Mami edno prasanje.bebeto pisledniye dva dena mi mnogu netvozno.cica nervozno tegne i podojot yrae kratko po 5m8nuti.potoa zaspiva eden saat,se budi placejki i pak isto.a mleko ima dovolno.a od kaj 6h popladne 3 budna do 12h navecer so postojano plavenje Od sto e taka stvarno neznam Dali ima nekoj sto bol vo takva situacija.inaku sme 5 nedeli stari
So topla voda i toa dupceto kaj sto se pika vo nos ako ima zasuseni sto nemoze da izlezat so voda so cetkicka za zabi onaa malata za megu zabi sto e. I sekoja vecer go steliriziram vo sterilizator. Ggrcevi da ne ima
Ima grcevi.se grci kenka place,crvenee vo liceto no najmnogu me zagrizuva sto odbiva da jade.i ako se najade ubavo od toa sto se grci se ke ispovraka.i davam i izmolzeno mleko ke se napie 30ml i se trga nastrana,nesaka poveke
Мајки какво искуство имате со гастроезофагијан рефлукс (ГЕРБ) кај бебиња? На бебе му дадоа Есомепразол кесички па се мислам дали да му давам?!
Па превентивно нема дијагноза баш со потпис и печат. Докторката даде пробен период до понеделник да пое, ако не поминат грчевите значи не е ГЕРБ.
Mајки се фарбате ли? Пречи ли нешто ако се исфарбам? Мора да сменам боја на коса, монотона ми е веќе вака.
Можно е да се грчеви во прашање. Види измолзувај се па давај и молзено, купи некое шишенце сп цуцла во облик на брадавица од града за да не ти се одбие, но никако не престанувај да даваш твое млеко зошто на кој и да му го кажеш ова ќе ти рече дека ти е длабо млекото, па не се донајадува. Нема слабо мајчино млеко. Најди начин, најади го убаво бебе.
Мајки по колку спијат (колку е правилно) вашите бебушки на 2+. @LadyC @kikin @Lolipop23 @BirMelek и останати стрелчиња?
Мојов спие и преку ден и навечер. Преку ден цица, кака и спие. И навечер е ист. Е кога имаше грчеви др беше сега е веќе поарен.
Ние навечер си легнуваме 9:30, 10 стануваме во 8 h, (навечер се буди два пати за цицање).... Преку ден немаме ред, синко е дете што не сака многу во раце, си го легнувам на гарнитура по цел ден и сам си заспива-може да спие саат а може и 10 мин, и ств не знам преку ден колку спие, ама секој ден е се поактивен и поактивен, еве стана пред еден саат, и сега почна да му се спие...