Сосема нормално и очекувано. Излезот од рутината и познатата околина си го прави своето. А како расте може повеќе да биде изразено, да си знаеш, но тоа зависи од детето.
Моето бебе почна да се исфрлува со ситни ранчиња, не се црвени но се познаваат ситни ранички, од цчера забележав кај кукот а сега и понагоре. Што значи ова? Од памперсот ли е или? Малечки сме само на млеко сме па ме чуди од што би било?
Какви се на допир? Рапави? Ако може сликни само тоа, да видиме. Два месеци има ако не се лажам? Моево се исипа со суви лишаи некаде два месеци кога имаше. Прво на едната нога, па на другата, па се прошири на грбот и стомакот, на крај на рацете. Прво како засебни мали лишајчиња, после се спојуваат во едно. Еден ми вели до конституција е, друг ми вели од прашокот за перење, трет ми вели некој вид бебешки дерматит е. Со колекцијата на Логона од невен сњ смирува ситуацијата, ама не поминува сосема. Сега ќе го носам на кожно на клиника, да видам уште оваа докторка што ќе каже.
Витамина да не се вруќици? Да не ви претопло дома или да не си го облекла многу деновиве. И моето еднаш така се исфрла по мешето и по градите како ситни брунчиња, не многу црвени но се осеќаа на допир. Не мачкав ништо, само почнав полесно да го облекувам и го оставав почесто голо да му диши малку кожата и за 2-3 дена поминаа.
Дај сликни ги само нив да видиме. Ако е во пеленската област да не е од пелената или дека не дише кожата. Пробај кога менуваш пелена оставај го голо да дише кожата малку. Јас го оставав по пола саат голо да лежи. Само нас лето ни беше. Во принцип кожата е прва на удар на надворешните влијанија и затоа се толку чести кожните промени кај бебињата. Алиштата со многу малку прашк пери му ги и не ставај омекнувач. Се е тоа хемија. Испаѓа како реклама, ама пак ќе ја спомам логоната, јас само во неа се крстам. Моето е со дерматит атопичен и само од нејзе се смирува. Кај него првите промени беа на рацете, па на лицето. Вакви беа на почетокот, а после се воспалуваа и стануваа жар црвени, конкретната причина никогаш не ја открив.
@Lolipop23 @irena.1 Ви благодарам жени. Кај моето е само на регијата дека стои памперсот. Најевентуално е од него, не сакајки сум сменила на пампер бејби драј а беше претходно на сензитив па најверојатно од зеленот гел му е ова еве два дена откако го ставам. Сега му купив сензитив овој ќе го фрлам.. тоа е. Се надевам дека ќе помине. Ако е од тоа.
Mami dali i vasite bebinja na 2+ mnogu malku spijat denje, koe vreme vi zaspivaat navecer i kolku vreme se zaspivate? Moevo e mnogu loso, sekoj den i e razlicen, moze da spie dva saati preku den i dva pati po malku, ima denovi koga bukvalno ne spie voopsto, samo vo race saka, navecer se zaspivame po 2/3 saati i poveke, place navecer, neznam do sto e, dali uste ima grcevi ili pa takvo si e loso, na majcino e dobro napreduva.. ili li sansi da smeni na podobro da pocne da spie
Кај 90 посто од бебињата опалува апликацијата бејби слип или на јутиб звук од фен или првосмукалка пробај да видиш дали ке опали. Ако бебето со е намирено не верувам дека плаче од аздис. Да има и такви бебиња ама сепак по друго е плачењето и не спиењето. Ако има грчеви бебето ќе плаче ќе црвени и ќе ги витга ноџињата ако е така кај вас пробај со капки инфакол да даваш но резултати чекат не веднаш туку после некој ден. Види и со млекото како стоите. Се пробај за да видиш до што е. Во ред е да не спие ама не е во ред воопшто да не спие и да се успива.
Pustame i denje i noke beli zvuci ama nekogas ne ja smiruvaat... preku den ne place tuku ednostavno ne spie, ke zemam kapki za grcevi i ke vidam kako ke bide
Ние еве со Colief сме од петокот вечерта, но сеуште нема ефект Мајки што давате пробиотик, како го давате: ставате во шишето со млеко или во лажиче капнувате+капки млекце?
Мајки дали сами сте возеле бебе во кола? Пр во транспортер да го ставите и да одите некаде ? Малку се плашам, а нема како ( по автобуси не би го пикала за ништо на светот) Мојов е спанко невиден. Он спие и дење и ноќе, повеќе спие него што е буден. Ама тоа зависи од бебето. 4 месеци за 2 дена ќе прави.
Јас прв пат седнав да возам на еден месец после пораѓај, тогаш раната престана да боли и одма со бебето. Прво го возев на задно свртено наназад, врзано се по прописи, а како расте така помалку спие кога се вози и кенка, ми се дави демек нешто изводи и го ставам на совозачко исто свртено наназад и врзано СЕКОГАШ. Немаме проблем никаков
Дали знаеш како ми олесни со ова? Мн се плашев, петарда сум. Ќе го оставам позади, ми е страв напред бетер, ама мора да се опуштам, не можам да се плашам вечно...
Неможеш, така е. Јас би седела затворена дома ако толку се плашев, цела зима бидејќи не беше воздухот нешто многу за шетање јас си одев кај баба ми кај мајка ми, некогаш до мол, на педијатар, ортопед си го носам сама, во парк, маркети итн..башка го навикнав да се вози па си ќути сега си грицка играчки и дреме
Majki dali im stavate kapa na bebinjata koga gi setate sega na toploto.nie sme 2+ meseci jas stavam tenka kapa ama koga ke ja trgnam kapata glavata i mnogu topla