Да те разбирам убаво,тие менуваат,но пробај секако некако да му најдеш како да поспие повеќе,и првиот син така себудеше за млекце како аларм да имаше,после како растеше и се повеќе спиеше.ке помине ке издржиш, тоа е.
Моето се будеше на 2-3 часа Ако ти е шубе замени и памперс и најверојатно така ке се разбуди,или стави ја на града ако е гладна ке цица а ако одбива остави ја Можеби си е спанка и сака подолго да спие
Па мало е многу нормално е да спие,му треба сон бебињата спијат повеќе сега,како ке расте така ке намалува сонот.не го буди,само ке си побара кога ке огладни,ке видиш,сега од бањањето му е олеснало и заспало.а жолтица ако немате се е ок,не го буди ако има тогаш почесто го ставај на града и додека спие.
@i-v-a-n-4-e пробај во спиење да ја надоиш, многу саати некако се без доење. И јас преку ноќ не го будев, ама тоа после 2 месец кога имаше килажа и сила за доење, првите дена е друг случај, мора да се внимава да не дојде до дехидрирање.
Бебе мора на 3 саати да цица. Ќе дехидрира. Буди и давај да цица. На 7 дена на педијатар. Ако има жолтица а ти не знаеш само ќе спие.
Иванче. Смени му памперс ќе се подрасоно и дај му да цица. Бебчињата мали се многу па затоа и спиењето. Само храбро ќе биде се во ред. Секој ден е се полесно и се учи.
@i-v-a-n-4-e запримети дали е жолто кај носето барем јас така синко го набљудував пошто имаше жолтица 3недели го држеше.Синко уште на болница фати и кога дојде патронажната дома рече дека уште има и да го будам ако се успие повеќе од 3 саати ама синко се успиваше денски за на вечер не знам можеби е од тие што ќе спијат од 20ч до 8ч сабајле
Fala vi na site, ja razbudiv edvaj nekako, cicase i zaspa. Utre ke ja nosam na pedijatar i ke trazam sovet. Pozz do site
И јас сакам да знам во врска со отварањето на курето. Секој различно кажува. Не знам веќе што е паметно. Од почеток ли од кога ли.
Мамички сакам да прашам дали некоја оди на педијатар вп ремедика и кај кого? Би сакала да почнам да го носам малиот таму немам доверба во матичната
Tolku malo bebe MORA da jade na 3h. Rasobleci ja ke se razbudi. Uste ima zoltica i zatoa ti spie. Em sto ke dehidrira bez jadenje, ke padne na kilaza a i zoltocata se cisti preku kakanje i mocanje. Jas mu go otvaram od 1m po preporaka na pedijatar. I da ne mi preporacase pak ke go otvarav. Mnogu e nehigienski treba toj del da se izmie i plus ne daj boze da se zalepi i slicno.
site se dobri vo remedika ama Marina Pop Lazarova e najdobra, sestra mi i dvete gi nosi kaj nejze i e prezadovolna
Mami vcera bevme na gosti kaj prijateli edni ama kerkickata nivna kaslase i i tecese noseto, ne se doblizuvase do moeto ama pak mi e strav, ne daj boze ako prefatilo moevo bebuvce koga da ocekuvam da pocne da pokazuva deka ke nastinuva