Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

I so bioderma.
    Ne e do cenata do sponzorot e hahah

LadyC likes this.
  2. majdaa

majdaa Истакнат член

Ние прв преглед во Мајчин дом ни беше на 4 месеци несакаше матичната да ни даде упат рано било отидовме и ни рече Божиновски добра е за 2 месеци контрола отидовме за два вика јадрата ги нема дојдете за месец може да носиме каивчиња или кој ти ја знае што како божем не можеше да го даде тоа на 4 а не волку доцна. Сега сме на 15 февруари и се плашам што ке кажат. И толку не сум задоволна бидејки девојките се учат на нашите деца тој само го ѕирна ехото ни да каже за повој ни вежби да ни кажат ништо.

3. wannaBeMomma

A zosto ne ste odnele dete na privaten. Ne davala maticnata i ajde... ne se igra so takvi bitni pregledi
    I pobarajte 2 mislenje

TheSecret likes this.
  4. majdaa

majdaa Истакнат член

Па ми викаше неможе на ехо да ја гледаат ма сега си ја согледувсам грешката што и верував. До душа и јатрва ми и снаа ми на 4 ги однесоа нивните и не дадов толкаво значење али со првово вака без искуство за второ више си знам. Башка и сега почнав да следам на форумов и доста се учам за некој работи благодарение на вас.

wannaBeMomma likes this.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јадрата се гормираат на 6м. Кога викам јас дека носите деца кај тотални утки во Мајчин дом почнавте Александра да ја кудите. Која е матичната да не даде упат. Глупости. Носи дете на асален ортопед, поготово што е женско. Јас ви ја имам раскажано мојата приказна, ме извадија од памет, лош агол на колкчето, а во фамилија имаме случај таков и се исплашив да не е наследно, однесов дете кај Александра го виде ехото и вика кој го направил ова ехо? Значи бебе се гледа на ехо до годинка секој преглед, каивчиња се дсваат дури после 6м, јадра се формираат целосно после 6м, дисплазија не се лечи со повој и така натаму!

wannaBeMomma and majdaa like this.
  6. majdaa

majdaa Истакнат член

Искрено не сум упатена во овие работи и не размислував дека нешто би ни нашле. И сакам да ја носам исто и на приватен ортопет. Фала ова за јадрта што ми кажа малце ми олесни.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па затоа ти бикам, и прошлиот пат исто ти препорачав, Видоевски, Александра Димова и Антоние Хаџи Антоновски мислам беше, бирај еден од нив и оди си на второ мислење одма.

LadyC and TheSecret like this.
  8. wannaBeMomma

Maja kalicanin markovska vo Sistina. Odlicna!!

LadyC and joy1 like this.
  9. tarantula

tarantula Популарен член

Здраво имам едно прашање, Вашите бебиња кога ги оставате да спијат во корпата од количката,, дали во корпата ставате некоја подлога која не би пропуштала ако се помочка бебуш?А исто и во креветчето за спиење,дали ставате моч=пелена?

10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Како може да се помоча/намокри кога носи пелена:?:
    Нема потреба од никакви подлоги.
    Барем јас не сум ставала...

11. blessed.an

blessed.an Популарен член

Може да пропушти пелената..Керка кога пие многу течности навечер знам дека наутро кога ке стане до шија е мокра..Под постелнината и ставам од подлогите што се за повивање една и нема гајле.. @tarantula

LadyC, tarantula and PUPICA like this.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Па станува збор за бебе не поголемо од 6 мес, па не верувам дека пие многу течности...
    Ама,ок,има логика.

13. blessed.an

blessed.an Популарен член

@PUPICA синко иако е 5+му се има случено досега двапати да се разбуди мокар..Сепак секое дете различно

Мами во последно време синко многу често во сон се врти лево десно никако да престане..Ке го земам пак исто ке го исправам во раце и ке се заврти пак неколку пати и продолжува ке го оставам за 5-10мин пак исто..Мм ме става во дилема со спиењево не било здраво бебе од 5месеци да спие само 4-5часа и тоа на рати бидејки растеле кога спиеле па да сум ја прашала докторката зошто не спие (facepalm) Туку дали со атопичен некој е примал вакцина..Ни се повлекоа веке деловите кои беа опфатени па се мислам дали да го носам бидејки уште не сме ја примале вакцината што е на 2месеци..?

Last edited by a moderator: Apr 23, 2017
  14. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Кога мислите дека е најдобро да се стават обетчиња на бебе? Мојата е скоро 4 месеци па се мислам дали е подобро сега дури не разбира толку за да не ги фаќа, или е подобро кога ќе биде поголема, после годинка на пример?

15. rada-petreska

rada-petreska Активен член

Imash carshavcinja sto ne propustaat i vo aptrkite se prodavaat sto se stava na krevetot za da ne propushti do dushekot i odzgora carshavce jas stavam

tarantula likes this.
  16. kikin

kikin Популарен член

Ни солзи едното окце и насабајле имаше едно гурелче....Што може да е?

17. rada-petreska

Имaше скoрo кoментирaнo нa тoa инфекцијa некoјa е aли ништo стрaшнo мене дoктoркaтa ми рече скoрo секoе детенце му се пoјaвувa..прoбaк првo сo стррилнo гaзиче и физиoлoшки рaствoр чисти му гo oд нaдвoр кoн внaтре сaмo тoa oкце aкo не пoмине земи и тoбрекс кaпки и чистење пaк aчи мин 7денa ке требa кaпките дa ги стaвaш

18. LadyC

LadyC Форумски идол

мене очен ми кажа да не се чепка и никако ставање на било каков вид на облоги. И мојот имаше како гурелче внатре во окото и рече нормално е и да не се чепка. Ако е инфекција не дај боже строго со антибиотик се оди и ништо друго.

19. rada-petreska

Не oблoгa туку чистење нa oкoтo oд нaдвoр кoн внaтре не oбрaтнo зaштo ќе се рaшири инфекцијaтa...мене сичетo уште вo бoлниц ми имaше и пoсле некoе време и дoм кoгa си дoјдoвме и му пoминa сo кaпките, чистење и мaсaзa сo блaгo кружнo движење пoд oкцетo нaпред

LadyC likes this.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

мајки им ги штитите ли ушињата на бебињата со капи за да не дојде до клемпавење?