Е ние немавме ни грлце црвено ни тт (не виде педијатар), така да подобро ништо да не ми давам, како што кажа и педијатарот. Еве денес нема мрсулчиња и шлајмови. Ваљда поминува
Majki Jana ima samo tri dena kiva nekolku pati vo denot po dvapati vo serija. Dali ova treba da znaci nesto temperaturata vo domot e od 23 do 24 stepeni. Ja oblekuvam vo bodi na kusi i spihozni I ja pokrivam so kebence. Izvinete za latinicata nemav vreme od zagrizenost.
Nisto. I mojata uste taka pravi iako sme 2 meseci. Se cisti od plodovata voda, a i dosega bila vo sterilna sredina, sega sekoja prasinka ja drazni. Mene vaka pedijatarot me uspokoi koga krenav paniki deka kivase koga imase samo 1 nedela.
Истото и на нас ни го кажаа али не траеше долго. Јас си мислев дека во болница го настинав. Ке помине
Мами синко денес трети ден како е затнат не спие по цели денови и вечери нервозен е многу..Хрчи целиот неможе да дише..Утре пак ке го носам но ме интересира дали доколку суво кашла може да има бронхит..Страв ми е многу да не го пофтори пак бидејки минатиот пат кашлаше мокро т.е како шлајмови..Па ме интересира некоја ако знае да ми каже
Fala mozebi ne si pedijatar no ti si taa koja me uspokoi. @majdaa kolku ste golemki. Fala vi mamicki me guska edna nova neiskusna mama.
Ние имаме 3м и уште поткивнувааме, во болница кога се породив и на цимерката малото и киваше, ја прашав патронажната рече нормално е сите бебеиња киваат, плус вие се греете на клима таа дува и уште толку има прашина....
Мами како ги облекувате бебчињата за надвор сега..Синко затнат кашла а некако топло ми е да му облечам палто..Има боди по долги блуза и дали да му облечам палто незнам..
Мами да ве прашам до кога треба да се стерилизираат шишињата мислам до кој месец да биде бебето (месец и три дена )сум заборавила пред 5 год.беше првото
@ikame nie sme skoro 7 meseci i uste mu steriliziram i sisinja i cucli lazalki, a lazickite so koi jade kasi gi poparuvam so zovriena voda.
Jас планирам многу повеќе. Здравје и кога ќе почне со храна и потоа за млекце кога ќе е поголемко. Сепак ти си знаеш, секој си знае за себе.
Jas i tanjircinjata lazickite i igrackite plasticni mu gi steriliziram. Neznam do koga da steriliziram stvarno 6+ sme
^Јас стерилизирав до кај 4м,по совет на педијатар и поискусни мајки.Доволно е.Дете треба да се "јача".Лично,според мене,"ту мач" е стерилизација на прибор,шишиња,цуцли до 2-3 год.Честопати надвор излезени цуцлата ќе му паднеше на земја,ќе ја кренев,шмукнев и му ја давав.Сосема нормално,бар за мое видување. П.С.Ене го пу пу,здрав прав.Пред некој ден му се истурија цедевита бомбони на улица,ги собра и ги лапна.Го искарав,па после ми беше криво.Не дека го учам оти ништо страшно не е тоа,но имунитет треба да се гради...
Mammi zosto tolku se stresuvate be jas nisto ne steriliziram najnormalno mu mijam sise cucla so vrela voda sjajce I tolku pa ete.6+ masalla do sega ni nastinka nisto super e masala ostajte gi decata tro samo teloto da.stvari imunitet '
Да ја видите мојата како се гушка со кучето со уста го бакнува,заедно спијат...ич не се потресувам .Од земја става во уста,и да сакам неможам секогаш да ја довардам да има чисти рачиња.