Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво мамички ние вчера бевме на контрола за килажата и за 2 недели сме покачиле 380гр матичниот вели супер е пред тоа за еден месец немаше ни 300гр.Е сега ни кажа да си бараме и второ мислење од ортопед поради проблемот што ни го кажаа во Штип демек не била развиена чашката на десното колкче а левата све супер.Како предлог од матичниот добивме да одеме во Филип втори во Струмица доагал ортопед од Скопје и да видеме што ке ни кажат тами по телефон ни кажаа дека е некој др Младеновски.Закажавме за 9 март.Дали имате некој искуства со овој др? Дали е добар?

Инаку и јас ги мијам шишенцата со обичен сјај и жешка вода и со таква специјална четкичка а во неделата обавезно двапати ги стерелизирам.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    мајки, веќе два дена по ред моето бебе (кое е старо 3 месеци) кога ќе заспие (напочеток само штом ќе заспие) почнува да штрепа и ги крева и спушта рачињата. И предходно малку штрепаше, но сега го прави тоа во продолжение на 15-20 мин додека заспива. Незнам од што може така да се штрепнува, на секоја минута само ги крева и спушта рачињата како да пропаѓа. Кога спие гасам звук на телевизор, нема никаков шум да и пречи. Знате ли од што би можело така да штрепнува на толку блиски интервали од време и толку многу пати :(

Последна измена: 1 март 2017
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Фрош е за бебешки цуцли и шишиња. Дали навистина има разлика од обичен сјај не знам

На LadyC и wings им се допаѓа ова.
  4. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Zdravo mami odamna ne sum pisala sinko napolni cetiri meseci go pominavme skokot u razvoj sega e kako drugo bebe so mnogu noviteti.
    Samo mi e cudno sto koga se uspiva pocna da brbori ili kako da mrmlja kako da pee ama nekako macno neznam kako da objasnam valjda ke sfatite inaku e zdrav i najnormalno se ponasa se smee si igrame si jade i si spie pomirno od prethodno,ama brbljanjevo ne mi e jasno,dali nekoja ima slicno iskustvo? Se plasam da ne go zaboluva nesto ama ne bi trebalo..

5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Toa mu e negov nacin sam da se uspie i toa e dobro, ne go prekinuvaj koga mrmori. Mojot se uspivase taka sam do skokot u razvoj,od togas navaka se smenija navikite, a si zaspivase bez race bez cice, pocnucase ritmicno da kenka i op koma :)

На ^angel^ и LadyC им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Па као бејби е. Не грешиш јас мислам ни со обичен, нема потреба од тинтрање. Мислам па секој најубаво си знае, мене мн ми трае, малку ставам и скоро цел е полн. СтиснатА сум. :D

7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @H&J докторот е супер..Ке те седне ке ти објасни убаво се од а до ш што се вели...И двајцата ги носев таму..Добар е докторот..
    Иначе ние по дома стандарт..Керка ја пуштив кај моите малку и тие сакале малку да ја гледат па да видиме како ке поминат..Со синко се успиваме сега во количка и така..Ништо посебно секој ден пресликан на предходниот..Некако монотоно се осекам..Само плачки урлање викање трескање глава боли до немај каде..Ама тоа е мора да се издржи..Нека се само здрави и живи..Пријатна вечер

8. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Мами алергија ли е ова??

Прикачени фајлови:

• IMG_5762.JPG
      IMG_5762.JPG
      Големина на фајлот:
      206 KB
      Прегледи:
      52
  9. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    @blessed.an A kolku e cenata nam ni rekoa 1200 den e pregledot samo nz dali bez eho ili zaedno so eho e taa cena ?

10. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Со ехо да комплет се е 1200ден

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Здрaвo женички дaли мoже дa и стaвaм нa лицетo oд кремaтa сo перo бaлсaм нa фитo фaрм бидејќи и е мнoгу сувo.

12. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Мамиии, како е?
    Сакав да прашам некоја крема за лице за малишаниве да предложите?

13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Corine de farme so neven. Kozata kako svila ja pravi, a ne e voopsto mrsen, odma se vpiva i ne lepi.

На TutiFuti и LadyC им се допаѓа ова.
  14. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Samo na lice ova, taka? Od kade I kolku pari,?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Само на грбот е ова? Можно е да се појави ако детето било премногу облечено (топло е деновиве). Освен тоа, може да е реакција од контакт со некоја хемикалија (прашок, омекнувач, крем и сл. А ако е вакцинирано скоро со ММР, сличен осип се јавува како реакција на вакцината после 7 до 14 дена од боцкањето.
    А алергија на храна не е исклучена, но не верувам дека е тоа, бидејќи на храна се јавува обично околу устата, на градите и на стомакот.

16. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Nie bez niskanje ne zaspivame ama vo kolicka i krevetce vo race sreka nesaka :)

17. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Pobarav za lice i ovoj mi go dadoja. Pisuva lice i telo, ama jas samo na lice stavam. Od zegin e, mislam.zastapnici se tie. Tocno pari ne znam, ama eftin e, okolu 200 denari nekade...

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Majki beba e 2meseci.noseto i e zatnato i ima mnogu mrsulcinja tecni i slusam duri kako i se slevaat nakaj grlceto i gi golta.ne kasla.sovet nekoj za da ne ja nosam na pedijatar da ne ha razbokam uste poveke

19. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Za tolku malo bebe podobro da se konsultiras so pedijatar otkolku na forum.
    Mu go cistis li noseto so aspirator, stavaj fizioloski rastvor vo noseto po dve tri kapki pocekaj nekolku minuti I cistete so adpirator. Ali zadolzitelno konsultacija so pedijatar.

20. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Stavam sprejce so solena voda vo noseto i vlecam so aspirator no nisto neizleguva.vnatre e vo noseto kako slajm i ja slusam kako go golta.a ja prasav maticnata taa veli samo fizioloski nisto drugo normalno bilo a bebeto se gusi.od koja vozrast se praktikuva toa so seckaniot kromid