Мајки бебе е 3 месеци и има проблем со какањето. До петокот минатата недела си какаше еднаш дневно и жолто. Еве веќе 8 дена бебе има мака со какањето. После секое јадење се обидува да кака и повраќа помалце од напнување ама не се кака. Го покакав со топломер завчера тврдо првото како пластелин, после нормално течно. Не знам што да правам. Пие сирупче за грчеви, што ни го препишаа тука во Франција, пробиотик BioGaia... Ме советуваа да изварам една сушена слива и да му дадам малце од водичката ама мене мо е страв, на ад сме, не сме почнале со вкусови. Совет?
Мамички бебето ми е скоро 3 месеци на ад е и доење еднаш во денот, пие малку чај од хумана кажете ми дали да и давам водичка или не и треба
И моево вчера направи 3 месеци и јас му давам и вода и чај (бекутан, хип, од ким - секогаш различно).
Пробај по повеќе па ако не бива дади сок од слива, секако е подобро од топломер или вештачки со чепчиња.
Лепа може треба млекото да му го смениш? Ние сме на аптамил и добро е сега за сега, варира од 3 пати до еден пат на ден. Најдобро да не експериментираш со сливи и такви работи. Ќе си појдеш на лекар ќе ти кажат што како да купиш. Мислам дека тоа е најсоодветно. И пробај смени млеко може тоа не му одговара. Обично знам дека при вакви проблеми се менува млекото.
Носето уште е шмрќаво а прскам и тегнам со аспиратор. Повраќаме и шлајм. Ама долго трае бе ова, една недела сме такви...
Ние веќе втора тераме, еве од денеска е подобар.... лелеее, тоа многу душа мала, ајде викаат после 2-3 години кога ќе има посилен имунитет ќе се изгуби, ама тешко е такво да го гледаш, плус го чеша...
првата недела алмацин,втората цефалексин. ние кашлавме со тт бевме 37.8 ама само прв ден тт и после црвено грлце и кашлање.
Kako se razubavuva vremevo,se poveke razmisluvame za prosetki na soncevo so sinko...Na Ad mleko sme i uste neame red fateno koga se spie koga se jade...Pa me interesira vie kako se organizirate?Neli,ad mleko nesmee poveke od 1h da sedi nadvor podgotveno..
Обично бебињата спијат кога се надвор на свеж воздух. Ние шетаме секој ден, заспива за 2 минути откако ќе излеземе надвор и спие цело време без разлика дали прошетката трае пола час или 2 часа. Се буди дури откако ќе влеземе дома. Понеси си со себе вода и млеко, но мислам дека нема да имаш потреба.