Хиперманганот суши. Ако е дерматит не е баш убаво да мие со хиперманган. Затоа и реков да види со доктор, да не воспали повеќе.
Во водата ставав кристалче и се боеше розева, и да не го користам повеќе од 7 дена.. Како што кажа @LadyC ја суши кожата.
Беше да. На образите црвен и зашто одма не реагирав почна да се шири по врат и по рачиња. Ама не значи дека е и кај вас истото. Мора да ја ѕирне педијатар.
Мами при бајнење сега приметив на синко едната страна на тестисите му е како поддуенко од што може да е..? Страв ме фака..И ме интересира колку е здраво и нирмално бебиња на 6 месеци да спијат..Синко од 24 часа 5 спие другите 19 е буден и се плаче..А и тие 5 се на рати по 15-20мин
Ќерка ми имаше исто по цело лице, по главчето и вратот и сами и се исчистија. Ги доби кога беше околу 2 месеци, а на 3 веќе и беа исчистени. И ставав само кокосово масло после бањање друго ништо.
Za testisite na maticen,pa so upat urolog da go vidi. Za spienjeto,spie samo 5casa? Toa e premalky za vozrasen covek,a ne za bebe. Mora i za toa da si prasas,moze bebe ima nekoja maka stom place i ne spie.
Ве молам за совет. За недела дена се селиме во нов стан и се мислам дали креветчето на малата да го ставиме во посебна соба за неа, одма до нашата спална. Спалната ни е многу мала, ќе го собере и креветчето но ќе биде многу тесно и затоа не знам што да правам. Мислам дека уште е многу мала (4 месеци) за да ја оставам сама да спие. Би и ставиле baby monitor обавезно ама пак шубе ќе ми е знам дека на секои 10 мин. ќе одам да ја проверувам.
Здраво мамички Синко скоро ќе прави 3месеци ... Денеска заприметив повеќе пати дека се запулува во една точка и ги отвара скрос очината му викам не реагира се додека по обравче не го помрднам... Дали е нормално? Мн сум паничарка....
Јас ќе го префрлам малиот во соба кога ќе има негде 6 м, да имав можност можеби и ппрано би го ставила во своја соба. Ќе си станувам и ќе одам до таа соба ноќе за цицање или на закенкување. Може е рано на 4м но јас би пробала
Jas mislam deka e mnogu rano uste na 4m da se ostavi bebeto da spie vo posebna soba. Toa poveke zavisi od opustenosta na majkata, mene bi mi bilo non stop na misla i sigurno nema da mozam mirno da spijam znaejki deka ne e do mene. Imam potreba da go cuvstvuvam negovoto prisustvo, da go slusam kako dise, taka da barem do godinka mislam deka ne bi go oddelila. Inaku bebe ke si spie i vamu i tamu, vo stranstvo uste od prviot den bebinjata gi stavat vo posebna soba, taka da vo slucajov e dali ti ke mozes da podneses da ste oddeleni.
Мислам дека е нормално. Мојов кога ќе се угледа во лустерот, абе мислиш кој знае што има таму. И на други места се загледува така - на празно. Сега почнуваат повеќе да гледаат,мислам нормално е.
Nosi na lekar za testisi.A za spienje moze e gladno bebeto.Probaj osven cicanje dodavaj adaptirano mleko.Ako i toa ne pomaga togash na lekar.
И моето мислење е исто како на @Lolipop23 Според мене да не ја оставаш уште сега сама во спална. Како што велиш и ти, и ти нема да имаш спокоен сон,на 10-15мин ќе одиш да ја проверуваш,нема да си опуштена,а многу е важно да си наспиена и ти кога бебето спие. Стави го бебчето во креветчето до вас, според мене малечка е сама да спие уште од сега.
Нормално е, полека почнуваат да гледаат поубаво овој период, дури и сенките на ѕидот ги фасцинираат и затоа се загледуваат, а и рано е да се вртат кога ги викаш уште.
Mozebi ke recete glupo prasanje no vasite soveti mnogu mi pomognaa dosega za toa sum vi mnogu blagodarna.ovie denovi kako se zatopli vremeto pocnavme da setame niz naselba po 15 minuti,no koga i da izlezeme beba vednas zaspiva dali e toa normalno ili...neznam si velam pa da ne e mnogu naoblecena ili pak da ne i e ladno?
moevo do den denes koga seta obavezno spie ili vo kola koga se vozi..so saati moze da spie ne ni bara da jade ne se sekiraj
Lele ista e.kola se dvizi taa spie,ke zastanam taa pocnuva da place.pred va dena mnogu placese od grcevite nemozese da zaspie i transporterot i vo kola na vozenje.za dve minuti zaspa.pa cel saat se vozevme po gradot za da otspie malku