Здраво мамички ние вчера бевме на контрола за килажата и за 2 недели сме покачиле 380гр матичниот вели супер е пред тоа за еден месец немаше ни 300гр.Е сега ни кажа да си бараме и второ мислење од ортопед поради проблемот што ни го кажаа во Штип демек не била развиена чашката на десното колкче а левата све супер.Како предлог од матичниот добивме да одеме во Филип втори во Струмица доагал ортопед од Скопје и да видеме што ке ни кажат тами по телефон ни кажаа дека е некој др Младеновски.Закажавме за 9 март.Дали имате некој искуства со овој др? Дали е добар? Инаку и јас ги мијам шишенцата со обичен сјај и жешка вода и со таква специјална четкичка а во неделата обавезно двапати ги стерелизирам.
мајки, веќе два дена по ред моето бебе (кое е старо 3 месеци) кога ќе заспие (напочеток само штом ќе заспие) почнува да штрепа и ги крева и спушта рачињата. И предходно малку штрепаше, но сега го прави тоа во продолжение на 15-20 мин додека заспива. Незнам од што може така да се штрепнува, на секоја минута само ги крева и спушта рачињата како да пропаѓа. Кога спие гасам звук на телевизор, нема никаков шум да и пречи. Знате ли од што би можело така да штрепнува на толку блиски интервали од време и толку многу пати
Zdravo mami odamna ne sum pisala sinko napolni cetiri meseci go pominavme skokot u razvoj sega e kako drugo bebe so mnogu noviteti. Samo mi e cudno sto koga se uspiva pocna da brbori ili kako da mrmlja kako da pee ama nekako macno neznam kako da objasnam valjda ke sfatite inaku e zdrav i najnormalno se ponasa se smee si igrame si jade i si spie pomirno od prethodno,ama brbljanjevo ne mi e jasno,dali nekoja ima slicno iskustvo? Se plasam da ne go zaboluva nesto ama ne bi trebalo..
Toa mu e negov nacin sam da se uspie i toa e dobro, ne go prekinuvaj koga mrmori. Mojot se uspivase taka sam do skokot u razvoj,od togas navaka se smenija navikite, a si zaspivase bez race bez cice, pocnucase ritmicno da kenka i op koma
Па као бејби е. Не грешиш јас мислам ни со обичен, нема потреба од тинтрање. Мислам па секој најубаво си знае, мене мн ми трае, малку ставам и скоро цел е полн. СтиснатА сум.
@H&J докторот е супер..Ке те седне ке ти објасни убаво се од а до ш што се вели...И двајцата ги носев таму..Добар е докторот.. Иначе ние по дома стандарт..Керка ја пуштив кај моите малку и тие сакале малку да ја гледат па да видиме како ке поминат..Со синко се успиваме сега во количка и така..Ништо посебно секој ден пресликан на предходниот..Некако монотоно се осекам..Само плачки урлање викање трескање глава боли до немај каде..Ама тоа е мора да се издржи..Нека се само здрави и живи..Пријатна вечер
@blessed.an A kolku e cenata nam ni rekoa 1200 den e pregledot samo nz dali bez eho ili zaedno so eho e taa cena ?
Здрaвo женички дaли мoже дa и стaвaм нa лицетo oд кремaтa сo перo бaлсaм нa фитo фaрм бидејќи и е мнoгу сувo.
Само на грбот е ова? Можно е да се појави ако детето било премногу облечено (топло е деновиве). Освен тоа, може да е реакција од контакт со некоја хемикалија (прашок, омекнувач, крем и сл. А ако е вакцинирано скоро со ММР, сличен осип се јавува како реакција на вакцината после 7 до 14 дена од боцкањето. А алергија на храна не е исклучена, но не верувам дека е тоа, бидејќи на храна се јавува обично околу устата, на градите и на стомакот.
Pobarav za lice i ovoj mi go dadoja. Pisuva lice i telo, ama jas samo na lice stavam. Od zegin e, mislam.zastapnici se tie. Tocno pari ne znam, ama eftin e, okolu 200 denari nekade...
Majki beba e 2meseci.noseto i e zatnato i ima mnogu mrsulcinja tecni i slusam duri kako i se slevaat nakaj grlceto i gi golta.ne kasla.sovet nekoj za da ne ja nosam na pedijatar da ne ha razbokam uste poveke
Za tolku malo bebe podobro da se konsultiras so pedijatar otkolku na forum. Mu go cistis li noseto so aspirator, stavaj fizioloski rastvor vo noseto po dve tri kapki pocekaj nekolku minuti I cistete so adpirator. Ali zadolzitelno konsultacija so pedijatar.
Stavam sprejce so solena voda vo noseto i vlecam so aspirator no nisto neizleguva.vnatre e vo noseto kako slajm i ja slusam kako go golta.a ja prasav maticnata taa veli samo fizioloski nisto drugo normalno bilo a bebeto se gusi.od koja vozrast se praktikuva toa so seckaniot kromid