а дали ѓумбирот, може да влијае на вкусот на млекото? Јас пред некоа ден се напив чај и ставив во него ѓумбир и син ми немаше проблем си цицаше се нормално, а утрето пак си ставив ѓумбир во цеден лимон и после неколку часа син ми многу плачеше, дали оти не сакаше да си оди дома после убавата прошетка, или му лутело млекото од ѓумбирот што го испив, оит толку плачеше што дури одбиваше и да цица, ама па претходниот ден се беше нормално а пак имав пиено ѓумбир. ????
Јас се соочив со истото кога ќерка ми беше 2,5 / 3 месеци. Како што си беше лакома, одеднаш почна да се бунтува кога цица, да вришти, пишти на цицка, абе цицањето ми беше вистинско мачење. Приметив дека од моите гради премногу тече млеко, едноставно додека цицаше и се лиеше од уста. Педијатарот ми кажа дека можеби е поради тоа одбива да цица, бидејќи наеднаш и се полни устата, не може да постигне се да голтне и тоа ја вознемирува. Ми кажа дека бебињата сакаат рамномерен тек на млекото, односно дека доколку млекото тече и послабо (ако треба да влечат повеќе) дека исто така ќе се вознемируваат. Педијатарот исто така ми предложи да се измолзувам и да и давам со шишенце, но имајќи во предвид дека имам посериозен проблем со едната града, измолзувањето не беше баш опција со мене. Наместо тоа почнав да создавам некој ред во моето хранење, бидејќи до тогаш само имав време да се најадам било што и толку. Така да почнав со внимателно избирање на продукти што ги јадам, јадев рамномерно на 3-4 саати и јадев лесна, но богата витамнска храна. За една недела видов подобрување кај цицањето на бебушката. Почна да си цица повторно убаво. Тоа не ми го сугерираше никој, туку сама си приметив дека како што не јадам редовно и рамномерно така и млекото не течеше рамномерно. Некогаш имаше многу, некогаш пак малку. Со регулирањето на моето хранење, се регулираше и текот на млекото. Не знам дали и кај тебе е истото, но можеш да видиш да не станува збор за тоа. На пример дали така ти прави цел ден или само во одреден дел од денот. Дали цица 2-3 минути па се трга, или цица 30 минути.
На таа возраст може да е и скок во развој. Конкретно ќерка ми така реагираше - со одбивање да цица, само во сон или полусон можев да ја залажам за да ја фати пупката. Тоа траеше отприлика 5-6 дена, период во кој, освен што одбиваше да цица, беше и поплачлива, сакаше во раце, па не сакаше, плачеше зошто лежи, па плачеше зошто си ја кренал, и така Во основа кај ќерка ми ептен беше воочливо, зошто таа беше мноооогу мирно бебенце, па оваа промена ми дојде ко шок и ја запамтив како таква. Поминува како што доаѓа, за неколку дена до една недела, и после ќе имате едно маааалце понакво бебенце
Девојки фала на одговорите и советите, Изабела ќе пробам со рамномерно јадење, јас јадам кога ќе стигнам, некогаш ми се фаќа и по 7 саати да не сум јадена. Млеко немам многу, така средно па не верувам дека баш се задавува од него. Едноставно нејќе да се мачи да влече. Сењорита,знам за цуцливе дека не се пожелни ама јас и ја дохранувам со ад, и нема шанса да ги избегнам. Може да е скок во развој,незнам што да кажам, само се плашам да не ми снема млеко. Сењорита јас мислам дека ѓубирот нема многу вилјание, сигурно го пиеш во некоја мала количина. Јас од почетокот јадам и пијам се, и немавме никаков проблем ни со грчеви ни со болење на мешко. Ама па може твоето детенце повеќе си ги осеќа вкусовите...незнам што да кажам. Цмокче
leleeeeee puknaaaaavvv.me pukna maliov ceeeellll den samo se borime so vrace spienje.jas legni go toj razbudise.jas krenui go toj spie.snosti celo vreme 15 min ke pospiese vkrevetce polsat vrace.jas legnigo toj razbudise.so mu e na detevo neznam.snosti placev na glas,mm mi vika budala si,ama nego lesno mu e cela sum zdrvena.daj kazete sto da pravam.dali se gali dali ima maka,potreba od ljubov.vcera svekrvami go cuvase nea odma i zaspal i ne i prael problem.zosto mene taka mi praj zostoooooo
Добра вечер мамички.. Јас само да ве поздравам, конечно најдов малку време и одма да искористам.. Сакав да ве известам дека ви се придружувам како тазе мамичка На 14-ти Март пристигна нашиот Јаков, кој ни ја донесе најголемата срека и љубов Инаку сме супер, сеуште се навикнуваме на промените но како и да е, полека полека се навикнуваме.. Поздрав до сите
Силк, кога ќе размислам и мојата така правеше пред еден месец, ќе ја ставев да цица и се тргаше и кенкаше, па морав да викам 'аааааааааа' да се залаже и да цица, јас мислев дека нема млеко, имам пишано и овде, па променив исхрана, јадам редовно три пати и пијам повеќе течности и овошје и се нормализира. Е сега дали било само период или пак не и достасувало млекото не знам, ама со промена во исхраната се среди. Сењорита, јас секое сабајле пијам ѓумбир со лимон, и досега не сум приметила промени при цицање. Барав и на нет ама не најдов таква информација дека може да е штетен при доење, дури и се препорачува во бременост против мачнини. Така да мислам дека не е до ѓумбирот.
