Jas na sekoe kapenje otvorav po malku ama pak na kraj stignav do urologija izleze deka ne bilo dovolno
@joy1 @Annath ве молам за совет мамички зашто не сум умна што да правам. Уште истата ситуација од минатата недела. Во кратки црти како се одвиваше: средата ми качи тт до 38,3 степени, четвртокот на лекар, при преглед се во ред, но на крвна слика покачени леукоцити 16,3 и истата вечер тт до 37,6. Петокот на крвна слика леукоцити 12,6 и ЦРП позитивно. Бидејќи се намалуваа леукоцитите педијатарот ни препиша антибиотик, но рече да го даваме во случај ако пак качи температура. Викендот се си беше во ред, ниту покачена тт, ниту некои други симптоми. Значи не дадов ништо овие денови. Денес очекував дека леукоцитите ќе бидат во граница, но тие 11,9. Педијатарот ни рече дека се е во ред штом се намалуваат и да не давам антибиотик и дури можам да го однесам на вакцина сега во среда. Сепак мене многу ми е на мисла. И јас сум за да не се дава антибиотик и да се остави организмот сам да се избори со инфекцијата, но од друга страна пак ме гризе совеста дека не превземам ништо и дека недај Боже може да се влоши. Што би ме советувале вие?
Da treba, ne sekogas go baraat na granica no moze da ti go pobarat I ako go nemas moze da ti napravat problem da ne te pustat. Na aerodrom 90℅ baraat polnomosno. Znaci po pravilo treba da imas polnomosno no ne sekogas go baraat na granica.
Treba polnomosno kade i da odis nadvor od drzavata. Vo policija se vadi, jas ovde kade sto ziveam vo policija go vadam, t.e. maz mi go vadi, posto toj go potpolnuva deka odobruva da patuva zena mu sama so dete/deca. Sega za vo Mk ne znam moze ima i drugo mesto kade se vadi ama logicki vo policija bi trebalo.
Na kolku meseci pocnuvaat bebinjata da se vrtat koga ke gi viknes po ime.ili koga nekoj od druga strana im zboruva ili koga ke go slusnat glasot na majkata.moeto e 2meseci pa nekako slabo ni odi taa komunikacija i pocnuva panika da me faka
Дали е можно бебе навечер кога спие скоро ич да не ја полни пелената, преку ден одиме до 4 полни пелени а добро си напредува. Чудно ми е и ситуацијава што преку ден сака да преспие на секој час или час и половина. Се мислам да не е можо да имаме некоја умерена дехидрираност, ми велат штом напредува добро е ама сепак мене ова цело време ми е на мисла. Иначе сме 5 и пол месеци
Најчесто со 6 полни се врти на своето име. А на гласот од мајката и порано. Ако реагира на било какви звуци, немаш причина за паника.
Reagira na zvuk od fen.koga place mnogu mu vklucuvam fen i vednas prestanuva.reagira i na muzicka igracka.no nekogas ne ja vrti glavata na steanata od kaj sto doaga zvukot i toa me zageizuva.ke se zagleda vo eda tocka i nisto ne ja interesira
Zatoa i ne moca. Ne znam zasto sinstvaras stresovi bez pricina koga odgovorot e logicen. Ako pie nesto preku nok da vidis sabajle pelenata dali ke bide prazna
Da ja razjasnime dilemata iako pak nesto ne mi e verno. Otide maz mi vo mvr mu rekoa ne treba odobrenie od nego ako ne sme razvedeni...a na stranata imaat naznaceno samo ako patuva bez roditel, znaci so drugi lica. Za so eden roditel nema nisto... Ako me vratat od granica ke vi pisam da si znaete hahaha
Nasite kje te vratat sigurno. Mene samo nasite na nasata granica mi pravat problem koga patuvam, ednas isto nemav list i edvaj edvaj me pustija, ne doagja vo predvid mi vika da te pustam, od kaj znam deka e tvoe detevo i deka ne si go ukrala i sto apsolutno e vo pravo ama se smiluva posle pola cas i ne pusti. Od togas si nosam sekoj pat i sekoj pat mi go bara listot i toa nasiot granicar.
OD policija se vadi, ti trebaat kopii od licnata karta (ili pasos) na tatkoto, kopija od pasosot na bebeto I kopija od tvojot pasos I se popolnuva obrazec za polnomosno koj go zemas od tamu.