Адри. Секоја жена, секоја Мајка поминува низ овие фази во животот. Липав, плачев, се дерев на глас првата недела. Сама... Без никого.. Тој спие јас одам и дежурам не дај боже нешто да се случи. Се ме болеше.. иако нозеве карлицата и се пропатно од болка не ги осеќав јас одев и одев низ собите за да не заспијам. Хрчи, стенка, се задавува и се пропатно.. Така е првите месеци мила.. Колакава е болката психички и физички ита толкава е и љубовта према него. Тој рика јас се гушам, солзи.. ми капеа очиве ми се чини. Се е нормално што збориш. Се. Ќе се навикнеш и ти и тоа малото. Лека полека како одминуваат деновите се полесно е верувај. Ќе си створите ред и мир. Ќе научиш потреби и се пропатно што следува.. ќе се превикнеш и сето тоа потоа ќе ти биде само еден флеш од твојот живот. Нема ни да се сеќаваш. Целата таа љубов прави да заборавиш на се. Се што се случува на тебе и твоето бебе и нормално. Издржи.. се ќе биде многу полесно. Сум липала во 2 нокеска надвор се гушев буквално.. Тоа е тоа ..мајчинство.
Me rasplaka sega svakam sto znaci da si majka. Vie kolku ste golemi ste gi pominale pocetnite maki znaci . Vw guskame nie sve sto ne bodrite.
Јас се чуствував неспособна првите две недели што ме болеше шиеното неможев да си станам од кревет. Па мораше свекрва ми да спие со мене неколку дена и да ми ја дава во раце. И @Andri62 се чуствував толку неспособна да си го гледам детето што плачев едино тогаш она путив солзи и кога ми ја боцкаа на две недели ради жолтицата во вена јадно дете си лежи тие стискаат за повише крв да истече и го помодреа рачето, а она не пушти глас борец наш.
Мајки за 4 дена полниме 3 мес.цела ноќ бебуш не може да спие,носето е целосно затнато тамн заспие се буди со вриштење не може воздух да земе и му ставам спрејче го чистам и пак е затнато за секунда, вчера цел ден кива,јас сум наатината и поголемкото синче исто,како да му помогнам.
Beba mi e 25 dena...A go legnam da spie,pocnuva nekoi cudni zvuci da ispusta,nesto kako hrcenje,pa tesko d8senje,pa kakonda mu e zatnato noseto(a koa ke go krenam go nema toj zvuk na zatnat nos)...I cela nok on spiese pretkase a ja nad nego zjapav da go pazam...Dali vie imate so nekoe slicno iskustvo?
Стерилизирате шишенца? Озбилно ова? Јас не сум мајка доволно ондак. Јас мијам со жешка вода и со фрош и давам. Стерилизирав само првиот пат пред употреба. Не сакам да му се тресам толку , сепак бактерии има насекаде, поарно е да навикне на околината.
Same here Samo sto jas kupiv fros, a ne znam da go upotrebam pisuva vo 5 l voda edno prskanje, a se stava li direktno vo sisence? Kako go upotrebuvas?
Koga se porodiv pedijatarot mi tece ke kiva ke ika i nisto od ova da ne te plasi i obicno koga ja preslekuvam kivnuva i toa po dva pati ,taka da bez grizi majka
Јас не стерилизирам ама мајка ми секој ден по два пати му ги стерилизира на синко,ако си нема работа нека си работи
Фрош сјај за садови. И тој ли има упатство? Јас ставам на сунѓерче само за него што го користам и мијам. Толку.
И јас завчера од пусти страв де не му е ладно на шетање 3 слоја облека на него, плус ќебе, беба вчера цела со вруќници Сите мајки го имаме тој страв, топло да не му е, ладно да не му е... и јас мила плачев со него, затоа и сме мајки И периодов за надвор во што ги облакате вашите малечки? Ај вајда за второто ќе знам хаха
Боди долги (кратки) ракави кога како блуска и палто тенко(јакничка пролетна) доле хулахопки и панталонки со кондурчиња и мекана памучна капичка, и во количка со кебенце тенко прекриено кај нас мн дува ветер на североистокот.Сеуште не е за раскомотување голи ноги.
Не знам колку направивте, но првата недела е најтешка и за бебе и за тебе. Втората така така.. 3 тата веќе е многу подобро. А 4 тата веќе подзабораваш на се и можеш да кажеш дека фунционираш отприлика ок. После месец е прекрасно . Не се плаши мамичке, ќе видиш дека ќе биде се одлично . Тоа се тие маки слатки што една мајка ги искусува за да на крај се чуствува најпрекрасно на свет.
Јас многу ретко ги вријам шишенцта. Ги мијам со жешка вода и со сјај Спин обичен како што си користам секокјдневно... И јас несакам да го држам каки во епрувета.
Јас имам стрилизатор и сите додатни компоненти уз истото. Не вријам, не парам .. Ги замивам шишенцата, цуцлите .. кога со вода само кога со сјај и ги редам во стерилизаторот. Таму си и стојат. За мене е прелесно. Бидејки го имам па и не губам нешто време со истиот планирам да го искористам максимум. Но, се сложувам со ставот околу стерилизирањето дека не е баш неопходно на детето да се притресуваме до точка што ќе бидеме едноставно посесивни према истото. Денес бебе. Така така. Утре дете. Ќе трча ке се валка. Сосема нормално. Сите така растат и просто е невозможно да му одрживаме целосна контрола врз стерилизирањето, впрочем тоа е етапа од детството да лапа предмети и да се валка. Се си има граница. И граница на валкање и граница на чистота. Ние не можеме да одржуваме целосна контрола врз истото, а децата така и растат. Таа етапа е просто невозможна да се избегне. Една златна средина и граница верувам сите ја имаме. Да така нема потреба од надмудрување која е помајка. Сите сме мајки и верувам дека сите одлично си ги вршиме потреби за нашите деца и им го посакуваме најдоброто. Но некои етапи на детството не можеме да ги забраниме. Природа ете. Некој стерелизира некој не. Секој со своето убедување и со своите принципи.
A ппсебен ли е тој на фрош? Јас со обичен сјај знам некогаш да замијам, само сунѓерче нормално имам друго...гледам сеа фрош купувате ме збунивте