповраќано, а за излегување нигде не ми се тргнува лом се прави.. Цица на саат одприлика, некогаш и на пола саат може затоа..
Исто цицаше и мојов, па педијатарот ми рече не е веќе новороденче така да цица и дека поради бљуцкањето мора да почнам на 3ч.. нормално цел месец ми требаше за да дојдам до 3ч подој, почнав да зголемувам секој ден по 5,10 минути и некако фативме ред и помалку бљуцкаше. Ми рече мора да се свари млекото подолго време бидејки многу исцицува, па наредно млеко да прими мешето и да вари поубаво.. колку беше во право незнам, убав наапредок имаше и така синко, ама сепак си бљуцкаше. После имав прочитано дека имало и некое капаче кај желудникот кое требало да се затвори, но кај некои бебиња поспоро се затварало и затоа бљуцкале. Ако напредува не се плаши, чисти си само повраќаници по дома
Здраво мајки. Беба настина, од каде не Знам Почна да кашла, кива, носето и течи, нон стоп се гади некако, и прееска плукна нешто како шлајм ли не знам што беше. Бевме на педијатар , ни даде Бисолвон капки, па се мислам дали да и ги дадам, пошо на нив пишува за деца над 2 години. Совет?
Mami da ve prasam.Nie sme 3 +,gugame se smeeme vikame i taka povred,koga ke go viknam po ime se vrti ,na zvuci i muzika reagira itn....ponekogas se zagleduva nekade i gi cuca prstite,jas i da go vikam ne se vrti....dali e normalno ???Kakvi se reakciite na vasite bebinja na 3+ meseci??
Не е точно, докторката не стана популарна откако дојде во Неуромедика. Има завиден стаж како ортопед, од 2011 сме нејзини редовни пациенти, каде и да работи. И двете деца кај неа ги носам, презадоволна сум. Се што може бебето само да прави е дозволено. Така тврдат сите ортопеди. Така што, ако бебето се исправа за седење, може да седи, со потпора. И новороденчиња може да седат, само не ги оставаме, бидејќи не се стабилни, во тоа е работата, и нема врска со развојот на колковите. Ете јас на пример малово не го носам на контролата на 4 месеци, иако е по протокол, туку на 6 месеци, по препорака на самиот ортопед каде што го носам, бидејќи заклучи дека е цврсто и за брзо време ќе почне да седи под агол од 45 степени, и бидна. Од два и пол месеци се исправа самото, и веќе сега на 45 степени го ставам да седи без проблем. Да, и двајцата. Првото престана кај 6тиот месец да бљуцка, второво ќе видиме (има 4 месеци), ама намалено е за разлика од претходно. И моево беше така, педијатарот ни рече само тапкање по грбот, влечење на мрсулчињата со пумпица (ја препорачувам Носко, од срце) и по потреба Ефедрин капки. Не знам за Бисолвонот, немам искуство, ама ако проценил дека постои опасност од спуштање на гради, можеби треба да го дадеш.
Горното непце пола и е бело на малата 5+ е, не е нервозна, си спие, весела си е, нема тт, да не значи дека наскоро ќе видиме запче? позз
Мајки, како ги користите капките BioGaia? Денеска ги земавме, ни ги препорача педијатар, ни кажа само по 5 капки на ден, ама не ни потенцираше дали во млеко, вода, чај... како вие ги давате?
Директно во уста капнував. Ако даваш на лажичка, пола ќе ти остане на неа, оти се мрсни. Да знаеш, ако ги чуваш на собна температура брзо капат, затоа внимавај со дозата. Јас во фрижидер ги чував, па во рака ги загревав пред да капнам, да не ми отидат повеќе капки од што треба.
И јас почнав дирекмно во уста ама брзо капат, бебе мрда, еднаш по грешка негде накај око и капна, кога се зацрвени се извадив од памет, затоа со лажичка што си е сигурно сигурно си е. Немав определено време, кога ќе ми текнеше тогаш и давав
Мами дали е можно на 5+ грчевите да се вратат..Синко веке неколку вечери од околу 11-12 часот почнува нозете збира пушта плаче пишти се до 2-3 часот..Потоа е смирува и заспива..Незнам што да мислам така правеше кога беше помал и кога имаше грчеви..Искуство некоја..?
Retko se slucuva Mozebi ima grcevi no da e nastinato mesheto ili ako omas vovedeno nekoj produkt od hrana koj ne mu odgovara
На силиконско лажиче дирекно по 5 капки но гледам секој ден да биде во исто време илинпокасно да дојдат 5 капки на 24часа.
Majki, malata mi e4+, do pred edna nedela vo tekot na nokjta stanuvase po tri cetiri pati, vo poslednata nedela se budi na saat saatipol, zaspiva kaj 21:00, odsto mozeda e I kako da spie podolgo. Samo na doenje sme. Pozdrav.
Моментално не е настинато бевме на контрола супер е..Сеуште не сум почнала со јадење..Се надевам ке помине
И ние ја имаме истата мака, ко да нема крај неспиењево, кога беше помала повеќе спиеше по 1-2 пати стануваше, сега и јас не знам што е работава, на 1 до 2 саати се буди, си викам запчиња да не се
И кај нас е така, се буди на 2 саати за јадење, ќе го наранам и по 1 саат пак ќе стане и го презаспивам. И така цела ноќ и не сме спиено. Најверојатно е некоја фаза пошто и ние сме 4+