Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Ние утре 2 месеци ќе правиме, до 40 дена спиеше многу убаво, сега секој ден различно е, ама најчесто ми се буди на саат, саат ипол... Се надевам ова има крај. Гледам не сум единствена па некако како утеха ми доаѓа...

На Saraa и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  2. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Заби се , и мојот исто само не знаев шо е работата после то најдов забче и голготата не заврши продолжи оти на пат е уште едно ако вака е за секое нема спиење во наредната година

На Saraa и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  3. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Здраво мамички
    Многу сум голема паничарка па сакам да ве прашам... Синко има не цели 2месеци, но тоа што ме плаши е што многу често ги превртува очињата и во спиење и кога е разбуден (ги превртува и се смее или закемкува). Дали е нормално или...? :worried:

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.288
    Normalno e
    Ke se zacvrstat ocnite muskuli i ke prestane taka da pravi

На PUPICA и ssweety им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И јас ќе паничев како тебе,една другарка да не ми го посочеше овој момент како нормален/вообичаен...она се породи два месеца пред мене,па со време имав на ум за ваквите и слични ситуации.
    П.С.И покрај се,многу ми беше језиво кога ги вртеше очињата:sweat:

На ssweety и joy1 им се допаѓа ова.
  6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @joy1 @PUPICA фала ви женски :*

стварно е мн језиво, многу ме фати страв зошто така прави...

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.288
    Edna vecer taka jas mn se isplasiv
    Se budam a ona spie do mene.I ja gledam samo belkite od ocite i se gledat :o
    Panika level 100

На angrypepper и LadyC им се допаѓа ова.
  8. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамии синко веке неколку дена има ситни брунчиња на делот каде што се лепи пампресот..Само таму дали е можно да е од пампресот или нешто друго е..? И 3 дена обравчињата му се жар црвени..Искуство некоја..?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    107.967
    Да не ти е многу топло дома ? Викаш има дерматит, би ти советувала да не вакцинираш додека не средите тоа, иако малку се збори вакцините многу ја влошуваат состојбата со дерматитот. Пробај да смениш нешто, дали памперс, да го оставиш да се подзасуши малце пред да го облечеш, нешто мора да упали. А може и да е од некоја храна, викаш често знаат домашните дс му дадат шлаг, лимон, нешто такво, па да не го почастиле нешто и да излегло. Внимавај многу со ова, има детето реакција на кожата да не го суредат со некоја храна.

Црвени обравчиња може и од заби да се, кога излегуваат запчиња им се црвенеат и се топлички малце.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Повеке не го оставам сам со нив секогаш сум со него..Вчера дадов две лажички јаболко и денес но не е од тоа бидејки тој си го имаше и предтоа..Вакцината што е на 2мес сеуште не ни е примена а веке сме 5+ Дома тт ни е 24-25степени сега додека седиме се до 2-3 часот потоа пага околу 21-22..Незнам од што би можело да е дерматитот навистина..И керка имаше до скоро сега веке не сега и тој..Се надевам ке минува за скоро..Сепак многу ти благодарам на одговорот

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    107.967
    Може и од тоа ти што јадеш да е. Ама внимавај многу.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Sto da ti kazam ni jas nemozam da otkrijam od sto. Sve jadev pa nejadev isto si e. Znam i mene mi e zal koga se cesa kako bolvi da ima ama toa e ke pomine do godinka vikaat.

На wings и blessed.an им се допаѓа ова.
  13. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @TheSecret керка ми омаше до септември..Одкако се роди беше со атопичен се до година и пет месеци..Плус и алергична на млеко..Сега и синко исто..Тешко е многу не е еуцерин масло и црвена линија крем што ли не пробав со керка додека користам нема престанам да ставам одма пак..За син ми сега користам еден крем го прават во аптека за 10 мин и местата каде што има многу големи кругови суви дури се лупат му се повлекуват полека..Но и така цела кожа му се перути а не прашав дали можам по цело тело да мачкам..Дали е можно и од тоа цело време да кенка да плаче..?

14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Neznam srcka najdobro da prasas vo aptekata kade sto go pravat. Sepak mislam deka e smap za mestata kade sto ima najveke a za celo telo za sekojdnevna nega jas koristam mustela stelattopija ubedlivo najdobra do sega mi se pokaza. A i nie na adaptirano mleko sme alergicni a naskoro ke pravime i alergo test na kravjo mleko pa ke vidime. Mene toa me zagrizuva kako bez mleko, vie kakvo piete ili voopsto bez mleko? Mojot cica uste ama samo gospid znae do koga ke imam toa najvise se plasam.

15. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Пиеме оризово млеко го има само во зегин..Требаше во октомври да ја носам на контрола да и прават провокации но од оправдани причини неможев и сеуште не сме..Во април правиме година како е на такво млеко па ке видиме..

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    A kako otkrivte deka e alergicna na mleko, kravjo samo li i na drugite? Zos nas pedijatarot ni rece ke pravime test na kravjo mleko neznam dali ako e alergicen na kravjo i na ovco ke bide. Kade pravevte alergo test i kako se pravi? Lele izvini sto prasanja te prasav ama stvqrno sum isplasena so mlekovo te molam ako mozes objasni mi vo lp

17. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    На секакво млеко..Во козле правевме алерго тест..Со земање крв од вена..Неможам да ти пишам лп..:)

18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.988
    Допаѓања:
    9.370
    Of lele nez zos nemozes da mi pises. Nas ni rece dok vo drzavna deka samo go pravele toj alergo test kaj nekoja dr bojadzieva na gastro. Sea me zamisli kako na 6 mesecno bebe krv od vena ke mu zemat :worried:
    Imaku majki kazete sto da pravam veke nemozam so ova jadenjevo sekoja vtora kasa mi ja odbiva, odvaj malku i toa so placki i so pravenje cirkus da izede. Eve denes i ja povrati cela vo mlaz, cesto se slucuva posle nekoe vreme od koga ke izede da ispovrati se. Stvarno sum zagrizena

19. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Zdravo mamicki nie napolnivme 4 mes letna vremeto.Si cicase normlano na dva casa no ovie tri dena non stop e na gradata na sekoj pola cas i od koga ke se nacica rakata ja smuka se si mislam gladna da ne e a ne sakam uste sega da pocnam so dohrana.Utre sme na kontrola pa da vidam kolku e naprednata.

20. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    18
    Majki ..dajte soveti iskustva okolu uspivanjeto...periodov maka macime dodeka se uspieme..mu se smie ali place placee ne saka da se predade ..navecer i po 2h so placki dodeka da zaspie :(