Мамички како постигнувате со домашните обврски,чистење,готвење, перење пеглање ,кога не викате жена , јас ручек не правам тоа мм , а се останато speedy gonzales со брзината на светлината што би рекла мајками како лисицата со опашката а за себе да се средам
Мамички да ве прашам...на која возраст е најдобро да се дупнат ушињата? Јас некако сакам да ја носам да и ги дупнам,имаме 2 месеци и 1 недела...
pa koj ima vreme so malo dete.jas koga spie togas rucek pravam,nesto podrascistuvam.mu gi peram alistencata negovi.pa i koga e stanat ke go naranam ke go preslecam,i vo dubakot luduva,si se zanimava sam,a jas trcam vamu tamu.i vaka taka ke ja zavrsam rabotata ama tebe zavisi kolkavo ti e detuleto.ako e pomalo ako uste ne e zasedeno tesko e.znam kako e sto vikas brzi gonzales,ama sega nemam tolku maka pozzz silk jas mislam deka koga sakas ti.a kolku porano poubo,posto sega ne znae tolku.koga ke e pogolema ke znaj poke.moja snaska na 2 meseci tocno i gi dupna usinata.poplaka malce normalno ama ne bese strasno.pozzz
На мојата уште не и` се дупнати ушињата, и искрено не знам кога ќе го направам тоа, а има 26 месеци. Мислам дека ќе оставам сама да си го направи тоа кога ќе порасни Ако сака и 5-6 нека дупни тогаш
Девојки помош синми неможи да си ја фати градата одвај ја фаќа и цица по малку, бара буквално на секој пола сат да цица, тоа се случува вчера и денес, а бевме на контрола се си е супер.
Како стасуваме па ти, никако Со ручекот и кај нас е исто, маж ми прави. Или кога спремам грашоче, боранија... за Лина спремам за сите , само на крај додавам во нашето и зачини. Чистење прашина и правосмукалка еднаш неделно. Садови или јас или сопругот, а за пеглање само на бебуш алиштата кгоа ќе ми се насоберат 3перални За време ама ич нема време, незнам како постигнувам да се избањам. Од сабајле до 18-19ч сама со бебуш, неа два пати дневно и варам, правам јадење, да ги измијам нејзините ствари што е по задолжително и тоа е тоа... Ние имаме 6м но уште ми изгледа мала за да и ставам обетки, ептен ми е бебе. Според мене е ок да е детето поголемко(односно после 1год). А лично јас би ја оставила кога ќе порасне и кога сама ќе изрази желба да стави обетки.
бори се мораш да си упорна, не се откажувај на почеток е тешко да се свикнете и двајцата ама после раат ке си тераш со цицањето, и јас на почеток купив шишиња стерилизатори свашта син не сакаше да фати да цица оти во болница го научија со шприц, и една недела се боревме на некој начин со цицањето ама успеа. Биди упорна. каталеа Добре дојде во клубот мачни души се зезам да си мајка е најубавата и најтешката работа на светот. поздрав до тебе и твоето малечко од мене и моето синче Христијан ivanovicka и јас сум како тебе брзи гонзалес, или чекам да спие или со една рака работам со друга држам зависи што се работи ајде уште малку и ке се средиме и ние, кога ке ми текне кога кукавме со стомаците колку сме биле смешни, сега па кукаме со бебињата bitol4anka дане му студи на твоето бебе? син сака во раце да спие кога му студи и знам дека треба да појачам едно кебе плус и така си тера нема гајле. Друга варјанта е да е плашлив и да не сака да спие сам без тебе, а може и да си имавнекоја мака. А третата опција е таа во која што јас не верувам ама свекрва ми и мајка ми ме убиваат со тоа, дека додека бебето не било крстено имало лоши сили што сакале да му наштетат, и дека бебињата биле како животните гледале работи што ние неможеме да ги видиме и за тоа се плашеле и плачеле навечер, и дека иделе тие некој 3 самовили и одлучувале дали да го земат или не. Јас ова не верувам ама првиот месец додека се запознавамем со синко ми ја полнеа главата со овие глупости, и јас неможев да го оставам да спие сам оти ми беше страв дане ми го земат не сум била точна, и син ми се научи до мене да спие ама после се одвикнавме. Исто конкретно ваков проблем имавме пред некоа ден, кога се шетавме па се вративме дома и почна да пишти вришти и не сакаше од раце да ги пуштам така и спиеше, и мајка ми одма зема неково боди и го однесе да му побаат од уроци, и дали беше случајност или не, незнам битно син ми се смири и пак нормално си спиеше. Пак напоменувам скептик сум за овие работи ама еве некаде се осекам должна да ги кажам оти мене ми ги зборуваат цело време. И мијте ги бебињата со крстена вода така вели свекрва ми
абе тој одма си фати да цицат, само овие два дена так ами прави се бори за да ја фати, а цели бузи му се бели па ми рекоја можи од то да го боли нејки да фати незнам кој крај да го фатиме.
Ануле од што му се бели бузите, на сета твоја мака ме изнасмеа со бузите, одамна го немам слушнато зборот, баба ми вика БУЗИ (ако мислиш на обравчињата). Следи го бебчето, кога ќе посака тогаш давај му да цица, има и такви периоди, ехе уште триста чуда ќе видиш.
бузи се усните и јас се изнасмеав ко точки бели ко мозолчина од млекото и не му се чистат така си седат. Ко оние афти со ги викаме со болат. му ја држам и него го мрдам ко ке заспиет да си продолжит ама се борит пред да ја фатит да неречам како маче ко ке видит млеко, а одвај ја фаќа и ко ке ја фати ке потегни малку и ке задремит.
anule, нјаверојатно се работи за кандида, ајде однеси го бебуш до педијатарот, ќе ви дадат нистатин, ќе премачкуваш со тоа, би требало брзо да помине. Не се мачете дополнително, ќе огладне па ќе ти стане бебуш нервозен .