баш денес ќе пробам а утре одиме пак кај матичната аман веќе како ни тргна годинава не би сакала така да ни заврши.
Ако осеќаш шлајм тапкај го почесто по грбче и нека е легнато по на високо за да го исфрли. Или ќе го поврати или преку каката . А затнато носе сите имаат , и мојов исто, се е од сувиот воздух и ладното.
се на се до сега само еднаш приметив во каката дека имаш шлајмови а исто така два пати ми поврати некако се плаши незнае да повраќа мислам . Спие на висока перница среќа навечер малку се среди но првите две ноќи беше хорор филм за мене од кога настина.
Кере ја држеше 10 дена настинката Кашлање,носе затнато ох се изнамачи Пред бањање некои 5 мин стави капки во нос и мрсулчињата сами испаѓаат Два дена така и би требало да е подобро
ти благодарам многу, и јас на секое капење пред да влезе во вода му ставам капки и исфрла но завчера (преку еден ден го капам, оти ми е страв да небиде полошо) не исфрли мн ептен ѓ малку.
Не се плаши. Се ќе биде во ред. Верувај мајчинскиот инстинкт нема да те излаже. Ѕирнете и утре со доктор, сепак е стручно лице, но мислам нема место за паника, зашто ми кажаа дека и тоа свирење се појавува кај бебиња што цицаат. Нека е со помин
Да така е се надевам дека ср ќе биде добро. Но се думам да не му се заби зошто почна се да одбива од јадење а д пред некој ден мислам и 400гр да му дадам ќе изедеше.
а свеки не дава после бањање оти ќе му излезеле бабки и после тоа ќе не можело да цица знам дека се чисти глупости
Фати со прст на непцата, види дали се тврди и набабрени, а ако почнало да излага ќе те загребе малку. Има шанси и тоа да е.
Мамички помагајте. Штотуку ми се случи нешто што многу ме исплаши и се испаничив. Бебушот ко што цицаше како одеднаш да се задави, се тргна од градата и поврати, но истовремено и од носот му истече многу млеко. Го превртев веднаш на меше за да му истече и тоа што останало. Тој не се вознемири многу, по неколку минути и се смееше, но јас не сум мирна. Можно ли е да има аспирирано од млекото и ако да што може да се случи и како да постапам???
Керка секогаш така повракаше се до 7-8месеци..Кога ке повратеше и низ ноз низ уста па потоа вриштење плачење и ете помина..Мислам дека нема потреба од грижење
Zdravo,ve molam za vase islusyvo da spodelite...Bebus 10d star,nemaam dovolno mleko mpra prihrana da pocnam.Kako kombinirate prihranata so podojot? Vo ist obrok podoj pa vestacko ili...?I koja veatcka hrana? Razmisluvam za hip?
И јас на 10ина дена почнав со дохрана заради недоволно млеко Почнав со Аптамил и на почеток давав само навечер после кратко време и насабајле И така дури на 3 месеци не ми секна млекото и остана само на дохрана Види биди упорна,пиј чаеви за доилки,сокови ставај го почесто на града ке надојде можеби уште е рано
@Lolipop23 Apsolutno nema.nikakvi sansi da aspiriralo. Vo takov slucaj ostanuva bez zdiv i bukvalno pomodruva vo liceto. Znaci ne crveno tuku modro lice. Nego samo mu isteklo povrakanje od nos, ne smrknal navnatre. Ne se sekiraj
Мами на деца со атопичен како ви спијат децата..Синко никако не спие од кремот му минува ако не намачкам еден ден право целиот е флеки..Сега е чист но пак мачкам..Гледам почнаа и на главата да му излегуваат суви делови мачкам и таму но некако споро минува и нон стоп си ја врти главата спие и ке почне лево десно и почнува да плаче дали е можно од нив да не спие или едноставно такво си е детето..6месеци само си наогам причина зошто не сака да спие..И сакав да прашам дали е нормално да кака на 4-5дена и тоа ако дадан слива кака ако не нема шанси да кака
@blessed.an @BirMelek Fala vi mamicki, sega sum pomirna. Prv pat mi se sluci ova i mnogu se isplasiv. Ispaniciv, strasno mi izgledase, za malku i na itna ke go odnesev. Potoa proguglav nesto i nauciv deka e sosema normalna pojava.