Затоа што кравјото на таа возраст ги разорува цревцата што покасно се манифестира како гастритични проблеми,чир на желудник,подуеност .Башка кравјото не е ич за анемични бебиња а повеќето баш на таа возраст од 5-6 месеци им опага железото и хемоглобинот
Ракавиците жива вода и мојот ги прави па почнав да му ги ваѓам и стои без ракавици, па рацете ги пика во уста.
Моево од раѓање е такво, и еве на пет месеци уште кака после секој подој, кој што прави, јас само пелени менувам по цел ден. Нека се здрави и живи. Се надевам кога ќе има оброци цврста храна ќе се регулира тоа. Нормално е. Башка што секое дете е различно, некои се поголеми спанковци, други помалку спијат. Не се секирај без причина. Не се мешам во твојата одлука за давање кравјо, само за деца треба полномасно, а не лајт верзии. Кај сите е исто. Орална фаза се вика и е период во кој со устата ја осознаваат околината.
Abe samo vo mk li davaat tetrapak mleka na bebinja jas ne znam stvarno tolku mali za tetrapak mleko..... Jas na sin mi do 2 god mu davav vestacko vo prav Aptamil-Almiron se vika vo Gr. i posle 2 god.pocnav kozjo ama svezo covek mi go nosese sekoj 2-3 den, edno 5-6 meseci piese se kozjo i posle odnema od koj da zemam i mu davav svezo kravjo isto covek mi go donase, znaci nekade pred 3 god da napolni vovedov kravjo i sega pie Neslac 3+ od 3 god pa nagore, on e 4 god. Ama mu davam i kravjo svezo tuka i vo prodavnica se prodava. Zatoa ne razbiram od bebe kravjo pa i tetrapak.... sto znam, ne sum ZA ....
Мајки денес бебуш какаше 5-6 пати по малку златно жолто но ме загрижи тоа што еднаш имаше како мрсул нешто така малце лигаво,во каката да,дали знаете од што може да биде?
Moeto pie i od mene odmolzeno i ad za sega,kaka nekolku pati bojats evok zlatesta no mnogu malku kolki da ja vaĺka pelenata neznam dali e ok,se sum zaboravila stram da mi e
Zdravo majki, da ve prasam, gi mackate li decata so zastiten faktor na liceto, ako da so koj? Eve veke se zatopluva ima sonce, a nivnata koza e preosetliva, kaj mene malata e epten bela, pa nesakam da izgori od sonceto.
Нема потреба. Секако не е препорачливо до година дена користење на креми со СПФ, колку и да пишува на нив дека се за бебиња. И моиве се бели, големиов го мачкам само на море кога сме, и тоа ретко. Периодов УВ индексот не е висок, а во лето секако нема да шетате по најјакото сонце.
Izgleda se shlajmovi, oni se isfrlaat preku kakata ili koga ke povrnat. Ubavo e da gi vadi, i izgledat taka kako ligavo vo kakite.