Мајки на левото окце ни се појави како жолто сикретче, некако ни е подзатвотено и црвенко... Можно е од што сме малце настинати и мрсулави? Со што да му го чистам?
Jas znam deka za ocingata se pravat promivki od kamilica caj.megutoa ako prv pat se koristi se premiva mal del od okoto za da se vidi slucajno da ne projavi alergiska reakcija.ako nepominuva ili pak se vlosuva sostojbata se stavaat kapki tobrex-antibiotik koj e mnogu efikasen no toa samo so konsultacija so pedijatar
Ако доиш најубаво е да му капнеш млекце 2-3 пати во денот и ќе се исчисти. Или стави на памук и забриши го окото од внатрешната кон надворешната страна .
Педијатар ми има кажано за мајчиното млеко и лично мене многу ми помогна, ќерка ми окото не можеше да го отвори и беше скроз залепено и за еден ден се исчисти. Не сум слушнала досега лошо искуство, но сепак ако мислите дека не е добро не ставајте, нека го види доктор. А камилица и јас не би ставала.
Најдобар лек за очи е растворена борна киселина во физиолошки раствор.Лекува секакви инфекции на очи.Се чисти окото од внатре кон надвор со натопен тупфер.За секое окце различен тупфер обавезно. Ако црвенилото,жолтииот секрет траат повеќе од вообичаено пожелно е брис од око да се земе да се исклучи пристуво на бактерија
Majki od sto moze da i e crveno papceto na malata 4 mes e ne i bese takvo zabelezav sinoka koga ja banjav sto da stavam.
Samo za oci li e taa borna kiselina ili moze i za vo nos koga im tece primer stom e so fizioloski zaedno... ?
Мајки, како го користите цевчето за мрсули. Пробам да ставам но дупчето за неговото носе е премногу големо и ништо од работата? Дали јас згрешив во изборот или уште е рано за вадење мрсули?
pa ne go stavas vnatre,tuku samo od nadvor go doblizuvas i vleces inaku nie na pocetok ne koristevme nisto samo kapki mu stavav, nekade od 2 ipol meseca pocnavme so aspiratoce.
Мајки дали е нормално бебе често да се буди од сон со плачење или поточно врескање како нешто да ја здоболува или да се плаши? Во последно време многу често почна вака да прави, кога ќе ја слушнам срцето ми излегува побрзо да ја кренам. Се случува и навечер, и дење кога спие.
На чајчињата пишува после 30 мин сега ти види колку пиело млеко и процени. До душа зависи и колку е старо детето некој ако е сито ја трга главата и несака
Мами синко утрово се разбуди со фатен глас..Од што може да е ниту кашла ниту нос тече..Да не е некој знак дека може некоја настинка да го фати