Нели ви ги прегледуваат бебињата со апарат за слушање? Моето го прегледуваа и кажаа дека се е во ред.
И мојов почна да спојува раце и нозе кренати, а денес почна да ги фаќа и мава играчки што висат над него на една подлога за играње. Фатено скроз играчка нема туку нив ги удира. Многу ми се убави овие денови се нешто ново имаме да се редактирам: дење спиеме шодолго и не во раце. По саат време во креветче, релаксатор...
скок во развој има на 3,6 и 9 недели и на 3,6 и 9 месеци. Обично тогаш манифестираат нови работи или нешто им се пореметува (пр спиење, јадење и сл) . Како ќе расте бебушка помалку време ќе и треба да цица да знаеш. Појак ќе биде и побрзо ќе се најадува. Ако полни пелени без грижи тогаш.
Леле мајки дајте некој совет нешто како подолго да спие бебето..Некои трикови или некој нешто пробал па му успеало да пробам и јас..Ова веке не се издржува..Не може да сврзе сон подолго од пола час ај цела вечер што виси на цице нека виси но не сака ниту да цица сака да го шетам си заспие го оставам станува за 5-10мин..Видов невидов ајде пробав со количка ке го ставам и бидејки знам дека ке стане право ке го побуткам малку и ке продолжи но ете свати изгледа дека го буткам па сега ако го буткам спие а застанам се буди..Незнам што да правам за некој ден полниме 7м..Верувајте мислам и да го одбијам па може тогаш ке фати некој ред незнам веке што да мислам
Само на доење ти е? Јас ако кажам мислење тука мајкиве ќе ме искараат одма. Можеби не го држи тоа што јаде, а мора да постои начин да не го одбиеш и да спие. Другото мислење ќе го задржам за себе.
А до кога планираш само на доење? Мислам, не знам, ама бар со вкусови сокчиња по малку да почниш не е време? 7 полни месеци....па педијатри нели викаат од 6 месеци со храна....шо знам шо да кажам. Можда треба да почнеш и друго да му даваш.
Јас колку што имам прочитано има воведено дохрана.Мислам сакаше да каже дека се на доење дека не дава и АД. И да ја утешам и кај мене беше исто некаде после 1,5 година почна да спие повеќе,само кај мене беше утешително што ми е прво така да кога спие преку ден можев да дремнам и јас.А ти имаш и уште едно поголемо што бара внимание. Мое мислење е и да го одбиеш нема да смени,треба само трпение и живци.
Апсолутно нема врска дали е на мајчино или ад со спиењето ноќе. Има деца од прв ден на ад што се будат до 1-2 години, има и на мајчино што спијат цела ноќ. Има повеќе примери што ги знам, меѓу кои и моето. По мое најмногу се будат од навика. Единствено што можеш да пробаш @blessed.an да промениш нешто во денските преспивања, да пробаш еднаш само преку ден да спие, па да поврзува сон подолго ноќе. Тешко ти е многу сигурно, без спиење е најтешко, издржи, се надевам за брзо ќе се промени ситуацијата.
Јас колку знам дека не е потребно, дури и во случај кога родителите се разведени. Порано требаше сега по ново не.
Да да не давам ад на тоа мислев..Иначе уште малку ке воведам и втор оброк така да вакво ке си е детево изгледа...Сепак ви благодарам многу на советите..Иначе ни преку ден не спие нема никаков ред ке стане и после некое време знае да дремне некои 15мин и така 3-4пати во текот на денот по 15мин и толку..Туку цела вечер неможеше да спие носе затнато а само што прекинавме до вчера со инхалации и друго што ни беше дадено..Пакк ке го носам како што ми стои
I mojata beba nesakase da spie no toa i bese period od edna nedela i togas ja uspivav so fen za kosa ke i pustam fen ke ja niskam,otkako ke zaspie go ostavam fenot uste 15minuti da raboti i potoa go gasam.imam drugarka na koja sto deteto postojano i spiese so vklucen fen.probaj taka mozebi ke se naspie deteto.toa i zatoa e nervozno bidejki ne e naspano
Блесед убаво ти кажа лејла. Јас заборавив на тоа. Пуштам фен на јутуб. Не мораш фенот твој да го пушташ. Пушти тон и пробај така да го успиеш. Јас се препородив на почетокот на овој начин.
Мамички молам за совет со што ја мачкате пеленската регија? Почнав со Веледа но се појави потсечена раничка на препоната и педијатарот ми препорача да ставам оригинал павловиќева но никаде по аптекиве ја нема,престанал увозот.. Па ме интересира од искуство што е добро,што користите при менување пелени?
Ako e rana nemoj da ja mrsis uste tolku da ja vlaznis, taa treba da se susi stavaj pudra ili bivacin prasak jas stavam na rani. A za crvenilo bekutan cink ni pomaga samo ili bilo koja so cink.
Раната помина,ја спомнав затоа што Веледата не му одговараше.... а ме интересира што користите секојдневно? Не би требало со цинк затоа што ја суши кожата?
Beba 2 meseci i ovaa i minatata nedela mnogu se primetuva skok vo razvoj... ne spie, ne saka da fati odma cice a vristi pisti, koga ke fati mora da stoime i da cica, slabo spie preku den,celo vreme vo race saka, noke mn cesto se budi... i taka mnogu ni e veselo po doma ama se nadevam deka konecno ke zavrsi i ke fatime nekoj red se dodeka ne dojde nov "bran" skok vo razvoj
Sekojdnevno koristam pavloviceva orginal ama ne bas na sekoja pelena samo koga menuvam kaka a cink samo koga e crveno gazeto
И со фен и со правосмукалка со се сум пробала..Му се допагаат звуците да не плаче да но да заспие нема шанси..Си гуга си се смее само не плаче додека се пуштени штом изгасам почнува да плаче..Сепак ви благодарам на сите што одвоивте време за нас