Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.708
    Кај мене во екстремни ситуации по цела ноќ знае да бучи јутубот. Ако пуштам пуштам 2 саата минимум :).
    Ти ако пушташ помалку може е до тоа..
    Не знам пробај секако

На pepapa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Jas koristev pavloviceva za pelenskata regija i kolku poveke mackav pocrveno stanuvase.sega koristam samo jekoderm na sekoe menuvanje pomalku mackam o super e ima samo crvenilo od lasticite na pampersot.cinkot.ne e dobar za koristenje mnogu ja susi kozata i go ostetuva zastotniot del od epidermisot.podobro zemi pavloviceva so peru balsam dodeka da se potsmiri malku mestoto a potoa ako sakas probaj so jekoderm vo tenok sloj

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas samo so original pavloviceva. Pred mesec dena kupiv od zegin, koga prestanal uvoz? A bas ni odgovarase. A od kremi so cink ja imam na friziderm krema za pelenska regija-pomaga, no pavlovicevata najmnogu se pokaza koga i bese vospaneno gazeto na mojata.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.243
    Не знам ама така ми кажаа во 3-4 аптеки минативе две недели.. зегин нема во мојот град :(

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ве молам за совет бидејќи не знам кај да прашам, од кога се користи седиште за бебиња и кои се тие што можат во полулежечка или лежечка да се прават? ( некој спомна ама врска немам кој) Кај има, цени и сл.
    Исто ве молам и совет за кенгурче и тоа ми е треба уште поитно. Да не е дебело само да можам летоска да го користам.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.872
    Допаѓања:
    203.013
    Седиштата на кои се менува наслонот се од 0-18 кг. Барај такво. Се поставуваат обратно од насоката на возење додека да направи бебето годинка или еве 9 кг.
    Ако сакаш марка - Maxi Cosi се најубави и најбезбедни, ама и најскапи мислам. Инаку и во Џамбо имаш такви седишта, Nania.

За кенгурче - мислам дека летоска ќе ти е веќе тежок малиот. И онака после 6 месеци веќе ќе почне да седи, па количката би требало да ја користите максимално. Јас од кенгур фајде не видов ни со двајцава.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Мајки ние сме 11 дена и папчето уште не ни е паднато,го мачкав со алкохол,е сеа денес кога ја преслакав видов крв дали се потфатило , а пелената и ја виткам под папокот да дојде,дали сте имале ваков проблем и со што да мачкам дали со хидроген и прашак дека крвари? Утре ке одиме на прв преглед кај педијатар

8. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.243
    Со хидроген се мачка откако ќе падне... до утре не ставај ништо освен алкохол и чекај совет од доктор-барем јас така би направила...

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мм заминува на брод за една недела. Во зградата немаме лифт, а најгоре сме на 4ти. Затоа кенгурче сакав, ќе не можам едно млеко сама да качам. Вака во кенгурче бебуш и на пазарење. Количката у предвид не доаѓа да ја качувам до горе, немам како. Затоа барав. :)

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.872
    Допаѓања:
    203.013
    Не знаев. Тогаш можеби и ќе ти се најде кенгур. Јас навистина немам искуство, имам едно кенгурче ама ич не го бива, ко да му фали некој каиш, па не го користам.
    Може ќе пише некоја што има повеќе искуство.

11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Фала ти сепак. :*

12. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Mislam deka @Lolipop23 imase zemeno sega vo skoro vreme kengur zatoa ja tagiram da ti kazi dali e zadovolna mislam deka ja citav deka e na chicco kengurot

13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ajде ќе ја чекаме да пише. Фала тии :*

14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.420
    Jas imam edno od loko kroko ama ne sum go iskoristila do sega neznam zosto. Ima pojas so edno kako sediste dopolnitelno za da potpre bebeto da ne tezi.

15. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Idi vo "posledno sto kupivme za bebe" ima na strana 204 postieano slika a na 205 ostaveno komentar sega vidov :hug:

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај уште едно прашање. Дали може сок да предизвика грчеви?
    Мој мали немаше ( ко пресечени од 3ти месец навака) и денес прв пат дадов и плачеше, црвенееше, ама па не ги собираше ноџињата, напротив како да ги кочеше исправен целосно . (да напоменам испи само 60мл)
    Да е скок во развој не е, зашто ја поминавме таа фаза.
    Некој искуство?

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Od sto dade?
    Vidi ne e iskluceno nesto cim prv lt vnel

18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами дали можам белогент на лице..? Докторката до понеделник ни е отсутна а за лице ни беше препишала афлодерм но еве два дена мачкам никако да помогне се си е исто..Секако во понеделник ке го носам но до тогаш незнам што да правам..? И дали е нормално да кака на 4-5 дена првите два дена е во ред но другите два три дена се напиња заплачува нозе збира пушта ке се искака и потоа пак исто..Јас не давам сокчиња незнам дали правилно постапувам но не гледам некое фајде од нив..Му ја давам водичката од сливи јаболка и чиста водичка мислам сокче не му е потребно..Може грешам но ете нека ме поправи некоја мама ако треба да давам сокчиња

19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    @LadyC кенгурот е многу добра работа, малиот обожава да го носам, откако го купивме секој ден сме по 2-3 часа во него, количката речиси ја заборавивме. Нашиов е малку комплициран за местење, многу каиши има и бебе се вознемирува додека го наместам, но така на брзање го зедов, не разгледував претходно, битно ми беше само да има убава потпора за бебето и да е ергономски прилагодлив за да не ме боли грбот. Имаше и други модели во Енци Менци можеш да погледнеш.

Друго во врска со сокчињата, не сакам да солам памет, но те молам не му давај сокчиња, многу сте мали сеуште, ќе му ги надразниш цревцата, зошто брзаш, твоето млеко или формулата (не знам на што сте) му е доволно до 6 месеци. Јас планирам и воопшто да не давам сокчиња, ќе го учам вода да пие, нема никаков бенефит од нив, само негативни работи.

На LadyC и wings им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мнoгу сте мaли зa сoк пoчекaј бaр 4 пoлни пa пoсле дaвaј. Мoжнo е oд сoкoт дa имaл бoлки вo стoмaчетo.

На PUPICA, LadyC и joy1 им се допаѓа ова.