@rada-petreska не знам колкаво е бебчето, јас истиот проблем го имав од 2-3ти месец, му се спие плаче рика а не заспива веројатно е период, иначе јас најбрзо го заспивав во раце свртен накај тв да гледа цртани. @julia87 јас давам д3 капки по препорака на педијатар и тоа скоро од почеток секој ден. Ти 3 месеци а му немаш дадено?
Site se D3 za brendot prasuva Do 3m Babytol a posle Vigantol. Ortopee mora da ti kaze kakvi i po kolku.
mu davav babytol D3+K1 do pred 2 dena ,a sega samo babytol D3 ,3+ 14 sme tocno .Po preporaka na ortoped se vtorive a pedijatar ni rece da prodolzam so vigantol ,zatoa prasav so koi vie prodolzivte,moze pogresno ppstaviv prasanje moja greska,fala
Леле мајки ке се мрднам мислам..Синко никако не сака да спие по цели вечери да се плачело..Од 24 часа тој дали 4 спие и тоа се по 10 15 мин другите 20 е буден и се во раце ништо да неможеш да направиш..Ми е мака многу за керка се оддалечува од мене..Има ли некој лек нешто за полесно да заспива да спие навистина веке незнам што да правам..Немам сили немам живци повеке
Slusaj ortoped ako mu veruvas. Mada vigantolot e pojak i poevtin. Nie imame i pogolema doza pa babytol bi ni odel za 10 dena
100мл за бебе од две недели е премногу, ама ептен многу. Може и да има грчеви ако го прејадеш да знаеш, на мали бебиња грчеви им прават и ако се гладни и ако се прејадени. 100мл пијат бебиња после два-теи месеци. Вооошто не е мало за капки, земи ид аптека некои и олесни му на бебенцето. Бебитол, по орепорака од ортопед, тој кажува за коските а не педијатар.
@lejla5 да, од коморач е, има и комбинација од коморач, анасон и маточина, кој ќе го најдеш, ама види ја возраста. Јас го имам тој од коморач, ама моево не сака чај, т.е не сака шише. Јас давам Бејбитол капки Д3 по едно дневно. По препорака од ортопед. @blessed.an такво е детето веројатно. Тоа време кога спие, макар 15 минути биле, помини го со ќерката. Батали куќата, кога ќе биде мт дома, тогаш ќе работиш низ куќа.
od hipp imas od komorac samo, i imas od anason kim i komorac kombinacija. Ubavi se i dvata sinko gi pie. Eve ti link. Za prvite dva ti kazuvam. http://www.hipp.com.mk/caevi.html
Не сум разбрала, моите се пливит, од старт само такви давам по две капки дневно. @rada-petreska пробај да му менуваш положби за спиење да видиш која ќе му одговара. Исто беше и кај мене, мака мачев додека му ја најдам положбата.
Majki so sto go mackate gazeto na menuvanje pelena? Nie do sega bekutan co cink pa se mislam dali da smenam malku. @Annat ni mojot neke sise eve sega zemav kapecka caska so klunce i od taa tesko utop se pravi, so lazicka pluka, kasite potecni ako mu se i toa pluka, kako davas voda ili dr tecnost?
Од обична чаша давав на поголемото,ама тој само вода пиеше, засега со лажичка му давам на малово, а ќе видиме како ќе биде понатака. Ќе пробам ад млеко да му дадам уште сега, да видам дали ќе прифати шише, за да има некој оброк млеко кога ќе почнам на работа, бидејќи не можам да се одмолзувам, не вади пумпата доволно. А ако не, здравје, ќе видиме како ќе биде. Уште од сега почнав да го навикнувам на седење кај баба и дедо. Кремот со цинк не се става на секое менување пелена, се става само по потреба. Во спротивно, премногу ќе му ја исушиш кожата, така делува тој. Јас не ставам ништо, ако се појави некое црвенило ставам витаминска маст на Бекутан. Кај првото таа ја ставав на секое менување пелена, а на второво по потреба и гледам дека не појавува црвенила и осипи како првото.
jas mu stavam krem na pavloderm kako pavloviceva e kremava, ama mu stavam samo posle kakanje koga go brisam so vlazni ne na sekoe menuvanje na pelena.
Pa zatoa zaradi cinkot prasuvav. Sega mu zemav obicna bekutan za gazeto pa ke vidam. Na pocetokot stavav vitaminskata ama mnogu mu se spuruvase od nea. Nie neznaeme od sise da pieme ja dzvaka cuclata, a od casa mesto da vlece toj duva i meurcinja pravi neznam kako da go naucam voda da pie.
Туку сакав јас да прашам синко 10 дена беше на пелени бидејки газето му беше лом ај газето се оправи па местото каде завршуваа пелените цело му се исфрли со брунчиња ситни..Веке две недели сме на пампрес и никако не минува местото сега е точно каде што се лепи под папочето..А и црвено како изгорено му едната нога каде што е ластиката на пампресот..Од што може да е од пампрес преминав на кан бебе дали пак треба да менувам..? За широк повој и мене ми рекоа но не му ставав..На керка кога беше мала рекоа обавезно широк повој излеговме од болница и реков не ставам после месец ни рекоа на контрола..Одиме на контрола и док ми вели супер..Така да решив сега на синко не