Кај мене во екстремни ситуации по цела ноќ знае да бучи јутубот. Ако пуштам пуштам 2 саата минимум . Ти ако пушташ помалку може е до тоа.. Не знам пробај секако
Jas koristev pavloviceva za pelenskata regija i kolku poveke mackav pocrveno stanuvase.sega koristam samo jekoderm na sekoe menuvanje pomalku mackam o super e ima samo crvenilo od lasticite na pampersot.cinkot.ne e dobar za koristenje mnogu ja susi kozata i go ostetuva zastotniot del od epidermisot.podobro zemi pavloviceva so peru balsam dodeka da se potsmiri malku mestoto a potoa ako sakas probaj so jekoderm vo tenok sloj
Jas samo so original pavloviceva. Pred mesec dena kupiv od zegin, koga prestanal uvoz? A bas ni odgovarase. A od kremi so cink ja imam na friziderm krema za pelenska regija-pomaga, no pavlovicevata najmnogu se pokaza koga i bese vospaneno gazeto na mojata.
Ве молам за совет бидејќи не знам кај да прашам, од кога се користи седиште за бебиња и кои се тие што можат во полулежечка или лежечка да се прават? ( некој спомна ама врска немам кој) Кај има, цени и сл. Исто ве молам и совет за кенгурче и тоа ми е треба уште поитно. Да не е дебело само да можам летоска да го користам.
Седиштата на кои се менува наслонот се од 0-18 кг. Барај такво. Се поставуваат обратно од насоката на возење додека да направи бебето годинка или еве 9 кг. Ако сакаш марка - Maxi Cosi се најубави и најбезбедни, ама и најскапи мислам. Инаку и во Џамбо имаш такви седишта, Nania. За кенгурче - мислам дека летоска ќе ти е веќе тежок малиот. И онака после 6 месеци веќе ќе почне да седи, па количката би требало да ја користите максимално. Јас од кенгур фајде не видов ни со двајцава.
Мајки ние сме 11 дена и папчето уште не ни е паднато,го мачкав со алкохол,е сеа денес кога ја преслакав видов крв дали се потфатило , а пелената и ја виткам под папокот да дојде,дали сте имале ваков проблем и со што да мачкам дали со хидроген и прашак дека крвари? Утре ке одиме на прв преглед кај педијатар
Со хидроген се мачка откако ќе падне... до утре не ставај ништо освен алкохол и чекај совет од доктор-барем јас така би направила...
Мм заминува на брод за една недела. Во зградата немаме лифт, а најгоре сме на 4ти. Затоа кенгурче сакав, ќе не можам едно млеко сама да качам. Вака во кенгурче бебуш и на пазарење. Количката у предвид не доаѓа да ја качувам до горе, немам како. Затоа барав.
Не знаев. Тогаш можеби и ќе ти се најде кенгур. Јас навистина немам искуство, имам едно кенгурче ама ич не го бива, ко да му фали некој каиш, па не го користам. Може ќе пише некоја што има повеќе искуство.
Mislam deka @Lolipop23 imase zemeno sega vo skoro vreme kengur zatoa ja tagiram da ti kazi dali e zadovolna mislam deka ja citav deka e na chicco kengurot
Jas imam edno od loko kroko ama ne sum go iskoristila do sega neznam zosto. Ima pojas so edno kako sediste dopolnitelno za da potpre bebeto da ne tezi.
Idi vo "posledno sto kupivme za bebe" ima na strana 204 postieano slika a na 205 ostaveno komentar sega vidov
Ај уште едно прашање. Дали може сок да предизвика грчеви? Мој мали немаше ( ко пресечени од 3ти месец навака) и денес прв пат дадов и плачеше, црвенееше, ама па не ги собираше ноџињата, напротив како да ги кочеше исправен целосно . (да напоменам испи само 60мл) Да е скок во развој не е, зашто ја поминавме таа фаза. Некој искуство?
Мами дали можам белогент на лице..? Докторката до понеделник ни е отсутна а за лице ни беше препишала афлодерм но еве два дена мачкам никако да помогне се си е исто..Секако во понеделник ке го носам но до тогаш незнам што да правам..? И дали е нормално да кака на 4-5 дена првите два дена е во ред но другите два три дена се напиња заплачува нозе збира пушта ке се искака и потоа пак исто..Јас не давам сокчиња незнам дали правилно постапувам но не гледам некое фајде од нив..Му ја давам водичката од сливи јаболка и чиста водичка мислам сокче не му е потребно..Може грешам но ете нека ме поправи некоја мама ако треба да давам сокчиња
@LadyC кенгурот е многу добра работа, малиот обожава да го носам, откако го купивме секој ден сме по 2-3 часа во него, количката речиси ја заборавивме. Нашиов е малку комплициран за местење, многу каиши има и бебе се вознемирува додека го наместам, но така на брзање го зедов, не разгледував претходно, битно ми беше само да има убава потпора за бебето и да е ергономски прилагодлив за да не ме боли грбот. Имаше и други модели во Енци Менци можеш да погледнеш. Друго во врска со сокчињата, не сакам да солам памет, но те молам не му давај сокчиња, многу сте мали сеуште, ќе му ги надразниш цревцата, зошто брзаш, твоето млеко или формулата (не знам на што сте) му е доволно до 6 месеци. Јас планирам и воопшто да не давам сокчиња, ќе го учам вода да пие, нема никаков бенефит од нив, само негативни работи.
Мнoгу сте мaли зa сoк пoчекaј бaр 4 пoлни пa пoсле дaвaј. Мoжнo е oд сoкoт дa имaл бoлки вo стoмaчетo.